Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 6-7 ) - Yeni Hoca, Yeni Bela...

 Yeni Hoca, Yeni Bela

Bin defa haksızlığa uğramak, bir defa haksızlık etmekten iyidir.  Tozkoparan bu bölüm bu sözün anlamını keşfedecek, bu keşif onu hem üzecek, hem de kızdıracak. 

KASIRGA - MAVİ AY - İSKENDER CEPHESİ 

  • Bu hafta Taygu Koleji'nde yenilikler var!  Geçtiğimiz bölümde Puf Rafet tarafından işe alınan yeni okçuluk hocasını kamuoyuna ve okuldakilere tanıtmak öyle birine kısmet oluyor ki, anlatılmaz yaşanır! bu bölüm Rafet'in hanımı, Tayfun - Duygu ikizlerinin babaannesi Refika hanım sahneye çıkıyor. kadın bildiğiniz Rafet'in minyatürü ve çenesiyle, yetmezse de disiplini ve aşırı titizliği ile ortalığı karıştırmaya muktedir. Refika torunlarını ölesiyle ve öldüresiye seviyor. öldüresiye derken mecaz yapmıyorum gerçekten çocukları tek eliyle amerikan güreşçisi gibi boğuveriyor! 
  • yine geçtiğimiz bölümde dedelerinin sürprizini öğrenen, ancak ne olduğunu bilmedikleri için kafalarında türlü çeşit senaryo yazan Kasırga takımı, Sürprizi Refika'nın seremonisi ile öğrenince kelimenin tam anlamıyla ağızları açık kaldı desek yeridir. zira bu sürprizin adı Cihangir idi ve Cihangir'i bizim çocuklarla tanıştırma işi Rafet olmadığı için Refika'ya düşmüştü. 
  • bu noktada işleri paragraflar ilerledikçe karıştıracak oldukça önemli bir detay kendini gösteriyor. İskender Giovanni'yi, yani Changir'i bir bakışta tanımıştı ve onu karşısında bu şekilde görünce çocukcağız neye uğradığını şaşırdı. ilk etapta onu tanıyan ancak venedik papazının karşı hamleleri sayesinde topu direkten dönen tozkoparan, tüm bunlar yetmezmiş gibi üstüne bir de Refika'dan ilk azarını işitti. 
  • Giovanni karşı hamlede bulundu dedik ya,  İskender'in kendisini tanıdığını oldukça güzel bir şekilde inkar etti ve ilk zorluktan böylece sıyrılmayı başardı. Refika'nın hocalara bir kez daha saygısızlık ederse İskender'e disiplin işlemi uygulayacağını öğrenen venedik papazı, dümeni oldukça zor bir noktaya kıracak, tozkoparanın başı beladan kurtulmayacaktı. 
  • Venedik papazı Savaş hocanın yaptığı  okçuluk seçmelerinde seçilen takımı beğenmeyip, yeniden seçme yapmaya karar verince dıral dedenin düdüğü ortaya çıkıyor! en başından beri İskender'i tek parça halinde ele geçirmek için uğraşan, okula da bunun için giren papazın ilk planı, İskender'i en iyi olduğu yerden, yani okçuluktan vurmaktı. Çocuklar bekledikleri kargolar gelip, zor bela seçmelere yetişmiş, herkes teker teker atışlarını yapmaya başlamıştı. 
  • Ancak dananın kuyruğu Sıra İskender'e geldiğinde kopacak, tozkoparan okuldan atılma tehlikesiyle karı karşıya kalacaktı! İskender tam yayını germiş, okunu hedeflemiş atışını yapacakken çocuğun etrafında dolanmaya başlayan venedik papazı, olmayacak laflarla, yapılmayacak hareketlerle zavallının kafasını karıştırıp atış yapmasına mani olunca haliyle suratına çocuğun dirseği geldi.  bu noktada ortalığı ayağa kaldıran venedik papazı ve Kasırga takımı, İskender'i disiplin kuruluna göndertmekle tehdit etti. ancak garibim hiç bir şey yapmamıştı. en azından kasıtlı yapmamıştı! 
  •   ilk etapta ortalığı ayağa kaldıran Giovanni, Kasırga'nın telefona kaydettiği görüntülerin Refika'ya ulaşmasını engellemişti. ancak Kasırga bu boş durur mu?! hemen harekete geçtiler ve bu kez hem okçuluk hocasının eskisi gibi olması, hem de görüntülerin babaannelerine ulaşıp disiplin kurulunun toplanmasını sağlamak üzere planlar kurulmaya başlandı. 
  • Kasırga'nın hoca değişimi konusundaki ilk planı, Refika ile usulünce konuşup ikna etmeye çalışmaktı. Duygu ve Tayfun'un yapmacık gözyaşları, irrite edici sözleri babaannelerini bile ikna etmeye yetmemişti. Zira daha önce benzer olaylar Savaş'ın da başından geçmiş, Adamcağızı da okuldan attırmak için daha öncesinde Rafet araya sokulmaya çalışılmıştı. 
  • A planı böylelikle suya düşmüştü. B Planı Cihangir'i korkutup kaçırmaktı. ancak ava giden avlanır misali bizimkiler korku hikayelerinin 600 yıl öncesi versiyonlarını Giovanni'den duyunca korkudan neye uğradıklarını şaşırdılar tabi ;) 
  • Okulda bunlar olurken Tozkoparanımız da gölge gibi Cihangir'in peşinde onun tekkeden tanıdığı düşmanı olduğunu kanıtlamaya çalışmakla meşguldü. Fikri'yi de yanına alan İskender Cihangir'i Makbule teyze ile birlikte eve girerken görünce bir an düşüncelere daldı. acaba gerçekten insan insana benzer miydi? 
  • İskender ilk vukuatta disipline verilmemişti. ancak disipline gitseydi daha iyiydi diyeceğimiz türden olaylar İskender ile birlikte tüm Mavi Ay ekibinin başına geliyor! İskender'i disipline gitmekten kurtarmak için oldukça fazla çaba sarf eden ekip bu kez olayın ana muhatabı olan Cihangir'i  ikna turlarına başladı. ancak bu turlar sonuçsuz kaldığı gibi, ya İskender tek başına disiplin cezası alacaktı, ya da tüm takım Cihangir'in ayak işlerini yapmak zorunda kalacaktı. 
  • taşıması zor olan bu yükü tek başına sırtlanmak isteyen İskender, arkadaşlarının anca beraber kanca beraber düsturu ile karşılaşınca elden bir şey gelmedi ve okuldan sonra bütün ekip Makbule'nin evine doğru yola çıktı. eve geldiklerinde karşılaşacakları görevler hem zor, hem mantıksız hem de bir çocuğun yapabileceği türden şeyler değildi. Asya Tavuk yeminden mısır ayıkladı, Arda papazın ayak işlerini yaptı, Sinan masajcısı oldu ve Elif de ilk defa doğadan tiksinerek tavuk besledi. tüm bu olaylar Rüya ve Salih'in bir kamera görüntüsünü izlemesiyle otaya çıkacak, bunun sonucunda Salih Mavi Ay'ın okuldaki okçuluk hocası olmasına kadar uzanacaktı.
  • Anlatımın başında takımın beklediği bir kargodan söz etmiştim ya, o kargonun içeriğinde Mavi Ay için özel yapılmış montlar vardı ve onları takımdan birinin almaya gitmesi gerekiyordu. ilk etapta İskender gönüllü olduysa da çocuklar kasabayı bilmemesinden mütevellit onu göndermedi. daha sonrasında ikinci gönüllü olan Arda  hızlı bir şekilde malzemeleri almak üzere yola çıktı. ancak okulun kapısında bizim papazla çarpışıp, cebine koymak yerine montunun içine gizlediği para zarfını düşürünce kıyamet kopuyor!
  • içi tepeleme para dolu zarfı düşürdüğünü yolun neredeyse sonunda anlayan Arda yana döne - hatta sokaktan geçenlere kendini çimdiklete çimdiklete - zarfı aramaya başladı. ancak geçtiği hiç bir yerde bulamadı.  zira para zarfını okulda çarpıştıkları esnada Giovanni alıp cebellezi etmişti ve bu para daha sonra papazın çocuklara verdiği cezada abur cubur parası olarak ortaya çıkacaktı. 
  • çocuklar kendilerine borçlu hissetmesin diye para zarfını tüm okulda aramaya başlayan Rüya ve Salih zarftan hiç bir iz bulamamakla birlikte, çocukları da merak etmeye başlamışlardı. bu merakla karışık heyecan, ikiliyi okulun güvenlik kameralarına götürdü ve izledikleri görüntülerde Arda ile Giovanni'nin tüm yaşadıkları anbean ortaya çıktı! 
  • papazın yediği nane anlaşılmıştı. ancak ne adam ortadaydı, ne de çocuklar. bizimki cezaya başlarken tüm telefonları topladığı için Salih'in onları aradığından ve merak ettiğinden habersizdi. Arda'nın sekizinci kez bakkaldan dönüşüne rastlayan Rüya ve Salih çocukları Makbule'nin evinde bulunca herkes derin bir oh çekmiş, venedik papazı da Rüya'dan esaslı bir zılgıt yemişti.  çocukların bu noktada Salih ve Rüya'dan bir istekleri de olmuştu, onu bilahare anlatacağım. 
  • Gelelim Tozkoparanı ipe götüren görüntülere! bu görüntüler Kasırga'nın sabotaj malzemesi olarak kullanılmadan imha edilmeli, ancak bu sessiz ve derinden yapılmalıydı. burada devreye giren Asya, görüntüleri kaydeden Ayberk'in telefonunu bilgisayarıyla çökertmek suretiyle görüntülerden kurtuldu. ya da kurtulduğunu sandı zira Kasırga'nın dâhisi Ece 3 telefon, iki de taşınabilir belleğe görüntüleri yedeklemişti. 
  • şehirli kurnazları yedekledikleri görüntülerden birini sonunda babaannelerine izletmeyi başardı! titizliği ve disiplini ile tanınan Refika da bu olayı sindiremeyerek İskender'i hemen disiplin kuruluna sevk etme kararı aldı. İskender ilk etapta ne olduğunu anlayamadıysa da , işin rengi Kasırga gerçekleri açığa vurunca anlaşılmıştı. 
  • Tozkoparan bu kez topun ağzında! okuldan kovulması an meselesi! tanık olarak sadece Duygu ve Tayfun'u dinleyen Refika, burnunun dikine kararlar alarak İskender'i okuldan kovmaya karar vermişti! ancak olanları uzaktan izleyen venedik papazı, disiplin işleminin durdurulması için Refika'ya deyim yerindeyse yalvarmıştı. peki neden tüm bunlar olurken kendisi de bir öğretmen olarak orada değildi? 
  • Rüya'nın desteğiyle İskender'in şahitleri olarak Mavi Ay ekibinin dinlenmesi ve kesin karar alınmasının ardından ortaya çıkan venedik papazı, İskender'in okuldan kovulmasına gerek olmadığı konusunda kurulu ve çocukları ikna etmeyi başarmıştı. bu tilkinin kafasında neler dönüyor? gelecek bölümler gösterecek...
SALİH VE GIOVANNI KARŞI KARŞIYA! MAVİ AY YENİ OKÇULUK HOCALARINA KAVUŞUYOR! 
  • Aslına bakarsanız en başından beri Salih'in çocukların tümüne göz kulak olabileceği bir ortam ve imkan olmasını  istiyordum, nitekim öyle de oldu! yine Rüya'nın araya girmesiyle gerçekleşen bir olay, hem bizimkileri mutlu ediyor, hem de papazı görevinden alıkoyuyor! ;) Giovanni'nin despotluklarından ve uygulamalarından sıkılan Mavi Ay, Salih'i bu kez de okulda okçuluk eğitmenleri olması için ikna etmeye karar veriyor. 
  • daha önceki dönemlerden adamın huylarını ve kurallarını oldukça iyi bilen ekibimiz, bu kez bu huyların üzerine gidiyor. Ancak Salih okulda okçuluk çalıştırmanın, evin bahçesinde atış yapmaya benzemediği,  her şeyin bir kurallar bütünü içerisinde olması gerektiğini düşünerek çocukların teklifini geri çeviriyor. ancak bu noktada da Rüya devreye giriyor ve Refika Salih'in okula gelmesi konusunda ikna ediliyor. 
  • Salih'i İskender'den ötürü tanıyan, ancak bozuntuya vermeyen venedik papazı, onunla bir atış düellosu yapmaya karar veriyor. tek atışta hedefi tam gözünden vuran Salih bu sayede kendini ve çocuklar konusunda yapabileceklerini kanıtlıyor. bundan sonra Mavi Ay'ın yolu da geleceği de açık. görelim mevla neyler, neylerse güzel  eyler...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi