Tozkoparan İskender Bölüm 4 - O Çocuk...

 O Çocuk...

O Çocuk... Tozkoparan İskender! Tozkoparan nihayet bizim çocuklarla ve günümüz yaşamıyla tanışmaya başlıyor. ancak birden fazla ardı ardına gelen pürüz ve olay bu tanışmayı içinden çıkılmaz bir hale getirmeye yetiyor...




İSKENDER - MAVİ AY CEPHESİ 

  • Geçtiğimiz bölümün sonunda Rüya Hoca'nın Motosikleti Tortor ile kılpayı kurtulduğu kaza bir çok olaya gebe kalmış, İskender, Salih ve Fikri bu zamanın ilk çıkmazına düşmüştü. Rüya İskender'i Salih'in oğlu sanarak bu olaylar zincirinin ilk halkasını oluşturmuştu. Bu Bölüm Hem İskender, hem de Taygu Koleji ahalisi Tozkoparan ile tanışacak, olaylar bambaşka yerlere gidecekti! 
  • Salih'i kanlı canlı karşılarında Gören Mavi Ay ekibini şaşkınlıkla karışık bir sevinç dalgası sardı. uzun zamandır görmedikleri hocaları artık yanlarında, ancak bir detayla! İskender de asırlar evvelinden bugüne gelmiş ve ekibin Salih ile aralarındaki eski bağı çözümlemeye uğraşıyordu. bu sevinç gösterilerini Rüya'nın İskender hakkında sormaya başladığı sorular ve bununla birlikte gelen pot kırma tehlikesi gölgelemiş, bu duruma da Fikri kendince müdahale ederek kadının ve çocukların daha fazla soru sormalarını engellemişti.
  • Arızalı ve dağılmış vaziyette duvar dibinde yatan motor durduğu yerde böyle bir işe yaramıştı, zira Rüya'nın kafası İskender'in varlığı nedeniyle bir hayli bulanıktı. motorun patlama olasılığın olduğunu söyleyerek dikkat Dağıtan Fikri, Çocukları ayrı bir noktaya çekerek olan bitenleri münasip bir dille ve kısaca anlattı. Artık Mavi Ay Tozkoparan İskender'den haberdardı! 
  • böyle bir yiğidin zamanlarına geldiğini öğrenmenin şokuyla kasabaya doğru ilerleyen ekipten bir de çatlak ses çıkmıştı. Elif varlıklarından haberdar olduğunu bildiği halde Salih'in onlardan saklanmasının sebebini anlayamamış, bundan ötürü de için için ağlamaya başlamıştı.  zira Elif, ekipte Salih'i en çok özleyen kişiydi belki de. 
  • Tüm bunlar atlatılmış, her şey normale dönmeye başlamışken karşılarına çıkan Rafet ve Para hırsı da bambaşka bir olaylar zincirinin ilk halkasını oluşturdu. Rafet'in zoruyla Salih'in evinin yolunu ve adresini söyleyen Çocuklar Rafet ile birlikte kapıya dayandıklarında yüzlerinde ıstırapla karışık bir utanma duygusu hakimdi. 
  • Rafet'in oraya geliş amacı belliydi! İskender'i okula göndermeleri konusunda Salih ve Fikri'yi polis zoruyla tehdit ederek ortalığı bir de kendisi karıştırmış, göndermezlerse olacaklardan sorumlu olmayacağı konusunda bizimkileri de açık açık sıkıştırmıştı. Ancak  Sorunlar burada başlıyor, İskender'in günümüz yaşamına, görgü ve bilgilerine nasıl adapte edileceği sorunların büyük boyunu teşkil ediyordu. bu konuda da Mavi Ay imdada yetişiyor, Salih Öğrencilerinin şimdi bir de öğretmen olmalarından dolayı gururlanıyordu. 
  • İskender için ilk ders zili güncel bilgilerin öğrenilmesiyle çalmıştı. işin bu kısmı kolayca atlatıldıktan sonra sıra dil, konuşma, yemek ve görgü kurallarındaydı. İskender beklenenden daha iyi bir performans sergileyerek Mavi Ay'ı Salih'e karşı Mahcup etmemişti. Ancak hala konuşmada bazı aksaklıklar oluyordu, bu da düzeltilebilirdi. 
  • eğitimin ikinci turunda çocuklar İskender'e bisiklet kullanmayı öğretmeye karar vermişti. İskender gördüklerine ilk etapta bir anlam verememiş olsa da bisiklet kullanmayı oldukça hızlı bir şekilde öğrenmiş, hatta Asya ile yarış yapacak kıvama gelmişti. 
  • son turda konuşmasını günümüz Türkçesine uyarlamaya çalışan tozkoparan, yavaş yavaş okula başlamaya hazır hale geliyordu artık.  Okula gidip , okul formalarını üstüne çektiği an gerçekten harika görünüyordu.  ancak ne oluyorsa bu noktadan itibaren oluyor, Kasırga yine yapacağını yapıyor ve Tozkoparanın baskın siniri okulu birbirine katmaya başlıyordu. 
  • Çocukların sınıfına ilk adımını attığı an görenleri şaşkınlığa uğratan İskender, burada da sinirlerine hakim olamayıp ortalığı karıştırdı. ders Rüya'nın dersi, yani tarihti ve konu İskender'in kendisi, yani Tozkoparan İskender idi. bu noktada Sunum yapmaya başlayan ve böyle birinin var olmadığını, hayali bir karakter olduğunu iddia eden Kasırga Ece, İskender'in sinirine dokundu ve çocuk ben buradayım meyanında ayağa kalktı. 
  • olaylar zincirinin ikinci halkası okul kantininde meydana geldi. Kasırga takımı her zamanki havailikleri ve uçarılıkları ile okulda terör estirmeye devam ediyor, bizimkileri bu kez de yemek yemek için oturdukları masadan kaldırmaya uğraşıyordu. ee Tozkoparan İskender bu, haksızlığa dayanabilir mi?! sesi üst perdeden çıkmaya başlayan Tayfun bu defa onu kızdıran isim oldu ve kemankeşimiz kasırganın tadına bakan son öğrencilerden oldu. 




KASIRGA CEPHESİ 

  • Bu bölüm Kasırga'yı ayrı bir başlıkta ele almak istedim, çünkü hem önceki bölümdeki dedikoducunun bulunmasında, hem İskender ile tanışma safhasında, hem de okulda sonunda yapılacak olan okçuluk seçmelerinde parmakları var. 
  • Geçtiğimiz bölüm bulmaya niyetlendikleri ve yakalamak için çukur kazarak tuzak hazırladıkları  hayalet okçu  -  dedikoducu ne hikmetse oraya adım bile atmamış ve Tayfun çukurun başına gelip, oranın boş olduğunu görünce sinirden küplere bindi desem yeri var! okulda Mavi Ay sayesinde sönen itibarlarını yeniden ele almak ve Kasırga Kuralları'nı baştan yazmak için yeni bir plan Hazırlayan Tayfun, boş çukura takımın saftriği Ayberk'i kılık değiştirterek soktu ve ondan kendisini dedikoducuymuş gibi tanıtarak video çekmesini istedi. 
  • videoyu bütün okulun tek seferde izleyerek olan bitenlere şahit olabilmesini sağlamak için sahtekar dörtlü okulun her yerine okçuluk seçmeleriyle alakalı bir açıklama yapılacağını duyuran yazılar astı. bu yazıyı konunun Muhatabı Savaş hoca da görünce kendine ve yazılanlara inanamadı. Savaş hoca duyurudan öğrendiği açıklamayı yapmak için okulun salonuna doğru ilerlerken, Kasırga dörtlüsünün planı da saat gibi işliyordu! 
  • çektikleri sahte videoyu okula izleten Tayfun Mavi Ay'ın zar zor toparladığı itibarını yeniden yerle bir etmeyi ve kendi hakimiyetini yeniden kurmayı başarmıştı. Tayfun okulu Kasırga diye coştururken ortama dahil olan Savaş ise, farkında olmadan kendisini okçuluk seçmesinin ortasında buldu. zira Tayfun ve Duygu seçmelerin yapması konusunda Savaş'ı dedeleriyle tehdit etmiş, ancak bu tehdit Mavi Ay'ın bir oyuncusu olmadan sahaya çıkacağı anlamına gelmişti. 

OKÇULUK SEÇMELERİ 

  • Mavi Ay, hiç beklemediği okçuluk takımı seçmelerine Arda'sız çıkmak zorunda kalıyor. zira Arda okulda basketbol oynarken elini sakatlamıştı ve bu nedenle de yay gerebilecek vaziyette değildi. zaten Kasırga da seçmeler hemen yapılsın diye bundan faydalanarak diretmişti. ancak öyle bir zamanda öyle biri onlara yardıma geliyor ki, bırakın toz koparmayı, yay kıracak! Başından beri Kasırga ile iyi geçinemeyen İskender, bu mücadelede Mavi Ay'ın itici gücü oluyor. Arda'nın yerine yay başına geçen Tozkoparan, kendisi ve yetenekleri ile ilgili büyük bir risk alıyor. 
  • Bu riskler ve Salih'in kendilerine yaptığı uyarılar konusunda takımı bilgilendirme ihtiyacı hisseden Elif, bu kez tamamıyla arada kaldı. ya İskender'i kendi çıkarları için feda edecekler, ya da Kasırga'nın işkencelerine boyun eğecekler. bu noktada Elif'i de saflarına çekecek cümle Sinan'dan çıkmış, İskender Arda'nın yerine yay tutacaktı. ancak bir sorun vardı! ya İskender kendisine Tozkoparan unvanını kazandıran üstün güçlerini modern yayda da gösterip, tüm okulun dikkatini ve tepkisini çekerse? görelim mevla neyler, neylerse güzel eyler...




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi