Tozkoparan İskender 2. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 8 - 9 ) - Lahanacılar Vs. Bamyacılar...

Lahanacılar Vs. Bamyacılar 

Lahanacılar ve bamyacılar karşı karşıya! çocukların inadı okul çapında bir kapışmaya dönüşürken, Salih Taygu Koleji'ndeki ilk haftasında büyük bir maceraya atılıyor!

  • Bu hafta Osmanlı'nın ilk spor takımları olan Lahanacılar ve Bamyacıların 21. yüzyıl versiyonları ile sizleri tanıştırmak istiyoruz. Rüya hocanın tarih dersinde anlattığı bu konu üzerine Kasırga ve Mavi Ay'ın inatlaşması, üstüne olaylara Salih ve Giovanni'nin dahil olmasıyla olaylar hem eğlenceli, hem de heyecanlı bir noktaya doğru evriliyor.
  • Kasırga her zamanki "bela bizim göbek adımız" kıvamında Mavi Ay ekibine çile çektirmeye devam ederken, geçtiğimiz bölümün sonunda Refika çocukların telefonlarını hackledikleri için bizim çocukların telefonlarına el koymuş ve 1 ay müddetle onları cezalandırmıştı. tabi bu durum Mavi Ay içerisinde ufak çaplı bir krize de yol açtı zira Asya kelimenin tam anlamıyla bir teknoloji bağımlısıydı ve telefonsuz 1 saniye geçiremeyeceğini iddia ediyordu.
  • Asya ayları, günleri, saatleri, dakikaları hatta saniyeleri sayarken bu düğümü çözecek atılım yine Tozkoparan'dan geldi ve İskender hem Asya'ya telefonsuz geçen günlerini unutturacak, hem de tüm okuldakilere geçmişe doğru bir yolculuğa çıkaracaktı.
  • Asya'nın sinir krizine varan çaresizliğine daha fazla dayanamayan Tozkoparan, çareyi çocuklara eski sokak oyunları oynamayı teklif etmekte buldu. bu durum başta bizimkilerde ufak çaplı bir şaşkınlığa yol açmış olsa da Asya başta olmak üzere ekibin geri kalanı bu işe hayır demedi ve Mavi Ay okulda eğlenceli bir günün fitilini ateşlemiş oldu.
  • İskender, ilk olarak çocuklarla körebe oynamaya karar verdi ve dakikalar ilerledikçe herkes oyunlara dahil olmaya başladı. tabi bu durumun sinirlerini bozduğu birileri de yok değildi. onlar kim mi? tabi ki de Kasırga! çocukların oyun oynarken ki seslerini duyan ekip hemen okul bahçesine çıktı. ancak onlar oyun oynamayı bırakalı epeyce olmuş ve bu durum da Tayfun ve çetesinin alay konusu olmaktan kurtulamadı.
  • Olaya Savaş hocanın da dahil olmasıyla genişleyen oyun çemberi, venedik papazının oyunu bozmasıyla son buldu. Kasırga ile okçuluk antrenmanı yaparken çıkan gürültüden rahatsız olan papaz çocukların oyununu tek bir hamle ile bozdu ve onlara tüm kötülüğü ile davrandı. ancak bu noktada olaya Müdahil olan Salih çocukların zevklerinin yarım kalmasına müsaade etmedi ve durum böylelikle kurtulmuş oldu.

LAHANACILAR - BAMYACILAR ÇEKİŞMESİ
  • Şimdi geliyoruz Kasırga ve Mavi Ay'ı birbirine düşüren olaylar manzumesinin ilk ayağına! ders tarihti ve Rüya çocuklara, Osmanlı'nın ilk spor takımları olan Lahanacılar ile Bamyacılardan bahsetti. bu noktada sorduğu kilit bir soru, ilerleyen kısımlarda kombine bir oyunla karşı karşıya gelecek 21. yüzyıl lahanacıları ve bamyacılarının gruplaşmasına sebep olacak, İskender burada da maharetini gösterecekti.
  • o kilit soru, " siz olsanız hangi tarafı seçerdiniz? oldu ve Mavi Ay Lahanacı, Kasırga da Bamyacı olmayı seçti. Sinan ile Tayfun arasında başlayan söz dalaşı hararetlendikçe ortam biraz gerildi Ancak Rüya çocukları ve bizimkileri sakinleştirmeyi zor da olsa başardı.
  • çocuklar sınıfta yarım kalan dalaşlarını okul bahçesine taşıyıp, üstüne birbirlerini yenme iddialarını burada da tekrar edince, iş ciddiye bindi. İskender'in takımlar hakkında anlattıklarından sonra gaza gelen Mavi Ay soluğu Salih'in yanında aldı ve O da Giovanni'ye bir yarışma teklifinde bulundu. kurnaz venedik papazı fırsatı kaçırır mı?! hemen kabul etti ve takımlar çalışmalara başladı.
  • Bamyacıların çalışmaları esnasında ortama Dahil olan Refika, bizim papaazı alenen tehdit etti ve kendilerinin kazanması konusunda baskı kurdu. bu baskının etkisi ile mi bilinmez bizim papaz olmadık anlarda olmadık hilelere başvurarak Mavi Ay'ı etkisiz hale getirebileceğini sandı, ama çok yanıldı!
  • Hazırlıklar tamamlanıp, yarış günü geldiğinde iki taraf da kendinden oldukça emin bir şekilde sahaya çıktı. ilk oyun halat çekme idi. her şey oldukça güzel başlamışken Lahancıların birden ipi bıraktığı görüldü ve herkes oldukça şaşırdı. ancak ipi kendileri bırakmamıştı. ip kayganlaşması için yağlanmıştı! ve bilin bakalım kim tarafından bu yapılmıştı?!
  • Oyunun devamında çuval yarışı vardı. Bamyacıları bu etapta da Lahanacılara karşı üstünlük kurabileceklerini düşünmüş olsa da onlarda Tozkoparan İskender gibi bir detay vardı ve İskender düştüğü yerden kalkıp yarışı takımının lehine bitirmeyi çok iyi bildi.
  • Üçüncü ve son oyunda kombine ve kompleks bir yarış vardı. Bu Dokuz Taş ve Okçuluğun harmanlandığı bir oyundu bu ve ekipler oldukça iyi hareket etmiş, hemen hemen aynı puanlar alınmıştı. ancak venedik papazı burada da boş durmamış, bu kez okların gideceği hedef tahtalarından lahanacılara ait olanına bağladığı bir misina ile tahtayı sağa sola oynatarak hedef saptırmaya çalışmıştı!
  • tam da bu noktada tozkoparanımız kuvvetli hisleriyle devreye girerek, atış sırası kendisine geldiğinde oku hedef tahtası yerine misinanın tam ortasından geçirerek onu koparmayı, dolayısıyla da papazın kontrolü kaybetmesini sağlamayı başarmıştı. oyunun sonunda Duygu'nun puan kazanmak için gerekli atışı yapamayarak elenmesi ve Asya'nın skoru eşitleyen atışıyla lahanacılar beraberliğe sevinmiş ve en azından Kasırga'ya karşı bir üstünlük sağlamış olmanın gururunu yaşamıştı. 

CEZALI ODA 
  • Her şey sona erip, sıra sağlanan başarının kutlanmasına geldiğinde her şey yine eskisi gibi olmaya başlamış, Mavi Ay < Kasırga denklemi normale dönmüştü.  başarısızlığı hazmedemeyen Tayfun yine bizimkilere sarmaya devam ediyor, onlara zulmetmeyi sürdürüyordu. Ancak bu durum yakın zamanda Saniye Sayesinde değişecek, Mavi Ay da kendi dinlenme odalarına sahip olacaktı. 
  • Arda'nın okul dolabına bir sürü gereksiz eşya tıkıştırdığını ve bu eşyaların artık isyan ederek ortalığa saçıldığını gören Kasırga ekibi, bu kez de bunun üzerinden bizimkilere yüklenmeyi sürdürdü. artık daha fazla bunların zulmüne dayanamayacaklarını anlayan ekip, hem kafa dinlemeyi, hem de okulda kendilerine ait sınıftaki sıradan başka bir şeyin olmasını çok ister hale geldi. 
  • bu noktada imdada yine hademe Saniye yetişti. çocuklara okul içerisinde öyle bir mekan gösterdi ki, hem namıyla, hem de bina içinde kendi dehlizini yaratmasıyla "cezalı oda" adını sonuna kadar hak eden türden. planlar yapılıp, Saniye bizimkilerle buluşmak üzere okula geldiği andan itibaren büyük bir macera başlamıştı. zira hem okuldakilere, bilhassa da Kasırga'ya görünmemeleri, hem de Ortalığı ayağa kaldırmadan odayı açmaları lazımdı. 
  • oda öyle bir yerde ki, metro tünelleri oradan daha aydınlıktır! ellerde fener ve ışıldaklarla korku ve heyecan içinde geçilen metrelerce yolun sonunda oda bulundu diye sevindikleri esnada karşılarına bir duvar çıktı! aslında duvar dedikleri de köpük kaplama ile kapatılmış kapısız bir oda ve İskender'in kol kuvveti sayesinde kaplama kırılarak içeri girildi. 
  • bu oda şimdiki Kasırga ekibinin yıllar önceki oyun odasıymış ve Saniye'nin anlattıklarına bakılırsa puf Rafet ve Refika'dan bir takım olaylardan ötürü çok çekmiş. bunu ayrıca bir bölümle anlatmak istiyorum. 

KASIRGA NASIL KASIRGA OLDU?
  • cezalı odanın ceza almasının sebebi, Tayfun, Duygu, Ece ve Ayberk'in o odada kilitli kalması ve ancak ertesi gün bulunabilmeleri. bu tayfa 2 sene öncesine kadar tıpkı Mavi Ay gibi sevecen, cana yakın ve arkadaş canlısı tiplermiş. ancak o dönem de onların şimdiki halleri gibi onlarla uğraşan belalılar varmış ve onları sürekli rahatsız ediyorlarmış. 
  • bu tipler öyle bir zorbalık yapmışlar ki, çocuklar odalarını bırakmak istemeyince, onları oraya kilitleyip kaçmışlar! o dönem henüz telefonları olmadığından kimseye haber de verememişler, dolayısıyla da orada 1 gün boyunca kapalı kalmışlar, sonrasında Refika onları korkudan ölmek üzere iken bularak oradan çıkarmış. 
  • bu korku ve heyecan dinip, Tayfun aydınlanma yaşamaya başlayınca da o dönem Lodos olan grubun adı Artık Kasırga olmuş ve ilk zorbalıklarını, kendilerine zorbalık yapan veletlere iade - i ziyaret yaparak yapmışlar. sonra piyango bizimkilere vurmuş işte. 

MAVİ AY VE CEZALI ODA TEHLİKEDE!

  • odayı bulup açığa çıkardıktan sonra temizlik işlerine girişen Mavi Ay'ın keyfi yerinde. Ancak aynı şeyi Kasırga için söylemek pek de mümkün değil. zira çocukları okulda görmüş olmalarına ve karşılaşmalarına rağmen okul içinde nereye gittikleri hakkında tek bir malumatları yok ve bu durum Tayfun'u delirtmeye başlıyor. aynı dakikalarda Saniye de ortalıktan kaybolduğundan mesele daha çetrefilli bir hal almaya başlıyor. zira Refika da Saniye'yi arıyor! 
  • Refika Saniye'yi buldu, telefonuna GPS uygulaması yükleyerek takibata başladı. Ancak Mavi Ay'dan hala bir iz yok ve Tayfun artık sinirden kafayı yemek üzere. bizimkilere hiddetle nerede olduklarını sormuş olsa da bir cevap alamadı ve artık bu olayların nirvanaya erdiği an oldu diyebiliriz. 
  • Saniye yokluğunda Sinan'a odadaki masayı boyamaları için bir kutu artık boya vermişti. Ancak Sinan ardında iz bıraka bıraka gittiğinden habersiz odaya geri döndüğünde artık her şey için çok geçti! Sinan boyayı getirirken boya kutudan çantasına, oradan da yere akmış ve bu durum ancak çanta kutuyu çıkarmak için açıldığında fark ediliyor! o esnada Mavi Ay'ı takip etmek için pusuya yatan Ece de yerdeki boya izlerinin bir hat çizerek gittiğini görüyor ve işte o an olanlar oluyor! bakalım Mavi Ay bu kez yakayı ele verecek mi?...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..