İyi Aile Babası Bölüm 4 - Dürüstlük...

Dürüstlük

Bir İlişkide en önemli şey dürüstlüktür.  iyi aile babamız bu bölüm bunun önemini kah komik, kah duygusal yollardan anlayacak, hanımının güvenini yeniden kazanmaya çalışacak...

  •  Bu Bölüm hem komik, hem de garip olaylar cereyan ediyor. Mehmet Ali'nin bir anlık dalgınlığı Pamuk ailesinin tümünde farklı düşünceler uyandırırken, Aslı'nın kocasına olan güveni bir an için sarsılır gibi oluyor. 
  • Bu Mehmet Ali garip adam! her şeye söyleyecek bir sözü, her duruma uyduracak bir kılıfı var. ancak bu kez öyle bir şey oluyor ki, bütün planlar alt üst olmaya yetiyor da artıyor bile! bu hafta Mehmet Ali'nin halı saha maçı günü ve doktorumuz güne daha evvel görmediğimiz kadar enerjik ve neşeli başlıyor. Aslı bunu maç heyecanına veriyor ancak adamda daha farklı bir şeyler olduğunun da bilincinde. 
  • Mehmet Ali bir yandan hastalığa çare aramakla meşgulken, diğer yandan da herkesin ilgisini çeken meşhur maçına gitmeye hazırlanıyor. ancak bu hazırlıkta önemli ve ortalığı birbirine katacak bir pürüz yaşanıyor ki, bu da doktorumuzun spor malzemelerini koyduğu çantayı evde unutmasıyla başlıyor! 
  • Çantayı evin ortasında gören ve neler olup bittiğini anlamaya çalışan Aslı hafiften işkillenmeye başlıyor. zira Mehmet Ali evden çıkarken oldukça neşeli ve heyecanlıydı. bu konunun üstüne gitmeli miydi, yoksa bir anlık dalgınlık mıydı diye uzunca bir düşünme periyodunun sonrasında Mehmet Ali'yi arayıp çantayı haber vermeye karar veren Aslı'nın daha ilk cümleyi kuramadan dili damağına yapışıyor! 
  • evet Mehmet Ali ilk defa hanımına yalan söylüyor, bir şeyleri gizlemeye uğraşıyordu! Aslı sorusunu bitiremeden maç için hazırlandıklarını söyleyen doktorumuzun asıl niyeti çok başka! meğerse Mehmet Ali ve doktor arkadaşları her salı günü toplaşıp Kanal D'nin hastane dizisi Hekimoğlu'nu izliyor, hatta dizideki hastaları muayene etmeye çalışıyorlarmış! 
  • deli deliyi görünce sopasını saklarmış misali Hulusi'den kocası hakkında bilgi toplamasını isteyen Aslı, herkesi eve toplayıp gerçekleri kocasına bir bir anlattırdı. bu noktada Mehmet Ali'nin kaçacak fazla bir deliği kalmamıştı. zira bilgileri Aslı'ya ulaştıran Hulusi idi ve Hulusi'nin konu istihbarat ve ajanlık olduğunda asla karavanası olmazdı.
  • Tüm bu yaşananların içinde Sonradan ergen Oğulcan ve her bölüm çeşitlenen vukuatlarından bahsetmesek olmaz! bu bölüm bizim ergenin bacasını ergenlik ateşi sarmış. okulda gördüğü her kıza sarkıntılık etmeye başlamış ve bunun evdekiler tarafından bilinmesini istemiyor. bu durum da Aslı'nın telefonuna Oğulcan'ın bir dersin sınavından tam puan aldığını bildiren bir mesajın gelişiyle ortaya çıkıyor. 
  • Oğulcan mevcut durumda bir dersten değil tam not, geçer bile alamayacağını herkese kanıtlamış vaziyette ve Aslı bu durumun da üstüne gitmeye karar veriyor. Mehmet Ali ile ikisinde kopya izlenimi uyanmış, bunun doğru olup olmadığı da öğrenilmeliydi. bunun için de okulun diğer çatlağı Ayfer ile görüşmeye giden Aslı, buradan bir sonuç elde edemedi. 
  • ikinci ve en ölümcül çare olarak oğluyla konuşmaya giden Mehmet Ali, her zaman olduğu gibi lafı eveledi, geveledi, dolandırdı?! ve bir yere getiremedi! ilk etapta konuşmaktan kaçınan Oğulcan, her şeyin ortaya saçıldığı yukarıda bahsettiğim aile toplantısı sırasında gerçekleri öttü. o da her kıza ayrı ayrı aşk mektupları yazmaya kalkıp eline yüzüne bulaştırmış, bunu da utancından evdekilere anlatamamış. bakalım daha neler göreceğiz, nasıl olaylarla güleceğiz??..



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti