Tozkoparan İskender Bölüm 15 - Kayıp Kuzgun Harekatı...

 Kayıp Kuzgun Harekatı.

bu bölüm olaylar olaylar! Mavi Ay ve Kasırga aynı anda ceza alıyor, nereden geldiği bile belli olmayan bir not ortalığı karıştırmaya yetiyor!


KASIRGA İNAT, REFİKA DAHA İNAT!

  • 15 Haftadır ilk defa Kasırga denen şer ittifakına bir dur diyen çıktı! Geçtiğimiz bölümlerde Mavi Ay'ın cezalı oda ile yaşadıkları zorluklar, kilitli kalmaları ve sonucunda Elif ve Sinan'ın gazi olmaları sonunda bu çeteye pahalıya patladı! öyle ki bu kez onları babaanneleri bile kurtaramadı!
  • Kasırga ve Mavi Ay ekipleri geçtiğimiz bölümün sonunda ilk defa aynı amaç için bir araya gelmiş, Refika ve Rüya çocukların yaptıkları gizli kapaklı işler yüzünden karşı karşıya gelmişti. bu bölüm Rüya hoca, yine torunlarını kayırmaya çalışırken Refika hanımı öyle bir noktada köşeye sıkıştırdı ki, kadın sonunda biricik torunlarına bile ceza vermek ve bu cezayı uygulamaya koymak zorunda kaldı!
  • Geçtiğimiz bölümün alıntı paragrafında Rüya'nın avcılığı demiştim ya, bu bölüm amazon kadını Rüya Kasırga'ya uzun zamandır hak ettikleri, ancak babaanne kayırmacılığı yüzünden almadıkları cezayı kendi elleriyle veriyor.
  • cezanın nevi, 1 hafta boyu telefonsuz kalmaktı ve bu durum Duygu başta olmak üzere ekipte hiç de iyi etkiler bırakmadı. Rüya'ya bir sinirlenen ekip, Refika'ya bin sinirlendi ve İkiz bebeleri babaannelerine ilk defa bu kadar sert rest çekti. çekti ama bizim tanıdığımız Refika inadından vazgeçer mi?! geçmez!
  • çocukların kendisine anbean daha da bilendiğini fark eden Refika, garibim Giovanni'yi çocukları neşelendirmek ve okuldan mutlu göndermek üzere görevlendirdi. venedik papazının kendine hayrı yok ki çocukları nasıl güldürsün?! ne yapsın fukara başa gelen çekilir deyip başladı işe!
  • Tayfun'un inadının tüm takıma dalga dalga yayıldığı Kasırga'da durum pek de iç açıcı görünmüyor. Giovanni ne şaklabanlıklar yaparsa yapsın, ne yollar denerse denesin ekibin Nuh peygamber demeye hiç mi hiç niyeti yok! en sonunda daha fazla güleryüz göstermeye dayanamayan venedik papazı, ekibi kendi yöntemleriyle yola getirmeye karar verdi. nitekim başardı da!

CEZALI ODA ELDEN GİDİYOR (MU)!
  • Mavi Ay ekibinin cezalı odayı izinsiz kullandığını yine torunlarının ispiyonlamasıyla öğrenen Refika'nın ateş başına vurmuş vaziyette. bu ateşi kendince söndürmeye çalışan babaannemiz, hem kendisine diş bileyen torunlarının gönlünü almak, hem de aklınca Mavi Ay'a ders vermek için yine şeytanca bir plan geliştirdi. bunun hemen öncesinde Rüya'dan Refika izin verene kadar odayı kullanmama cezası alan ekip için bizzat Refika'dan duyacakları hiç de olumlu olmayacak, bu işi de yine Elif Mavi Ay'ca çözüme kavuşturacaktı.
  • Rüya'nın cezası için odayı toplamaya girişen ekip kendi aralarında konuşurken Elif her zamanki pozitivistliği ile bu ayrılığın kalıcı olmadığını, Refika'nın izniyle geri dönebileceklerini arkadaşlarına salık verirken iyi insan mı dersiniz, çomak mı hazırlarsınız bilmem ama odaya Refika ve iki badana ustası geldi! ilk etapta ustaların geliş amacını çözemeyen ekip Refika'dan odanın tamamen kapatılacağını duyunca şoke oldu!
  • Refika cadısını konuşarak ikna edemeyeceklerini anlayan Elif, Daha önce geliştirdiği bir acındırma taktiği olan "sulugöz ıslak burun" taktiğini bu kez de Refika üzerinde uygulamaya koyuldu. Elif'in şirinliği, duygusal efektleri ve görsel şovlarıyla pamuk şekeri kıvamına gelen kadın, en sonunda dayanamadı ve Mavi Ay'a odalarını geri verdi. artık en azından bu konuda ekibin içi rahattı.

TOZKOPARAN YAYIN UCUNDA! GİZEMLİ MEKTUP OLAYLARI BİRBİRİNE KATMAYA BAŞLIYOR!
  • Geçtiğimiz bölüm ortaya çıkan ve kimin neden yazdığı bilinmeyen "İskender'i zamanına göndermezseniz felaket olacak" notu Fikri ve Salih'i harekete geçiriyor. Fikri ilk etapta notu şaka amacıyla çocukların yazdığını düşünse de ekibin biz yapmadık savunmalarının ardından aklında başka şeyler kıvılcımlanmaya, birilerinin hala etrafta olabileceğini düşündürmeye başlıyor!
  • Eski Tozkoparan takipçilerinin iyi bildiği bir kötü güç grubu olan Kuzgunlar'ın yeniden ortaya çıkmış ve bu kez İskender'i arıyor olabileceği şüphesi Fikri'nin aklını iyiden iyiye kurcalamaya başlıyor, bu kez onu daha dikkatli olmaya itiyordu. notu kimin yazdığı belli değil ancak bir kriptolojik testle en azından yazıların ve kağıdın yaşını öğrenmek mümkün.
  • Fikri test için kağıdı laboratuvara gönderdikten sonra okulda mini bir kuzgun avına çıktı. Cihangir ve Savaş arasında gidip gelen hocamız, dikkatini Savaş'a yoğunlaştırdı. çünkü Savaş'ın son zamanlardaki hareketleri oldukça garipti ve elindeki ajandaya sürekli osmanlıca bir şeyler karalamakla meşguldü.
  • bunun hemen öncesinde Fikri ile muhabbeti koyultan Savaş ise sürekli Fikri'nin ağzından zaman yolculuğuyla alakalı laf almaya çalışıyor, adamın korktuğunu gördükçe içten içe mutlu oluyordu. önümüzdeki bölümler Kuzgunlar ve Tozkoparanlar açısından büyük olaylara gebe, bizden uyarması!

TOZKOPARAN HER YERDE, HER ZAMANDA TOZKOPARAN!
  • Yine geçtiğimiz bölümlerde kendisine ait nişan taşından adının silindiğini gören İskender'in morali bozulmuş, kendini toparlamakta birazcık zorlanmıştı. bu bölüm ortalığı karıştıran gizemli mektubu da okuyan tozkoparanın aklı iyiden iyiye karışmaya, kendi zamanına dönmesinin daha iyi olacağını düşünmeye başlamıştı.
  • İskender'i zamanına döndürmenin bir yolu şu an için yoktu. ancak Tozkoparanı bekleyen bir yer vardı! orası İskender'i tozkoparan yapan ve daha nice kemankeşler yetiştirmiş, Şüca'yı Tozkoparan'a rakip etmiş okçular tekkesi idi elbette! İskender'in isteği üzerine onu tekkenin günümüzde kalan yapılarından birine götüren Salih ve Mavi Ay, hem Tozkoparan'ın nasıl bir cengaver olduğunu, hem de İbn-ül Vakt olmayı öğrenecekti.
  • Tekkeye vardıklarında Tozkoparan ilk iş olarak okmeydanına çıktı. orada Kendisini gösterdiği ve tozkoparan namını aldığı anları hatırladı. Şeyh-ül Meydan ile yaptığı konuşmaları aklına geldi. ikinci olarak tekkeye çıkan Tozkoparan, burada yaşadığı en önemli şey olan görevini de hatırladı.
  • her şey bitip arkadaşlarının yanına döndüğünde yine eski cesur, atılgan ve yiğit İskender olan tozkoparanımız, atalarından, pirlerinden ve ustalarından aldığı öğütleri bu zamanda, bugün de uygulamaya kendine ve arkadaşlarına söz verdi. İskender artık zamanın insanı olacak, zamanı iyi kullanacak , İbn - ül Vakt olacaktı.

RÜYA İSKENDER'İ EVLAT EDİNMEK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLIYOR!
  • Epeyce uzun bir zamandır devam eden Rüya ve Salih kimin evinde kalacak? sorusunun cevabı bu bölüm veriliyor! yine aynı derecede uzun zamandır İskender'in evlatlık işlemleri için Salih'i dürten, ancak Salih'ten bu hafta da bir cevap alamayan Hocamız, daha önce İskender'i ele vermek için görüştüğü arkadaşıyla bu kez Evlatlık işlemleri için görüşüyor ve Süreç hızlanıyor!
  • Mektup olayı yüzünden oldukça kafası karışık olan Salih, kapının önünde elinde sürüsüne bereket bavul ve çantayla oturan Rüya'yı görünce biraz şaşırdı. şaşkınlığını attıktan sonra da neden orada olduğunu sordu. sorunun cevabı herkesi mutlu etmişti. Rüya Salih ile aynı evde yaşamaya başlayacaktı!
  • Herkes mutluydu. ta ki Fikri kalbi ağzında koştura koştura kapıdan içeri girene kadar! Rüya'yı ortamdan uzaklaştırdıktan sonra Fikri'nin mektup ile ilgili verdiği haber de herkesin moralini yerlere sermiş, bilhassa da İskender'in yeniden tedirgin olmasına sebep olmuştu. mektubun yazıldığı kağıt ve üzerindeki yazılar 5 Asırdan fazla bir geçmişe sahipti! bu konunun ucu nereye varacak, Kuzgunlar ve Tozkoparanlar yine karşı karşıya gelecek mi? hepsini zaman gösterecek...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti