Tozkoparan İskender Bölüm 3 - Dedikoducu...

 Dedikoducu

Bu Bölüm Mavi Ay ve Kasırga ilk kez aynı amaç için karşı karşıya. İskender'in yaptığı bazı kahramanlıklar okulda ve kasabada hiç de iyi yayılmıyor. üstelik biri Kasırga'yı gözetliyor! 

KASIRGA - MAVİ AY - İSKENDER CEPHESİ :

  • Geçtiğimiz bölüm İskender'i  kötü adamların elinden kurtarmak için oldukça büyük bir arbedeye Giren Fikri ve Salih çocuğu kurtarmanın yanı sıra büyük bir risk almış, kendilerini ve İskender'i açık etme riskiyle karşı karşıya kalmışlardı. bu bölüm bu risk katlanarak geliyor. İskender'in yayıyla birlikte kullandığı zihgir adı verilen bir malzemesi, yaşanan karmaşada yere düşünce, bu durum aynı anda hem Kasırga, hem de Mavi Ay ekiplerini cezbediyor. 
  • Zihgiri ormanda tam da Kasırga'nın kendilerine tuzak kurduğu yerin yakınında bulan Asya, olayları kendince didiklemeye ve bunun Tozkoparan ile olan ilişkisini çözmeye çalıştı. ancak zihgirde bir detay vardı. O Tozkoparan'a aitti. üstünde de onun sembolü vardı ancak sembol yarımdı. bunun gizemini çözemediği için içten içe sinirlenen Asya, ne yapıp edip bu sırra erişmeye kararlıydı. 
  • Mavi Ay bunlarla cebelleşirken, Kasırga İnternete düşen bir videoyla sarsılıyor. Videoda İskender'in kendilerine yaptığı ders niteliğindeki işkenceler ve ormandan hızla kaçışları vardı ve Tayfun bu videonun internete düşmüş olmasından hiç hoşnut değildi. kasabada yayılan hayalet okçu fısıltısını da kullanarak bu meseleyi çözmeye karar veren Tayfun, Mavi Ay'ı bir kere daha karşısına alacak, işler hiç de iyiye gitmeyecekti. 
  • İskender'in Zihgiri Mavi Ay'da, okları Kasırga'da. hepsinin farklı düşünceleri, farklı taktikleri var. evvela Mavi Ay'ın dehası Sinan'ın Kemankeşi bulmak için verdiği üstün çabadan bahsetmeli. Takımın donanımlısı Elif çantasında birkaç metre urgan cinsi ip getirmiş ve Sinan bu ipleri kullanarak Elif, Asya ve Arda'yı bağlayarak, Kasırga tuzağına düştükleri anı yeniden canlandırarak kemankeşi oldukları yere çekebileceklerini umdu. ancak olmadı. 
  • bu esnada Tayfun ve Kasırga da, hayalet okçu söylentilerini okulda yayarak ve bire bin katılmış videolar çekerek hem daha önce kendilerini rezil eden dedikoducuyu bulacak, hem de aynı şekilde İskender'e ulaşmış olacaktı. onların hayaleti, yani İskender'i yakalama planları da Mavi Ay'ınkinden farklı sayılmazdı. 
  • Tayfun ve çetesi de, daha önce mavi Ay'ı kıstırdıkları ormanlık alanda yeni bir çukur kazarak yeni bir tuzak hazırladı. ekibin geri kalan tüm gün nöbet tutmayı istemediği için hazırlıklar tamamlandığı an oradan ayrılan çetenin bilmediği bir detay, Mavi Ay ile İskender'i buluşturacak, sonrasında ise daha büyük bir sürprizler zinciri oluşacaktı. 
  • Kasırga'nın kurduğu tuzağı fark etmeyen Mavi Ay ekibi tam düşeceği esnada ortaya İskender çıkıverdi. tüm bu olayların başlangıcında Fikri'yi uyutarak kaçmayı başaran tozkoparan, çocukları bir kez daha büyük bir belanın tam ortasından çekip almayı bildi. tabi bu noktada gündeme zihgir olayı geldi. 
  • zihgirin Asya'da olduğunu öğrenen İskender  ata hatırasını kızdan alarak oradan uzaklaştı. Ancak Salih'e verdiği "kimseye kendini belli etme" sözünü iyilik için bir an unutmuş, çocuklarla burun buruna gelmişti. aynı şekilde İskender de ekibi kendisini görmedikleri konusunda tembihleyerek oradan uzaklaştı. ancak bizim cevval okçularımız durur mu?! hemen çocukcağızın peşine düştüler!
  • İskender tek başına kasabada dolanırken başına gelen puf Rafet badiresini de kendi çapında atlattıktan sonra daha büyük bir bela 2 teker üstünde geliyor, Çocukların okul müdürü Rüya arızalı motorla çıktığı yola rampa aşağı hız kesmeden devam ediyor ve çığlık çığlığa önüne çıkacak ilk duvarı bekliyordu! 
  • Tam da bu noktada halihazırda İskender'i aramak için Temrenli yollarına düşen Fikri ve Salih de önlerinden hızla geçen Rüya'yı görür görmez kadını kurtarmak için harekete geçtiler! çelik gibi bileği sayesinde tek koluyla kadını motor duvara toslamadan yakalayan Salih hem günün kahramanı, hem de Mavi Ay'ın özleneni olarak sahneye çıkmıştı artık. Salih'i kanlı canlı karşılarında gören çocuklarda ise şaşkınlık ve sevinç karışımı duygular hakimdi. bakalım önümüzdeki bölüm neler gösterecek?..
Mavi Ay cephesinden ufak bir dipnot:

Kasırga'yı bütün okula rezil eden videonun yönetmeni ve yaratıcısı, Taygu Koleji'nin pamuk kalpli hademesi Saniye çıktı! Spor esnasında çocukların düştüğü tuzağı ve Kasırga'nın yediği naneleri gören Saniye, hemen Mavi Ay'a sahip çıkarak rakip takımı videoya aldı ve bu videoyu da internete koyarak şer çetesini dümdüz etti! ;) 

GIOVANNI CEPHESİ:

  • bu hikayenin en bahtsız bedevisi bu garip olacak sanırım. zira kasabanın pamuk teyzesi Makbule'nin evinde soluğu alan Giovanni, hem kadınla birlikteyken, hem de kasabada ortalığı birbirine katmayı başarıyor. 
  • İskender'in Okçular Tekkesi'nden bu yana peşinde olan ve ona her türlü zararı vermek için elinden geleni ardına koymayan Venedik papazı Giovanni, bu bölüm oldukça garip olaylarla Temrenli'ye merhaba diyor. ilk bölümde Makbule'nin bastonuyla pek de iyi bir şekilde tanışmayan Giovanni, gözünü kadının evinde açıyor. ancak burada da işler pek yoludna gitmiyor. 
  • günümüz teknolojisini bilmediği  ve öğrenmeye de pek heveskar olmadığından açık televizyondaki kadınla konuşan saftrik papazımız, Makbule'nin onu yıllardır kayıp olan oğlu sanmaya başlamasıyla iyiden iyiye korkuyor ve kelimenin tam anlamıyla kaçacak delik arıyor.  Makbule teyze saf, yaşı gereği zihni biraz gelgitli ve yıllardır kayıp olan oğlu Cihangir'den haber bekliyor. böyle biri gerçekte var mı bilinmez ama, kadıncağızın bu zaafları Venedik papazının oldukça işine geliyor! 
  • kadından kurtulmak için türlü numaralar deneyen, ancak başarılı olamayan venedik papazı, en sonunda türk aklıyla tuvalet penceresinden kaçmayı başararak Temrenli yollarında İskender'i aramaya koyuluyor. ancak burada da başına gelmeyen kalmıyor! saç şekli ve giyiminden ötürü İskender'e benzettiği kasabalı bir çocuğu kaçırmaya çalışırken çocuğun babasına yakalanıyor ve olanlar oluyor! bakalım bu enayinin başına ilerleyen bölümlerde neler gelecek?!.. 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

TRT 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR!!

Tozkoparan İskender 5. Bölüm Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Bölüm (27. Bölüm) Özeti