Tozkoparan İskender Bölüm 5 - Fare Kapanı...

  Fare Kapanı

Aşırı Hırs aslanı  Fare Kapanına sokar. Mavi Ay bu bölüm hem hırslarıyla, hem de Tozkoparan'ın hediyesiyle bu kapana girmekten son anda kurtuluyor...


KASIRGA - MAVİ AY - İSKENDER CEPHESİ / OKÇULUK SEÇMELERİ 


 

  • Geçtiğimiz bölümde Kasırga'nın zoruyla yapılan okçuluk seçmeleri Arda'nın sakatlanması ve yarış dışı kalmasıyla farklı bir boyut kazanmış, Sinan tarafından yedek okçu olarak Tozkoparan İskender takıma dahil edilmişti.  bölüm sonunda tam yay germiş ve okunu hedeflemiş vaziyette bıraktığımız İskender'i, bu bölüm istediği atışı yapamamış şekilde buluyoruz. İskender'in atış yapacağı dakikalarda ortama dahil ve müdahil olan Salih ve Fikri onun tozkoparanlığını belli etmemesi için ellerinden geleni yapmış, İskender'in güçlerini ve yeteneklerini belli etmemek konusunda Salih'e verdiği sözler bir kez daha aklına gelmişti
  • hedefe tam isabet ulaşan atışlarla geçen zorlu mücadelenin sonunda Mavi Ay, Kasırga'ya 31-30 gibi basit bir skorla mağlup olmuş ve yedek takım olarak seçmelere katılma şansı bulmuştu. bu durumdan kendini sorumlu tutan İskender, döneminin en iyi okçusu olmasına rağmen ağasına verdiği sözle, arkadaşlarına iyilik etmek arasında kalmış ve bu yüzden de oku belirlediği hedef yerine, tahtada başka bir alana salmıştı. tabi bu durumdan ve yaşananlardan İskender kadar Mavi Ay ekibinin de işiteceği bir takım azarlar vardı tabi. 
  • ekip mağlubiyet üzüntüsünü yaşarken İskender'in ortada olmadığını fark eden Arda sayesinde olaylara ayılan ekibin geri kalanı Onu bulmaya ve Salih'ten özür dilemeye koştu. Salih kendilerine emanet olan İskender'in bu dünyanın ve bu zamanın alışık olmadığı yeteneklerinden faydalanmaya çalıştıkları için ekibe sitemle karışık nasihatler vermeyi de ihmal etmedi. 
  • Kasırga bizimkileri yenmenin gururu ve kibri içinde okulda dolaşırken, bizimkiler de sinirden ve kasavetten yerlerinde duramıyor, çocukları her gördüklerinde Asya başta olmak üzere tüm ekip bir kat daha sinirleniyordu. bu kasavet ortamı İskender'in Asya'ya vereceği bir hediye ile dağılacak, yerini kovalamaca ve aksiyon dolu bir macera alacaktı. 

  • Okçuluk seçmelerinden kayıpla çıkmalarının sorumlusu olarak isabetli atış yapamamış olmasını gören İskender'in üzüntüsü Asya'yı da oldukça üzmüştü. tozkoparanın bu üzüntüsünü biraz olsun hafifletmek ve aralarına girmesini kolaylaştırmak için Asya bisikletini İskender'e verdi. kapının önünde bisikleti ve bisikletin üzerinde de Asya'nın sevgi dolu notunu gören İskender kelimenin tam anlamıyla sevinçten havalara uçtu . Salih'ten yalvar yakar kullanım izni alan Tozkoparan için asıl macera bundan sonra başlayacak, Taygu Koleji'nde kartlar yeniden dağıtılacaktı! 
  • İskender okula gelirken kanalizasyon mazgalına sıkışmış halde bir yavru köpek buldu. merhamet timsali tozkoparan köpeği kaptığı gibi okula getirdi. İskender'i yanlarında göremeyen Asya'yı büyük bir sürpriz sınıfta İskender ile birlikte bekliyor, bu sürpriz herkes için bomba niteliği taşıyordu! 
  • İskender bulduğu yavru köpeği Asya'ya hediye etmek istedi. ancak önemli bir pürüz vardı ki, o da okula hayvan sokulmasının yasak olduğuydu! zavallı İskender nereden bilecek bu zamanın yasaklarını?! ekip hemen zavallı yavruyu nereye gizleyeceklerini düşünmeye başladı fakat ders zili henüz çalmıştı ve hayvanı da çanta içinde derse sokmaktan başka çareleri yoktu. Savaş'ın matematik dersinde havasızlıktan olsa gerek birden havlamaya başlayan canlıyı Arda'nın garip kamuflesi kurtardı. ancak burada olaydan işkillenen ilk grup tabi ki kasırga oldu ve ezeli rakipler bu meselenin de peşine düşmeye karar verdi. 
  • Okul içindeki koşuşturmanın ilk etabı bu şekilde başlamış oldu. çantanın içindekini bilmek isteyen ve bu konuda bizimkileri sıkıştıran Kasırga anında peşlerine düştü ve büyük kovalamacanın ilk etabı okulun müştemilatında son buldu. ancak casuslar yine peşlerini bırakmıyor, Mavi Ay bir kez daha okuldan atılmanın eşiğine geliyor, bu kez işin içine Puf Rafet giriyor! 
  • çocuklar okulun kamelyasında İskender'in zamanındaki hayvanseverlikle ilgili hikayeler dinleyip, bir yandan da köpeğe isim bulmaya çalışıyorlardı. peşlerindeki gizli ajan Ayberk konuşulan her şeyi duydu ve köpeği gördü! işte o dakikadan itibaren Mavi Ay için okuldan kovulmanın fitili ateşlenmiş oldu! 
  • Rafet'in köpeklere alerjisi var ve lama gibi sürekli hapşırıp duruyor. Tayfun ve Duygu'dan okulda bir köpeğin olduğunu, daha önemlisi bu köpeği Mavi Ay ekibinin getirdiğini öğrenen Puf Rafet hemen bizimkileri saklandıkları müştemilatta basmak üzere harekete geçti! bereket Rafet'in hemen öncesinde müştemilata giren isim Saniye oldu ve bizimkiler onun da yardımıyla köpeği okul dışına çıkarmayı başardılar. 

GIOVANNI TAYGU KOLEJİ'NE ÖĞRETMEN OLUYOR!!

  • Evet yanlış okumadınız. İskender'i  bütün kasabada yana döne arayan, ancak başına pişmiş tavuğun başına gelmeyecek türden olaylar gelip durduğundan bir türlü ona ulaşamayan venedik papazı bu kez öyle bir şey yapıyor ki, hem İskender'e bir adım daha yaklaşıyor, hem de bir öğretmeni görevinden ediyor! 
  • okçuluk seçmelerinin yapıldığı günden beri okul çevresinde dolaşan Giovanni,  bizimkilerin konuşmalarını dinlerken aklına şeytani bir plan geldi. biraz daha sivil olarak etrafta dolaşırsa başına gelmedik kalmayacağını da bildiğinden yeni bir fikirle Rafet'in karşısına çıkmaya karar veriyor. 
  • ne iş olsa yaparım mantığıyla Rafet'in gözüne girmeyi başaran Venedik papazı, Makbule'den kurtulmayı başarır başarmaz soluğu Taygu Koleji'nde aldı. adamın odasındaki eşyaları incelerken gözüne ilişen okçuluk temalı dekorasyonu görünce aklına gelen fikir, bedava okçuluk dersleri verebileceği yönündeydi .
  • o ana kadar okçuluk derslerini veren Savaş ile birlikte Giovanni'yi bir atış düellosuna davet eden Rafet, tek atış hakkı verdiği hocalar (?) arasında bizim Venedik papazını işe uygun buldu ve şimdiye kadar olanlardan habersiz bizimkini işe aldı! görelim mevla neyler, neylerse güzel eyler...


KASIRGA - MAVİ AY CEHPESİNE DİPNOT:

Geçtiğimiz bölümün sonunda Salih'in oğlunu kaybettiğini öğrenen Rüya soluğu Salih'in evinde aldı. gerçekleri bildiğini açıkladığı an kadınla diyaloğa giren Fikri'yi bir korku sarmış olsa da İskender'in Salih'e içinden gelerek baba demeye başlaması ve Fikri'nin Salih'in İskender'in koruyucu ailesi olduğu yalanını uydurması burada da durumu kurtarmış oldu...






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi