Tozkoparan İskender Bölüm 10 - Tozkoparan Tehlikede!..

 Tozkoparan Tehlikede!..

Tozkoparan İskender'de bu hafta büyük curcuna! Tozkoparan manevi babası ve Dostlarından ayrılma tehlikesiyle karşı karşıya! Kasırga ve Mavi Ay bu kez Klip yarışında rekabette!


KLİP YARIŞMASI-DEDİKODUCU UZUN ZAMAN SONRA YENİDEN SAHNEDE!


  • Bu Bölüm Mavi Ay ve Kasırga, oldukça farklı ve çevremizde kolay kolay göremeyeceğimiz bir rekabet türünün tam ortasında. bir sosyal medya fenomeninin Kasırga'nın daha önce yaptığı klibi kanalında paylaşması ve Kasırga'nın bunu Mavi Ay'a karşı nispet malzemesi haline getirmesi Saniye'yi harekete geçiriyor ve ilk bölümlerde bir cee deyip, bu bölüme kadar ortalardan kaybolan dedikoducu, bu bölüm tekrar sahneye çıkıyor!
  • Mavi Ay ekibi, Kasırga'nın taciz ve sabotajlarına katlanmaya çalışmayı sürdürüyor. ancak bu bölüm Kasırga'da diğerlerinden farklı bir mutluluk ve heyecan var. zira bir sosyal medya fenomeninin daha önce yaptıkları Klibin videosunu kendi kanallarında paylaşması ekipte artı bir mutluluk yaratıyor. tabi bizimkilere de içten içe sinirlenerek bu mutluluğu ve nispetleri izlemek düşüyor.
  • Kasırga'nın Mavi Ay'ı bir kez daha ezdiğini ve çocukları demoralize ettiğini gören Saniye, eski bir dosttan bu kez de Mavi Ay'ın yüzünün gülmesi için yardım istiyor ve Dedikoducu yeniden sahneye çıkıyor! gizli bir yerde sesini değiştirerek dedikoducu gibi ses kaydederek kanalda paylaşan Saniye, dedikoducunun bir klip yarışması düzenleyeceğini, birinci gelen klibi ise kendi kanalında paylaşacağını söyleyerek oltayı atıyor. işte ne oluyorsa bundan sonra oluyor, okulda kıyamet kopuyor!
  • Kasırga'nın hazır kliple birincilik elde etmesini istemeyen Mavi Ay kendi kliplerini çekmek ve yarışmaya emekle yapılmış bir işle katılmak için kolları sıvıyor. hazırlıklar tamamlanıyor, kıyafetlerden parti malzemelerine kadar her şey temin ediliyor. ancak önlerindeki en büyük engel unutuluyor. tabi ki Kasırga! 
  • Çocukların ellerinde klip çekecek bir telefonun bile olmaması ve birinciliği rakiplere kaptırmak istememesinden ötürü Mavi Ay, çareyi okulun içinden birinden destek istemekte buluyor. bu desteği verecek kişi Savaş hoca ve servet harcadığı kamerası! bu noktaya kadar okulun her yerinde karşılarına çıkan, ve ekibimizi yine rahat bırakmayan Kasırga, bu kez de Savaş hoca ile yapılan çekimleri baltalamayı başarıyor!.
  • kamerayı çocukların kendisinin kullanmasına izin vermeyen Savaş Hoca, çekimleri kendisinin yapmasını şart koştu. istemeye istemeye de olsa bu şartı kabul etmek zorunda kalan takımımız okulun basketbol sahasında çekimlere başlıyor. ancak Kasırga bu kez de çekimleri sabote etmeye ve çocukların dikkatlerini dağıtmaya çalışıyor! nitekim bunu da başarıyor zira Arda başta olmak üzere tüm ekip Kasırga tayfasının abuk sabuk hareketlerine dikkat kesiliyor, ister istemez de çalışmalar yarıda kesiliyor. 
  • zor bela yapılan 3 - 5 kare çekimin ardından sıra montaja geliyor ve bu noktada Asya yeteneğini konuşturuyor. her iki takım için de asıl sürpriz, dedikoducu yarışma sonuçlarını açıklamak için kanala girdiğinde geliyor, Mavi Ay ve Kasırga birinciliği paylaşıyor! 
  • Vallahi bu Saniye'den korkulur! Kasırga ve Mavi Ay'ın ayrı ayrı yaptıkları klipleri bir şekilde birleştirmeyi başaran Saniye, her iki klibi de birinci ilan etti ve bu durum Kasırga'da kompleks yarattı desek yeridir! ama şu kadar bölüm Kasırga'dan bahsetmişsem, haftaya bunun acısı fena çıkar!..

SALİH VE RÜYA BİR KEZ DAHA İSKENDER İÇİN KARŞI KARŞIYA! ÜSTELİK TÜM GERÇEKLERLE! 

  • Salih'in İskender'i zamanımıza adapte etmeye çalıştığı ilk andan bu yana korkuları vardı. bu kez korktukları bir bir başına geliyor! önce Rüya İskender ile ilgili gizlenen gerçekleri bir bir öğreniyor, daha sonra Tozkoparan'ın kapısını polis çalıyor! ancak bu noktada bazı çetrefilli mevzular da yok değil!..
  • Geçtiğimiz bölümleri televizyon ekranlarından takip edenler, Rüya'nın İskender ile alakalı şüphelerinden ötürü aile bakanlığı ile iletişim kurarak, İskender'in koruyucu aile ile kalıp kalmadığını öğrenmeye çalıştığını hatırlayacak. bu bölüm bu çabalar karşılık buldu ve Rüya Hoca, bakanlık kayıtlarında ne Salih'in koruyucu aileliği, ne de İskender'in evlatlık verildiği ile ilgili bir bilgi bulunmadığını öğrendi! 
  • en başından beri bu konuda içi içini kemiren, ancak her "ben ne yapıyorum, neden böyle yapıyorum?" sorusunda geri çekilmekle gerçeklerin izini sürmek arasında gidip gelen öğretmenimiz, bu sefer net bir kararla Salih'in kapısını çalmaya karar veriyor! üstelik gerçekleri tüm çıplaklığıyla öğrenme arzusuyla! 
  • Rüya bu kararında emin adımlarla ilerlerken, Salih ile okulda karşılaşıyor. ilk etapta bir sorun yok gibi görünüyor ancak bu meseleyi daha fazla uzatmaya ne gücü, ne de yüreği dayanıyor ve Salih'e İskender hakkındaki tüm bildiklerini açık ediyor! bu noktada duyduklarına ve yaşadıklarına inanamayan Salih de, Soluğu Fikri'nin yanında alıyor. 
  • Fikri Olanca rahatlığıyla İskender'e bir kimlik çıkardıklarını, onun da artık zamanımızın insanı olacağını iddia ediyor ancak işin derinlerine inildiğinde oldukça büyük problemlerin yattığı aşikâr! Salih ve Fikri'yi uzaktan izleyen bir çift göz venedik papazı ile hain planlar kuracak, bu planların sonunda Tozkoparanımızın başı çok büyük derde girecekti! 
  • Giovanni bu kez kantarın topuzunu kaçırdı! Refika'nın gözünü boyayarak okula soktuğu bir muhbir, Salih ve Rüya'nın tüm konuşmalarını papaza aktardı. şu an için gördüklerimizden yola çıkarak net bir bilgi edinemedik ama, bu bitirim ikilinin bu işe parmakları, hatta ahtapot kolları olduğuna eminim! 
  • tüm bu yaşananların toplamında, İskender Artık dışarıda görebileceğimiz türden sıradan bir çocuk olmuş, kendini kamufle etmeyi başarmıştı. Ancak Salih'e gelen ve emniyetten aradığını iddia eden bir ses, İskender'i onlardan almak istiyor, Salih ve Fikri şok geçiriyordu! telefon konuşmasının hemen ardından kapının çalması da caba! görelim mevla neyler, neylerse güzel eyler!..



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti