Tozkoparan İskender Bölüm 12 - Taygu Koleji'nde Büyük Seçim...

 Taygu Koleji'nde Büyük Seçim 

Demokrasilerin ve demokratik yöntemlerle yönetilen devletlerin olmazsa olmazıdır seçimle yönetici başa getirmek. ancak bizim bahsedeceğimiz seçim Mavi Ay ve Kasırga için demokratik bir yarıştan çok, altta kaldım diye erinme, üste çıktım diye sevinme durumuna dönüşüyor...

İYİLİKLE ÇÖZÜLÜR HER ŞEY...  

  • Kasırga ve Mavi Ay yine bildiğimiz gibi. bir taraf ezen, diğer taraf ezilen konumunda okuldaki sürtüşme ve tartışmalar devam ediyor. bu bölümün Tartışmalarına ve kavgalarına noktayı koyacak isim ise, bir görünüp bir kayboluyor, ancak 5 dakikalık varlığı bile okulu birbirine katmaya. çocukları birbirine karşı bilemeye yetiyor da artıyor bile! .
  • bahsini ettiğimiz kişi, Kemankeş Şüca Koleji'nin okul başkanı Alara. Alara'yı ilk kez bu bölüm tanıyor ve görüyoruz. kendisi Taygu Koleji'ni kardeş okul seçtikleri ve onlarla bir okçuluk müsabakası tertip etmek istediklerinden bahisle Taygu'nun okul başkanını tanımak istiyor. Ancak bilinen böyle biri yok ve bu konuda da kendisi üste çıkarmaya çalışan Tayfun oluyor. 
  • Tayfun okulun sahibinin torunu olduklarını söyleyerek kızın ağzından laf almaya çalıştıysa da başarılı olamadı. bunun üzerine Alara da okulun öğrenci başkanı ile görüşmekteki ısrarını sürdürdü ve okul başkanıyla görüşemezse etkinliklerin olmayacağı konusunda sert bir salık verdi. bu konuşmaların başladığı sırada ortama güç bela dahil olan Mavi Ay takımı da son dakikalarda konuşmaları dinledi ve bu noktada ortaya önemli bir karar çıktı. Taygu Koleji'nde büyük seçim var! 
  • Her zamanki gibi kendini herkesten üstün gören ve bu sayede otomatik olarak kendini başkan İlan eden Tayfun'u susturan güç Sinan Oldu. Sinan ve Mavi Ay , okulda adaletli ve demokratik bir seçim yapılması gerektiği düşüncesindeydi ve ekip bu düşüncesini Rüya ile de paylaştı. okulda seçim duyurusu yapılıp, adaylar isimlerini yazdırmaya başladığı andan sonra esaslı bir curcuna bizimkileri, dolayısıyla da öğrencileri bekliyordu. 
  • Tayfun'un babaanne metodu bu kez de işe yaramadı. seçim yapmak yerine babaannesi aracılığıyla kendini iş başına getirten küçük çekirgenin zıplamasını da Rüya engelledi. keza Rüya da demokrasiden ve adil seçimden yanaydı ve adaylıkta Arda'yı desteklemişti. şimdi asıl mesele seçmenin gözüne girip oyları toplamakta! ancak burada da Tayfun ve çetesinin olmayacak planları devreye giriyor, Arda ilk kez bu kadar zor bir yarış geçirmeye hazırlanıyordu. 
  • Kasırga'nın ilk planı, Arda'nın seçim çalışmalarını sabote etmek oldu. en basit örnekle Arda'nın afişlerinin üstüne Tayfun'unkini yapıştıran çetenin bu şekilde kazanmaktan uzaklaşacaklarını anlamaları fazla uzun sürmedi. Zira Arda hem vaatleri ile, hem de zorluklar karşısında  dik duruşuyla herkesin güvenini ve sevgisini kazanacak, seçimlerin yönü Mavi Ay lehine değişecekti. 
  • temayül yoklaması son sürat devam ederken, Arda öğrencilere kendini tanıtmak amacıyla bir sunum hazırlamaya karar verdi. ekibin de yardımıyla bütün okul toplantı salonunda bir araya geldi ve sunum başladı. ancak burada müsebbibinin Kasırga Olduğunu düşündüğüm oldukça talihsiz ve kötü bir olay cereyan etti. 
  • projeksiyonda Arda'nın evde çekilmiş bir uygunsuz fotoğrafı göründü ve ekip bunu kaldırmak için insan üstü bir çaba harcadı. Ancak çocuklar fotoğrafı kaldırana kadar olan olmuş, diğer öğrenciler ve Kasırga içten içten gülmeye başlamıştı bile. bu Cesur Yürek Arda'nın ilk propaganda şoku olarak hafızalarda yer etmişti. ancak tek sorun bu da olmayacaktı. 
  • Tayfun kendinden ve öğrencileri kandırabileceğinden emin bir şekilde ortalıkta dolaşırken Kasırga'nın aklına şeytanın aklına gelmeyecek bir plan geldi. Tayfun Arda'yı üç atışlık bir okçuluk karşılaşmasına davet etmiş, kazanan seçimlerdeki başarısını da garantilemiş olacaktı. Ancak ne var ki bu durum masum Arda'mız için hiç de beklendiği gibi gitmeyecek, Kasırga ve Tayfun bu kez de hedefte onu alaşağı edecekti. 
  • üç atışın üçü de tamamlandıktan sonra 22- 28 gibi Mavi Ay için yine basit bir skor Tayfun Lehine elde edilmiş, Arda hem kendisi hayal kırıklığına uğramış, hem de Arkadaşlarını hayal kırıklığına uğrattığı düşüncesiyle üzülmüştü. Tayfun hem alınan Sonuçla, hem de onunla dalga geçmeye başlayınca sinirleri iyice gerilen Arda tam Salonu terk etmek üzereyken bir de ayağı oklarını koyduğu sadağa takılıp düşünce olan oldu! 
  • rakip aday galibiyet sevinci yaşarken ne olacaksa olsun deyip geri dönen Arda, öğrencilere ve arkadaşlarına gerçekten duygu yüklü ve oldukça anlamlı bir konuşma yaptı. Arda kolay bir okul hayatı vadetmişti. ama aynı zamanda gerçek dostluğu, bağlılığı ve sadakati de vadetmişti. ama okulun geri kalanı bu vaatleri hiç anlamamıştı. 
  • ve Seçim zamanı! venedik papazının gazıyla ortalığı birbirine katan Kasırga'nın en büyük hezimeti ve yenilgisi, okul başkanlığı seçimi için gidilen sandıktan çıkacak, kazanan ismi babaannesinin ağzından duymak küçük çekirgeye hiç ama hiç iyi gelmeyecekti! zorlu bir mücadelenin sonrasında oylar kullanıldı, öğretmenlerden oluşan sandık kurulu tarafından sayıldı ve sonuçlar Refika'nın eline geçti! 
  • bu kez sonuçları duymak için salonda toplanan öğrenci ahalisi ve öğretmenler, Arda'nın başkan seçildiğinin açıklanmasıyla şoke oldu! kendisinin kazanacağına adı gibi emin olan Tayfun da, kelimenin tam anlamıyla yerin dibine geçti desek yeridir! evet. Mavi Ay yeni okullarındaki ilk zaferlerini böylelikle ilan etmişti ve bu durum Kasırga'yı onlara karşı daha kızgın ve öfkeli bir hale getirecekti. 
RÜYA VE SALİH EVLENİYOR!!!

  • Evet haftalardır beklediğimiz haber sonunda geliyor! büyük bir medeni cesaret örneği sergileyerek Salih'e evlenme teklifi eden Rüya, zor da olsa beklediği cevabı alıyor. üstelik Salih'in ailesini kaybetmenin acısıyla yüzleşmek zorunda kalması pahasına
  • geçtiğimiz bölümün sonunda evlenme teklifi alan Salih, hem böyle bir atılım beklemediği için, hem de kendisine sorması gereken bazı şeyler olduğu için Rüya'dan biraz olsun düşünme payı istedi. Ancak Rüya bir an için Salih'in hanımını ve evladını kaybettiği gerçeğini unuttu ve bu masumane isteği oldukça yanlış anladı. Salih işi yokuşa sürüyor sanıp tavır koyan Öğretmenimiz, Salih'in içine düştüğü ikilemi bilse sanırım böyle bir sert karşılık vermezdi. 
  • Salih inzivaya çekilip bu teklifi kabul etmesi halinde ailesine, eşine, çocuğuna ihanet edip etmeyeceğini kendince sorgulamaya başladı. bu sorgulamaya yay ve ok da eşlik etti. Evladının İskender yaşlarında çekilmiş fotoğrafına bakarak "acaba doğru mu yapıyorum" demeyi sürdüren Salih'i yine bizim tozkoparan ayıltacak, gerçekler artık nefes aldırmaya başlayacaktı. 
  • İskender ormanda öz babası kadar yakın gördüğü Salih ile dertleşirken, Rüya hanım da nasıl yapsam da Salih'i süründürsem diye kendi içinde planlamalar peşindeydi. İskender ile konuştuktan sonra yaptıklarının saçma olduğunu düşünen Salih de aydınlanma yaşayarak Rüya'nın kapısını ikinci kez çalıyor, bu kez teklifi resmen kabul ettiğini söylemek için! ben bu bölüm venedik papazından huylanmıştım bir şeyler çevirip bu işe mani olur mu diye ama beklediğim gibi olmadı şükür. görelim mevla neyler, neylerse güzel eyler!...




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti