Tozkoparan İskender Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 1 - 2 ) - Şimdi Hikaye Yeniden Yazılacak...

Şimdi Hikaye Yeniden Yazılacak

Şimdi Hikaye Yeniden Yazılacak ve dünya, Tozkoparan İskender'i  asla unutmayacak. Okçular Tekkesi'nin unutmadığı gibi...

  • Bu Hikayenin başlangıcını, 15. yüzyıl ve günümüz olarak ayrı ayrı yapmak istiyoruz. çünkü hem asırlar öncesinde, hem de günümüzde yaylar tek bir şey için geriliyor. başarı ve ayakta kalma çabası!..


YIL 1470 . ESKİ TEMRENLİ, O GÜNKÜ ADIYLA YÖRÜKLÜ KÖYÜ 

  • İskender, babasını gazada şehit verdikten sonra annesiyle tek başına kalmış, yayı ve okundan gayrı sevdası olmayan biraz başına buyruk fakat özünde çok merhametli bir çocuk. attığını tek atışta 12'den vuran, yayı tutuşundan ne yiğit olacağı belli olan ancak eğitilmesi gereken bir kemankeş okçu adayı. eskilerden tanıdığımız iki isim İskender'i zamanında bulup eğitmek, onu Fatih Sultan Mehmet Han'ın kurdurduğu Okçular Tekkesi'ne götürmek istiyor ancak İskender inadım inat! hiç bir şekilde kabul etmiyor. 
  • bu bahsini ettiğimiz isimler ilk diziyi izleyenlerin yakından tanıyacakları Fikri ve Salih! ikili Tozkoparan'ın menzil taşını ve yayını günümüzde bulup Mete sayesinde koruma altına almayı başardıktan  sonra Fikri'nin zaman makinesiyle 1470'e gidip çocuğu bulmaya niyetlendi. nitekim buldu da! ancak İskender hem annesini yalnız bırakmamak, hem de tekkede çalışamayacağını bildiği için bu teklifi reddediyor. ancak Fikri ve Salih'in bu yoldan dönmeye hiç mi hiç niyetleri yok! 
  • Salih ilk etapta çocuğun güvenini kazanarak ilerlemeleri gerektiğini düşünse de, Fikri rahat durmuyor ve çocuğu boş beleş hikayeler ve şirinliklerle kafaya almaya çalışıyor. Ancak İskender'in de son sözü belli. tekkeye gitmeyecek! bir noktadan sonra kafasında şafak atan İskender, en sonunda Fikri'yi ufak çaplı bir yarışa davet ediyor. İskender ok ve yayla, Fikri de kamıştan yaptığı olta ile balık avlamaya çalışacak, kim kazanırsa onun sözüne gidilecekti. 
  • Nitekim kazanan İskender oldu! attığı ok tam isabet bir büyük balığa saplandı ve Fikri'nin bu tezi de böylece çürümüş oldu. ancak İskender, asıl büyük karmaşa ve tehlike ile tekkeye girdiği vakit tanışacak, peşine düşen Venedikli bir kapıkulu ile günümüze kadar gelecekti! 
  • İskender - Salih - Fikri üçlüsü arasında geçen zorlu bir mücadelenin sonrasında İskender Tekkeye gitmeye ve çalışmalara başlamaya karar verdi. Ancak burada da küçük kemankeşi büyük sürprizler ve heyecanlı olaylar bekliyordu. Okçular Tekkesi'ne sızan Venedik casuslarından Giovanni, Padişahın yakın koruma görevini üstlenecek solaklardan olabilmek ve en tepeden bilgi toplayabilmek için ter döküyor ancak İskender'in tekkeye gelip, Tozkoparan olarak Nam salmaya başlaması buna mani oluyor.  
  • İskender'e bilenen Giovanni, tekkeden tüm sırları öğrenerek ayrılan ve Sultan 2. Bayezid'in Solaklarından olmak üzere yola çıkan İskender'in peşine düşüyor. Fikri ve Salih ile birlikte yola çıkan İskender'i yolda oldukça çetin bir kapışma bekliyor. Zira Venedik askerleri tam takım peşlerindeydi ve İskender'in bu kıskaçtan tek başına kurtulmasının olanağı yoktu .
  • Yeniçeri ağalarıyla kafa kafaya veren İskender onları tam zamanında durdurmayı başarıyor. ancak Giovanni o esnada ortalarda yok ve çocuğu makam mevki uğruna tek seferde öldürmeye hazır! tam bu noktada İskender, Fikri ve Salih'in aslında birer zaman seyyahı olduklarını, kendisi için zaman yolculuğu yaptıklarını öğreniyor. Fikri'nin yine ilk seriden hafızalarda yer eden zaman makinesi işte burada ortaya çıkıyor ve olanlar oluyor! 
  • Giovanni ekibin konakladığı arazide kendini belli ediyor ve asıl curcuna bundan sonra başlıyor! Venedikli hainin İskender'i vurmak gayesiyle saldığı ok zaman makinesini çalıştıran efsunlu taşa isabet edince makine çalışmaya başlıyor ve artık ekibimiz -Giovanni de dahil olmak üzere- kendilerini 2020'nin kucağında buluyorlar! 


YIL 2020 GÜNÜMÜZDE TEMRENLİ
  • Temrenli'de 2020 yılı pek de iyi geçmiyor. daha önceki Mavi Ay ve Karayel ekipleri, kasabadaki devlet okulu yıkılınca birbirlerinden ayrılmışlar ve her biri farklı yerlere, farklı okullara gitmiş. iki takımdan sadece Sinan, Asya, Arda ve Elif bir arada kalmayı başarmışlar. onlar da özel bir okulda burslu okuma hakkı kazanmışlar. ancak ekip burada da tanıdık şekiller, bilindik tavırlarla karşılaşacak, Mavi Ay'ı " Kasırga yutacaktı! "
  • Kasırga, Taygu Koleji'nin ilk ve tek okçuluk takımı. Tayfun, Duygu, Ece ve Ayberk'ten oluşan çete okulu ve öğrencileri kelimenin tam anlamıyla parmaklarında oynatıyor ve kendi kafalarına göre koydukları kurallarla yönetiyorlar! Mavi Ay'ın Kasırga ile tanışması da hiç ama hiç eğlenceli olmuyor elbette. 
  • Mavi Ay'ın okuldaki ilk gününde okçuluk müsabakaları için seçmeler yapılacak ve ekip de hiç zaman kaybetmeden seçmelere adlarını yazdırmaya karar veriyor. ancak bu öyle bir zamanda oluyor ki, bu durum Tayfun'un sadece dikkatini çekmekle kalmıyor, aynı zamanda bizimkilere bilenmesine de yol açıyor! 
  • Kasırga'nın kuralları anayasa gibi okulun her yerinde geçerli ve uyulmaması ceza gerektiren türden! bizimkiler ilk etapta sevgi saygı çerçevesinde yaklaşmaya çalıştıysa da Tayfun ve çetesi uzatılan eli havada bıraktı ve anında kendini göstermeye başladı! öğrencilerin giyim şekillerine kadar uzanan bu kurallar dizisi, Sinan başta olmak üzere Mavi Ay ekibin memnun etmedi ve çocuklar okul müdürüyle görüşüp meseleyi çözmeye çalışmaya karar verdi. ancak gittikleri kişi de onlardan çıkmasın mı?!
  • Taygu Koleji'nin sahibi Rafet, aynı zamanda Tayfun ve Duygu'nun da dedesi. zavallıyı da istedikleri gibi kullanmayı başarmışlar ne söyleseler yapıveriyor! ama bilmediği bir şey var, torunları hiç de öyle sütten çıkma ak kaşık değil! bizimkilerin adamın karşısına çıkmasıyla odadan kovulmaları bir oldu! çünkü Rafet daha bizimkiler ağızlarını açamadan torunlarını kayırmaya başladı ve onların hiç bir kötülük yapmayacaklarını iddia etti. oysa durum çok başkaydı! 
  • bu çeteyi nasıl alt edeceklerini düşünürken iyi olacak hastanın doktor ayağına geliyor ve Tayfun Mavi Ay'a bir düello teklifi yapıyor! ancak burada da hile desise var ve Asıl amaç çocuklar atış talimi yaparken gelen bir haberin sonrasında ortaya çıkıyor. 
  • çocuklar antrenman yaparken koştur koştur sahaya giren Ayberk, Tayfun'un ormanda çukura düştüğünü ve kurtaramadığını söyleyerek bizimkileri tuzağa çekmeye çalıştı. Diğerleri başta inanmayacak gibi olduysa da Elif'in iyilik melekliği tuttu ve ekip hemen ormana doğru yola çıktı. burada da hile var demiştik ya, Tayfun kurduğu tuzak sayesinde Mavi Ay'ı saf dışı bırakacak, düelloya gelmediler diyerek onları rezil edeceklerdi. ancak ekibimizin burada bir kurtarıcısı olacak, Tozkoparan yine yapacağını yapacaktı. 


İSKENDER 2020'YE GELİŞ
  • Zaman makinesinin çalışmasıyla oluşan solucan deliğinden geçerek günümüze ulaşan İskender, Fikri, Salih ve Giovanni'nin her biri aynı yerde farklı noktalara düştüler. hepsi baygındı. uyandıklarında İskender'i yanlarında bulamayan acemi seyyahlar başına bir iş gelmeden çocuğu bulup zamanlarına geri dönmelilerdi. ancak bu pek de mümkün olmayacaktı. 
  • bu sırada  2020'nin nimetleriyle ilk tanışan zaman yolcusu olan İskender, günümüzün teknolojisi, insanları, doğası ve hayatıyla çetin bir sınav verecek, bu sınav onun için oldukça önemli deneyimler sağlayacaktı. uyandıktan sonra kendini yollara vuran küçük kemankeşin ilk gördüğü teknolojik alet araba oldu. ilk etapta içini bir korku almış olsa da Fikri'den arabalar hakkında öğrendikleri aklına gelince içine su serpildi. 
  • adımları ilerledikçe yolun Temrenli'ye gittiğini fark eden İskender, açlıktan ve yorgunluktan baygınlık geçirmek üzereydi. yemek yiyebilecek bir yer ararken karşısına çıkan bir dolandırıcı da yiğit okçumuza kendince bir hoşgeldin partisi verecek, ancak okkalı bir Osmanlı tokadı yiyerek İskender'in yiğitliğinden nasibini alacaktı. 
  • adamı alıcı gözüyle süzüp, giydiği yırtık pantolona bir anlam veremeyen İskender, onu fakir zannedip eline bir Osmanlı lirası sıkıştırdı. tabi bunu gören üçkağıtçı boş durur mu?! hemen çocukcağızın peşine düştü ve elindeki tüm liraları kapmak için elinden geleni yapmaya başladı! 
  • ormanda dolaşırken Kasırga ekibinin bisikletleriyle geçtiğini gören İskender, olup bitenleri anlamaya. nerede olduğuna dair bir ipucu elde etmeye çalışıyordu. çocukların konuşmalarına şahit olan okçumuz Mavi Ay'a kurulan tuzaktan haberdar oldu ve hem kendini belli etmeden, hem de ekibi korkutmadan tek tek attığı oklarla onları içine düştükleri tuzaktan kurtardı. sonrasında sıra tropik fırtınaya da gelecekti elbet ;) 
  • Kasırga takımı kurdukları tuzaktan hoşnut bir şekilde düellonun yapılacağı sahaya doğru gitmeye hazırlanırken, Onları dinleyen ve hilelerinden haberdar olan İskender bir okla önce çocukları korkuttu, sonra bindikleri bisikletlerden birini ağaca çiviledi, en son da Tayfun'un bisikletinin lastiğini patlattı. buradan da kasırga sandığımız veletlerin meltem bile olamayacakları anlaşılmış oldu :))




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi