Tozkoparan İskender Bölüm 13 - Bir Nikah Dört Kayıp...

 Bir Nikah Dört Kayıp

Hepimizin sabırla, fakat o kadar da heyecanla beklediği olay sonunda gerçekleşiyor! Salih ve Rüya evliliğe ilk adımını sonunda atıyor. ancak bir sorun var! bu sorun ne mi? tabi ki de KASIRGA!!


KASIRGA BU KEZ HİÇ OLMADIĞI KADAR SERT GELİYOR...

  • Geçtiğimiz bölüm yaşanan hararetli başkanlık seçiminin ardından ipi göğüsleyerek birinci çıkan ve okuldaki herkesi, özellikle de Tayfun'u şaşırtan Arda'nın bu bölüm başkanlığının ilk günü. Taygu Koleji ahalisinin alışık olmadığı biçimde çevresine sevgi pıtırcıkları saçan ve herkese iyi davranan Arda'yı Tayfun adında bir tsunami bekliyor ki, anlatılmaz da yaşanmaz da! 
  • seçimleri Mavi Ay'a kaptırmanın kızgınlığı ve hararetiyle okulda terör estirmeye devam eden Tayfun'u ilk defa Arda susturdu. zavallı bir öğrenciyi köşeye sıkıştırmış halde Arda ile karşılaşan Tayfun, ekipten duyduğu " artık Kasırga kuralları yok. yalnız okulun kuralları var " cümlesiyle iyiden iyiye çileden çıkmış ve bizimkilere kalıcı bir ders vermenin yollarını arıyor. nitekim buluyor da! ancak bu noktada yine imdada tozkoparanımız yetişiyor ve hem babasıyla hocasının nikahını, hem de arkadaşlarını kurtarmayı başarıyor. 
  • Kasırga bu kez oldukça ağır bir planla işe koyuluyor. Tayfun ve Duygu'nun cezalı oda deneyimlerinden hareketle yeni bir plana girişen Kasırga, evvela bizimkilere iyi çocuklarmış gibi yaklaşarak onların güvenini kazanmaya, sonrasında da tuzağa düşürüp akıllarınca cezalandırmaya karar veriyor. planın ilk etabı da Refika ile başlıyor. 
  • Babaannelerinden çocukların telefonlarını geri vermelerini isteyen çekirgelerin amacı farklıydı! telefonlara teker teker yükledikleri casus yazılımlar sayesinde planın en civcivli kısmı gerçekleşmiş olacak, Mavi Ay okulda mahsur kalacaktı. nitekim öyle de oldu! 
  • çocuklara akıl almaz yöntemler ve timsah gözyaşlarıyla yaklaşmayı başaran Kasırga öyle iyi oyunculuk sergilemişti ki, Sinan Tayfun ile empati kurduğuna şaşırmış, İskender haricindeki herkes onlara iyi davranmaya başlamıştı! 
  • telefonlara yüklenen casus yazılımlar sayesinde çocukların nerede olduklarını, ne yaptıklarını anbean takip edebilen ekip, Cihangir'i de yanlarına alarak cezalı odanın yolunu tuttu. odanın şimdiki derli toplu halini görünce Tayfun ve Duygu bir an için geçmiş kötü anıları hatırlamış olsa da, bu anılar Tayfun'a yepyeni ve daha haince bir tuzak fikri vermiş oldu. 
  • Mavi Ay Cezalı odaya giden yolda Mahsur kalacaktı! evet ekip nikah hazırlıkları için odaya doğru yol aldığı esnada odaya giden yoldaki demir kapıyı üstlerine kapatıp, üstüne bir de kilidi değiştiren çekirgeler, Mavi Ay'ın kendini sorgulamasıyla birlikte, onların gece boyu orada kalma ihtimallerinin oluşmasına da sebep oldu! ancak yine unuttukları bir detay vardı. Tozkoparan İskender! 

RÜYA VE SALİH NİKAH MASASINDA!
  • Okulda bunlar olurken Salih'in evinde de hummalı bir hazırlık devam ediyor, İskender başta olmak üzere tüm ahali nikah için heyecanlanıyordu.  İskender ve Salih, şimdiye kadar görmediğimiz yakışıklılık ve fiyaka ile nikah merasimine hazırlanırken,  Rüya hoca da kelimenin tam anlamıyla peri kızı gibiydi. ancak bütün bu hazırlık ve çabayı taca düşürecek haber Elif'in annesinden geliyor, bütün ahali çocukları aramaya sokaklara dökülüyor! 
  • Mavi Ay ekibinin okulda kapalı kaldığından habersiz endişe içinde Rüya'yı arayan Elif'in annesi, ne Elif'in, ne de diğer çocukların eve dönmediğini, onların da merak içinde kaldıklarını anlatınca herkeste bir tedirginlik oluştu. Nikah memurunu bekletmek de olmaz, ama çocukların da bulunması gerek?! ne olacak Rüya, Salih ve İskender Temrenli sokaklarında bizimkileri aramaya başladı. 
  • Rüya'nın çocuklara bir şey oldu korkusu, Salih'in merakına karışmışken olayların düğümünü çözecek kişi yine bizim tozkoparanımız oldu ve her zamanki gibi süper güçleriyle ekibin yerini bulmayı başardı. jet hızıyla okula yetişen İskender çocukları o karanlık mahzenden kurtardı ve ekip geç de olsa nikaha yetişmeyi başardı. tabi bu haltları yiyenlerin kim olduğunun çözülmesi de uzun sürmedi. Ekip işin içinde Kasırga'nın parmağı olduğunu anladı. gelecek bölüm eminim ki gereği neyse yapılacaktır. 
  • tüm bu tantana ve koşuşturmacanın ardından ekip ve İskender imzalar atılmadan önce salona giriş yapmayı başardı. Rüya ve Salih'in gözlerindeki mutluluk ve heyecanı net bir şekilde görebilmek mümkündü. formalite bir evlilik de olsa bence bu aile çok mutlu olacak ve bu iş formalitede kalmayacak. siz ne dersiniz? :))

ŞÜCA VE TAYGU KARŞI KARŞIYA! GELENEKSEL OKÇULUKTA KRİTİK 10 HAFTA!

  • Geçtiğimiz bölüm hikayemize katılan ve Kemankeş Şüca Koleji'nin okul başkanı olan Alara bu bölüm yine aramızda. ancak bu kez iki okulun aralarında düzenlenmesi planlanan bir okçuluk müsabakasını duyurmak için.  Okul başkanı Arda olduğundan Direkt olarak Mavi Ay ile muhatap olan başkanımız, müsabakanın 10 hafta sonra yapılacağını ve iki okul arasında düzenleneceğini ilan etti. ancak Kasırga burada da Mavi Ay'a tosladı! 
  • Taygu'nun as takımı Kasırga olduğundan işler bu noktada biraz düğümlendi diyebiliriz. Mavi Ay geleneksel okçulukta daha başarılı. ancak okulun ağır topu da Kasırga? ne olacaktı? bunun çözüm yolu da Salih'ten çıktı ve Mavi Ay ile Kasırga evvela kendi içlerinde bir müsabaka ile turnuvaya kimin katılacağını tayin etmeye karar verdi. 
  • iki takım arasındaki yarışmanın nasıl yapılacağı fikri de venedik papazından geldi. yapılacak atışlar sonucunda ya esas müsabakaya kadar geçecek 10 hafta boyu iki takım yarışarak müsabaka yolcusu takımı belirleyecek, ya da direkt olarak Kasırga yarışa katılacaktı. 
  • Geleneksel okçuluğun tüm inceliklerini ve tekniklerini ustasından öğrenen Mavi Ay için hedefleri tutturmak pek de güç olmadı ;) karşılıklı yapılan Atışlar sonucunda en yüksek puanı yapan Mavi Ay, takımları 10 haftalık zorlu bir karşılaşmaya götürdü. bu süre içerisinde neler yaşanacak? Mavi Ay Müsabaka biletini garanti edebilecek mi? zaman gösterecek.

REFİKA'NIN HÜZÜNLÜ GÜNÜ

  • bu bölüm ilk karşılaşma anı haricinde anlatımlarımızda pek de yer vermediğimiz birini oldukça üzgün ve kırgın görüyoruz. bu kişi, okulda en az torunları kadar despot davranması ve herkese tepeden bakmasıyla tanıdığımız Refika. Refika bu bölüm Tayfun ve Duygu'nun babası, oğlu Tahsin'den bir telefon aldı. konuşmanın içeriğini öğrenemedik ancak telefonu kapattığında kadıncağızın üzgün yüzü ve hisli halleri konuşmanın olumlu geçmediğini kanıtlar nitelikteydi. 
  •  kırık kalbi ve üzgün yüreğiyle her zaman görmeye alıştığımız Refika profili çizmeyen babaanne, Saniye'ye bile iyi davranınca Saniye biraz durumdan işkillendi. kadını kendince muayene eden Saniye bir tuhaflık olduğunu sezmişti. nitekim bir Sabah kadının odasına girdiğinde kapağı açık ajandada yazan bir not ve Refika'nın çocukları ve torunlarıyla çekilmiş bir fotoğrafı her şeyi açıklıyordu. Kasırga'nın nasıl bu derece despot ve çıkarcı davrandıklarının açıklaması da bu notta gizliydi belki. görelim mevla neyler, neylerse güzel eyler...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi