Tozkoparan İskender Bölüm 11 - Operasyon: Telli Duvaklı...

 Operasyon: Telli Duvaklı 

Normal şartlarda bu sayfalarda böylesi farklı anlamlar çağrıştırabilecek başlıklara rastlamazsınız. ama bu bölüm Mavi Ay'ın Tozkoparan için yaptıkları bu başlığı ve içerdiği anlamı sonuna kadar hak ediyor!...


Geçtiğimiz hafta İskender için oldukça zorlu ve maceralı geçmiş, bölüm sonu emniyetten aradığını söyleyen bir bilinmeyen ses ana damgasını vurmuştu. bu bölüm bu sesin sahibi ve onun işbirlikçisinin sebep olduğu kimi garip, kimi iyi niyetli, kimi de heyecanlı olaylara hep birlikte göz atacağız. 


İSKENDER EVLAT EDİNİLİYOR! 

  • Tozkoparan bu zamana geldi geleli başına gelmeyen olay, tatmadığı modern heyecan kalmadı. ancak geçtiğimiz bölümün sonunda çalan kapı olaylara ve yaşanan heyecana farklı bir boyut kazandırmış, İskender'i almaya mı geldiler acaba? sorusu hepimizin zihnini meşgul etmişti. ancak bu noktada heyecanlanacak bir şey olmadığı ortaya çıktı, zira gelen Rüya hoca idi.  o da cebinde büyük bir sürpriz ve sonrasında yaşanacak olaylarla beraber gelmişti! 
  • evet  Tozkoparan Rüya tarafından evlat edinilmek isteniyor! Ancak Salih buna kati suretle karşı çıkıyor! çünkü Salih, İskender'in sorumluluklarını yeterince yerine getirebildiğini ve böyle bir şeye gerek olmadığını iddia etse de, Rüya tam tersi görüşü savunuyor. bu sırada süper güçlü tozkoparanımız da, yukarıda olan biteni dinliyor, hem Salih'in yalnız bırakmayıp, hem de Rüya'nın isteklerini yerine getirebilmenin yollarını arıyor. 
  • Salih ve Rüya tartışmanın dozunu arttırdıkça, İskender'in içi içini yemeye başlıyor. Zira meselenin öznesi kendisiydi ve ne Salih'ten, ne de Rüya'nın anne şefkatinden vazgeçmeyi kendine yakıştırıyor. işte tam da bu noktada devreye önce Fikri, sonra Mavi Ay giriyor, olanlar oluyor! 
  • Fikri tartışmanın hararetini dindirmek için İskender ile kendince bir plan geliştirdi. plana göre İskender hastalanırsa dikkatler onun üzerine çekilecek ve tartışma sona erecek. Fikri çocuğu bahçede elinde kütük ve kayayla oradan oraya koşturup bir güzel ateşlendirdikten sonra eve döndüler.  bu noktada çocuğa sarılmak için hamle yapan Rüya,  zavallının ateşi var sandı ve hemen bakım faaliyetlerine başladı. ancak Salih ile ikisinin ateşini bu bile söndüremedi. 
  • İskender'in velayeti hakkındaki tartışma olağanca harareti ve hızıyla sürerken, tozkoparan başka bir çare bulmaya karar verdi ve çözüm yolu bulmaları için bizimkilerden destek istedi. takımın aklına öyle bir plan geldi ki, evlere şenlik! 
  • ekibin İskender'den sonraki alfası Elif İskender'e Rüya'dan da, Salih'ten de vazgeçmeyebileceği konusunda salık verdi ve dahiyane planını açıkladı! Rüya ve Salih evlenirlerse üçü bir aile olacak ve kimse kimseden ayrılmamış olacak. ancak bu noktadan sonra Kasırga başta olmak üzere öyle zincirleme pürüzler aynı anda üstlerine düşmeye başlıyor ki, anlatılmaz da yaşanmaz da! 
  • Planın ilk devresini Asya ve Elif uygulamaya koydu. Salih'in evdeki işlerini bir tık zorlaştırarak onu evde bir kadına ihtiyaç olduğu konusunda ikna etmeye çalıştılar. bunu da ocaktaki yemeği yakarak yapmayı denediler. Salih onu toparlarken, kızlar evin tozlu olduğunu ve bunun İskender'i etkilediğini anlatmaya niyetlendikleri sırada avuçlarının içinde toz bezleri buldular. çünkü bu işi Salih onlardan istemiş ve yapmalarını beklemişti. 
  • ilk başarısız denemeden sonra Sıra Sinan ve Arda'ya sıra geldi. onların taktiği de duygu sömürüsü oldu. İskender'in gerçekten bir anneye ihtiyacı olduğu ve onun özellikleriyle, başka bir erkeğin özelliklerini aynıymış gibi anlatmaya başladılar. bu erkek tabi ki de Salih idi. bitirim ikilinin sonu da hemen hemen kızlarınki gibi oldu, zira onlar da siz büyüklerin işine karışmayın denmek suretiyle eve postalandılar. 
  • planın her iki bölümü de başarısızlıkla sonuçlanınca B planı devreye alındı. sevgiliye Jest temalı bu planın Kasırga tarafından sekteye uğratılacağı ve  yine onlar tarafından yanlış anlaşılarak işlerin berbat edileceğini kimse bilemezdi! 
  • bu kez roller değişmiş bir vaziyette B planının ilk devresinde Arda ve Sinan'ı görüyoruz. Ellerinde çiçeklerle Rüya'nın odasına giderken Kasırga erkekleri tarafından kameralara yakalanan çocuklar, onlarda " baskın okçuluk karşılaşmasını" (ilerleyen kısımlarda ayrıca anlatılacak) erteletmek için Rüya'yı kullanacakları izlenimi uyandırdı ve asıl macera bundan sonra başladı! 
  • Mavi Ay'ın peşine düşen Kasırga, Evvela Rüya'nın odasındaki çiçekleri kaktüslerle değiştirdi. bunu gören Rüya da Salih'in yaptığını sanıp adamcağızı garipsedi.  Rüya kaktüsün anlamını kendince çözümlemeye çalışırken Kasırga'nın yeni hedefi de Asya ve Elif oldu. 
  • Asya ve Elif de benzer bir şekilde Salih'e Rüya'nın jestiymiş gibi bir sofra kurarak masaya bir not bıraktı. bunu sabote edenler de Kasırga kızları Ece ve Duygu oldu. yemeklerin içine tepsideki tuzluğun tamamını boşaltıp olay yerinden uzaklaştılar. tabi zehir gibi yemeklerden bir kaşık alan Salih ne yapsın?! :( 
  • Kasırga'nın bu sabotajlarından habersiz son bir plan hazırlığına girişen Mavi Ay, inatçı keçileri okulun fazla kullanılmayan bir laboratuvarında bir araya getirip aynı sofrayı ikinci kez kurdular. birbirlerinden habersiz aynı yöne giden ikilinin tartışmaları, okulun asansöründe de devam ediyor,  curcunanın katmerlisi venedik papazından geliyor! 
  • Kasırga Mavi Ay'ın asıl amacından habersiz soluğu Cihangir'in yanında aldı. Okçuluk karşılaşmasının erteleneceği düşüncesiyle adamı uykusundan kaldıran çekirgeler de jet hızıyla aynı kata hücum ettiler. Cihangir ilk etapta Kasırga'nın gazıyla kendisini kovacaklarını, ortadaki masanın da kutlama amacıyla yapıldığını zannederek kendi kendini rezil etmeyi başardı. tabi Rüya ve Salih'in şaşkınlığını tahmin edersiniz. 

BASKIN OKÇULUK MÜSABAKASI 

  • evet, şimdi geldik Kasırga'nın Mavi Ay'a attığı yeni kazığa! Tayfun ve çetesi bizimkileri uyuz etmeye tüm hızıyla devam ederken, Ayberk'in elindeki bir afiş dikkatleri çekti. bu afiş Kasırga ve Mavi Ay'ın hemen ertesi okul günü karşılaşacağını, karşılaşmanın günü ve saatini duyuruyordu. ancak tabi ki de Mavi Ay ekibinin o an bundan haberi olmuştu!  işin bu kısmında İskender hasta, ekip başsız kaldığı için bir an tedirginliğe düşen Mavi Ay'ı yine tozkoparan kurtaracak, tam isabet atışları ve analitik zekasıyla herkesi kendine hayran bırakacaktı.
  • Tayfun'un haber vermesinden sonra Gözler İskender'e çevrildi. Salih hasta olduğu için ilk etapta okula göndermek istememiş olsa da baktı ki bizimki inat ediyor, tamam peki diyerek okul formasını çocuğa giydirdi. Yarış anı geldiğinde de hem takımların üyelerini, hem de maçı izleyenleri hayretler içinde bırakacak bir sonuç yine tozkoparandan geldi. 
  • başa baş giden atışların ardından Kasırga Mavi Ay'ı az bir farkla yenmek üzere iken, İskender Sırayı aldı ve durumu 31-31 lik eşitliğe taşıyacak atışı yaptı. onunla birlikte atış yapan Tayfun böyle bir beraberliği beklemediğinden biraz morardı elbet ;) 

RÜYA SALİH'E EVLENME TEKLİF EDİYOR!! 

  • evet yanlış okumadınız Rüya alışılmışın çok dışında bir atılım yaparak Salih'e evlenme teklifi ediyor! uzun zamandır İskender konusunda yumuşak karın sahibi olan ve ona annelik heyecanı yaşattığı için buruk bir mutluluk yaşayan Rüya, normalde bir kadından beklemeyeceğimiz bir cesaretle  Salih'in kapısını çaldı. bu kapı çalış normal değildi. Çünkü Rüya artık ne olacaksa olsun diyerek bu kararı almıştı. haftaya oldukça garip bir bölüm bizi bekleyeceğe benzer. görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler!...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti