Tozkoparan İskender Bölüm 14 - Doğum Günü Karmaşası...

  Doğum Günü Karmaşası

Aynı Gün Hem İskender'in, hem de Refika'nın Doğum günü olması Kasırga için pek de hayırla sonuçlanmayacak olaylara gebe kalıyor. Üstelik bir planı daha ellerinde patlayan Çekirgeler Rüya'nın avcılığından kaçamıyor...

 

    TOZKOPARAN'A BÜYÜK DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
  • Elif ve Sinan nikah hengamesinde koşturmaktan hasta düşmüşler ve Arda, Asya ve İskender buna sebep olanların kim olduklarını oldukça iyi biliyor. Arda ve Asya'nın gazını almaya çalışarak Kasırga odasının yolunu tutan İskender beklemediği bir sürprizle karşılaştı. odanın ışıklarını kapalı gördükleri için şaşıran çocuklar birden ellerinde pastayla ortaya çıkan çekirgeleri görünce ortalık biraz durulur gibi oldu, ancak konu belli, kamufle eden de işini oldukça iyi yapıyordu. 
  • Elif ve Sinan'ın durumunun hesabını sormak için orada bulunan Mavi Ay'ın sağlam üyeleri, Tayfun ve Duygu'nun alışılmadık hareketleri ve tavırlarına maruz kaldı. oynak çekirgeler öyle iyi rol kesiyordu ki, İskender ve çocuklar tek bir kelime edemeden oradan uzaklaştı. ancak asıl intikam 10 haftalık karşılaşmanın ilk raundunda alınacak, Mavi Ay yine göğsümüzü kabartacaktı. 
  • Asya ve Arda olanca sinirleriyle kulüp odalarında ne yapacaklarını düşünürken, Asya'nın bir başka hayıflandığı konu en yakın arkadaşları olarak İskender'in doğum gününü yeni  ve Kasırga sayesinde öğrenmiş olmaları oldu. Zamanını ve annesini çok özleyen Tozkoparan için o günleri hatırlatacak büyük sürpriz yine ekip çalışmasıyla hazırlanacak, İskender belki de en güzel doğum günü hediyesini bu zamandaki dostlarından alacaktı. 
  • İskender hiç okuyamayacağını bildiği halde uzaklardaki annesine duygu yüklü bir mektup yazdı. mektup içindeki özlemi ve kavuşamamanın verdiği acıyı bir nebze olsun hafifletmiş, ona bu zamana ve bu zamanda edindiği sıkı dostluklara daha sıkı sarılma gücü vermişti. Tozkoparan kendi başına duygulu ve hüzünlü bir şekilde okuldan ayrılırken, asıl şamata Mavi Ay odasında başlıyordu ;)
  • Asya, Arda, Fikri ve Salih İskender için hazırlayacakları büyük sürpriz için hazırlıklara girişti. odanın kapısına astıkları notla izlerini zor da olsa kaybettiren ekibi Tozkoparandan uzaklaştırmak pek de kolay olmadı. zira Asya ve Arda odadaydı ve İskender'in içeri  girip girmeyeceği mevzusu çocuklarda heyecan yaratmıştı. 
  • İskender Mavi Ay ile Turnuva Antrenmanı yapmak için atış alanına geldiğinde sürprizin ilk işaretiyle karşılaştı. masanın üzerindeki bir kutudan çıkan bir notla ormana doğru ilerleyen tozkoparanımız, ikinci ve hedefe ulaştıracak notu ağaca oklanmış bir halde buldu. notta yazıldığı gibi mehter seslerini dinleyerek son noktaya kadar giden İskender, varış noktasında kurulmuş büyükçe bir yün çadır gördü. 
  • çadır ilk etapta bir anlam ifade etmese de, asıl bomba içeri girdiğinde patladı ve tüm Mavi Ay ekibi, Fikri ve Salih oradaydı ve İskender tabiri caizse neye uğradığını şaşırdı. çünkü her şey onun zamanındaki gibiydi. çocukların kıyafetleri, konuşmaları. tozkoparan şaşkınlığını üzerinden attıktan sonra küçük bir kutlama töreni yapıldı ve çocuklar turnuva için çalışmalara bu şekilde başlamış oldu. 
  • 14 hafta boyunca güçlerini gizlemek zorunda kalan İskender bu bölüm güçlerini istediği gibi kullanma konusunda ağalarından izin aldı ve yine hedefleri tam ortasından vurmakla kalmayıp deviren atışlar yaptı. bu atışların biri oldukça anlamlı ve önemliydi.  çünkü İskender atışı annesine adamıştı. 

REFİKA BARUT GİBİ, KASIRGA'DA JETON GEÇ DÜŞÜYOR!
  • bu bölüme adını veren olay yine Kasırga'nın başının altından çıkıyor. ancak bu kez mağdur taraf onlar oluyor, zira özbeöz torunları başta olmak üzere bütün okul Refika'nın  doğum gününü unutmuş vaziyette ve bu konuda aydınlanma çağını başlatan Saniye oluyor. Geçtiğimiz bölümden bu yana  dengesiz bir ruh hali içinde gördüğümüz Refika'nın bu gelgitlerinin sebebi belli oldu. bu olaylardan bir gün öncesi Refika'nın doğum günüymüş ve kimse, öz oğlu bile kutlamadığı için üzgün ve sinirliymiş. bu durumun farkına geç de olsa varan Saniye'den de Refika'ya bir gecikme sürprizi geliyor. 
  • Duygu ve Tayfun babaannelerinin doğum gününü unuttuklarını anlayınca başlarından aşağı kaynar sular döküldü! Savaş hoca, Saniye ve ikisi kafa kafaya verip bir pasta hazırlayarak kadının kapısını çaldı. gereksiz bir detay vardı onu saymazsak başarılı diyebileceğimiz bir sürprizle de Refika'nın gönlü alınmış, torunlar öldüresiye kucaklanmıştı. 

TOZKOPARAN TARİHTEN SİLİNİYOR(MU?)!
  • İskender'in doğum günü kutlamasında kayda değer ve atlanmaması gereken bir detay da ortaya çıktı. Salih İskender'in nişan taşını da ormana getirmişti ve İskender'den üzerindeki yazıları okumasını istedi. ancak buradaki detay, taşta artık İskender'in adının yazmadığıydı ve Tozkoparan bu detayı görünce kendini ve namını sorgulamaya başladı. 
  • günün sonunda bu konudaki şüphe ve endişeleri arttıracak bir olay da Fikri'nin başından geçti. Fikri okuldaki laboratuvarına geldiğinde masasının üzerinde Osmanlıca yazılmış bir not buldu. hoca ilk etapta bu notu şaka amaçlı yazılmış zannetse de notta yazanlar ortalığı karıştıracak ve İskender'i tehlikeye düşürebilecek cinsten. bakalım gelecek bölüm neler olacak?! 

KEMANKEŞLER KARŞI KARŞIYA! 10 HAFTALIK MARATONDA İLK RAUND!

  • her zaman çalışmaktan ve iyilikten yana olan Mavi Ay, bu bölüm bir kez daha rüştünü ispatladı. Şüca ile yapılacak büyük karşılaşma öncesi 10 haftalık bir iç karşılaşmaya başlayan Taygu Koleji takımları bu bölüm ilk etapta bir araya geldi. yine yürek hoplatan atışlar, yine başarılı isabetler kaydedildi. ancak bu bölüm Kasırga Mavi Ay'dan yana esti! ;)
  • Mavi Ay hedefe konsantre olup, sadece isabetli atış yapmayı düşünürken, Kasırga venedik papazının kışkırtmalarıyla sadece kazanmaya ve hırsa odaklandığı için ilk karşılaşma Mavi Ay lehine sonuçlandı. papazın Kasırga tayfasına Mavi Ay'ın öğrendiği tüm hareketleri öğretmesi ve hırslarına hırs eklemesi de bir işe yaramadı. ilk etapta Kazanan iyilik ve çalışmak oldu :)

CEZALI ODA FARELERİNİN FOYASI MEYDANA ÇIKIYOR!

  • Geçtiğimiz bölüm Mavi Ay'ın nikaha geç kalmasından tutun. Sinan ve Elif'in hastalanmasına kadar yaşanan pek çok curcuna ve sorunun müsebbibinin Kasırga olduğu, Rüya'ya gelen bir telefonla ortaya çıkıyor. üstelik bu telefon Mavi Ay tarafından gizli saklı kullanılan Cezalı odanın yeni halini de açık ediyor! 
  • Rüya hoca çocukların nikaha neden geç kaldıkları ve Elif ile Sinan'ın neden hastalandıkları konusunda okulda bir hafiye turuna çıktı. Kasırga yine planı oldukça iyi kurgulamış olmalı ki okulun güvenlik kameralarının hiç biri çalışmıyordu. bu noktada Saniye'den bilgi almak isteyen Rüya buradan bir sonuca ulaşamadı.  Rüya failleri ararken Tayfun'un telefonu da sürekli bilinmeyen numara tarafından aranıyor, Tayfun'un sürekli meşgule düşürdüğü o numara en sonunda Rüya'yı arıyor! 
  • Tayfun'un sürekli Meşgule çektiği bu numara o gün cezalı odaya açılan demir kapının kilidini değiştiren çilingirin numarasıydı ve Tayfun açmayınca adamcağız da fatura göndermek için ne yapması gerektiğini sormak için Rüya'yı aradı! Rüya çilingir çağırmadığını söyledi ancak Tayfun'un adı geçer geçmez hocamız aydınlandı ve hemen spor salonuna doğru yola çıktı. 
  • salonda yenilginin siniri ve stresi ile saldıracak yer arayan Tayfun başta olmak üzere herkesi kendine getiren sesleniş Rüya'dan geldi. Tayfun ve Kasırga ilk etapta ne olduğunu anlamadıysa da Rüya'nın gerçekleri bildiğini ilan etmesi Mavi Ay'a rahat bir nefes aldırırken, Kasırga'yı fare deliğine soktu! :D 
  • bu mesele vesilesiyle cezalı odanın Refika'dan izinsiz değiştirildiğini de öğrenen Rüya, Mavi Ay ekibine ve İskender'e kıyamadığından Refika ile konuşmaya kendisi gitmeye karar verdi. çocukların ısrarlı taleplerine dayanamayan hocamız bu konuda nasıl bir aksiyon alacak, şimdilik merak konusu...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi