Tozkoparan İskender Bölüm 16 - Cadı Kazanı...

  Cadı Kazanı

Bu Bölüm Temrenli'de Cadı Kazanı kaynamaya başlıyor! Kuzgunlar şüpheleri üzerine çekmeye başlarken Sinan'ı büyük bir Sürpriz bekliyor! 


BASKIN OKÇULUK KARŞILAŞMASI

  • Bu Bölümün üzücü kısmını anlatmak için sanırım buradan başlamam gerekecek, zira bu karşılaşmada Sinan başta olmak üzere tüm Mavi Ay ekibini derinden etkileyen olayların birer yansıması zuhur ediyor. 
  • Her zaman Kasırga'nın yapmasına aşina olduğumuz bir hile bu kez venedik papazından geliyor. takımının rakiplerine bir kez daha yenilmesini hazmedemeyecek olan Giovanni, normal şartlarda beş günde bir yapılması gereken müsabakanın tarihini hemen ertesi güne çekiyor. bu kez olan bitenden Kasırga'nın da haberi yok ve herkes bu baskın değişiklikten değiştirilmiş afişleri gördüğünde haberdar oluyor. 
  • Giovanni ile hızlandırılmış bir acemi eğitimi almaya başlayan Kasırga önce düz koşu, ardından coğrafya dersi  ve en sonunda da atış talimi ile günü noktaladı. karşılaşmanın gün değişikliğinin acısını iliklerine kadar hisseden Kasırga için dananın kuyruğu hedef başında kopacak, bu kez Mavi Ay sorunlarının kurbanı olacaktı. 

MAVİ AY DAĞILIYOR MU?!

  • Fikri'nin bir boşboğazlığı zaten kuzgunlar tehlikesiyle karşı karşıya kalan İskender ve Mavi Ay takımını iyiden iyiye zora sokmaya başlıyor! daha önce kuzgunlar ile iş birliği içinde olan ve bu geçmişin izlerini silmek için kasabayı terk eden Sinan'ın babası Nevzat, bu bölüm Fikri'den her şeyi öğrenmiş olarak ortaya çıkıyor ve Sinan'ı kasabadan götürmek istiyor! 
  • Fikri'nin düztabanlığı ve düşük çenesiyle adama kuzgunların etrafta olabileceğini anlatmasıyla adam haklı olarak bir korkuya kapıldı. en başından beri oğlunu bu işlerden ve kirli meselelerden uzaklaştırmak isteyen Nevzat bu yüzden oğluna hasret günler aylar geçirmişti. şimdi yine haklı olarak Sinan'ı korumak istiyordu elbet. 
  • Nevzat'ın kendisini aramasıyla duruma uyanan Salih, Fikri'yi esaslı bir şekilde haşladı ve durumun yalnız bir ihtimal olduğunu, ellerinde somut bir delil olmadan neden böyle bir boşboğazlık ettiğini adamcağıza acı bir şekilde sorgulattı. Mavi Ay için işin rengi şimdi değişmeye başlıyor, Sinan babasıyla dostlarının arasında kalmaya doğru ilerliyordu! 

FİKRİ'NİN KUZGUN AVI 

  • Her zaman tezcanlılığı ve gereksiz evhamlarıyla tanıdığımız Fikri hoca bu bölüm yine sahnede! Salih ihtimal dahi vermezken, o Savaş hocanın bir kuzgun olduğu konusunda ısrarcı ve bunu adamın peşinde gölge gibi dolaşarak ispatlamaya kararlı. bunun için ilk adım  okulda başlıyor, kobra takibi kuzgunların tozkoparanların yok ettiği laboratuvarında nihayete eriyordu! 
  • ilk etapta Savaş'ı elinde bir kitapla yakalayan Fikri, kitabın isminden ve adamın telefon görüşmelerindeki tedirgin hallerinden hareketle büyük takibe başladı. Savaş ilk etapta gördükleri karşısında şaşkınlığını gizleyemese de Fikri'nin psikopatça tavırları artık canına tak dedi ve bu kez takip yönü Savaş'tan Fikri'ye şeklinde değişti! 
  • uzun süren takibin sonunda evvela Fikri Laboratuvara ulaşan isim oldu. Ortamda yaşayan bir kuzgun izi olup olmadığını araştırırken duyduğu ayak sesleri üzerine bir kuytuya çekilen hocamız, seslerin sahibinin Savaş olduğunu görünce curcuna tavan yaptı! adamın kuzgunlarla bir ilişkisi var mı bilinmez ama bu durumdan en çok Sinan'ın etkileneceği aşikar!

SİNAN İÇİN ZOR ZAMANLAR! 

  • Sınav stresi, okçuluk karşılaşmaları falan derken iyiden iyiye morali dengesizleşen Sinan için bu kez hiç de iyi olmayan bir sürpriz var! Nevzat ile konuşan ve adamın Sinan'ı götürmek istediğini bilen Salih, Durumu kendisinin çocuklara açıklamak istediğini belirterek Nevzat'tan biraz süre istedi. Sinan'ı öz oğlu gibi seven Salih için bu açıklamayı yapmanın ne denli zor olduğunu tahmin edersiniz. 
  • Okulda çocukları boş sınıfa çekip olanları anlatmaya karar veren Salih, Sinan'ın vereceği tepkileri kestirmeye çalışarak gereken açıklamayı yaptı. tabi Mavi Ay'ın tamamı bu duruma isyan etti ve karşı çıktı. Ancak Salih Nevzat'a hak veriyordu. zira Nevzat canının paresi evladını korumak için doğup büyüdüğü kasabayı terk etmişti. 
  • Sinan için duyduklarını sindirmek ve kabullenmek elbette ki zor oldu. ancak Kasırga'ya karşı vermeleri gereken bir sınav da vardı ve ekip bu moralsizlikle spor salonunun yolunu tutmak zorundaydı. 
  • Atışlar yapıldı, herkes sırasını savdı ve son sıra Sinan ve Duygu'nundu. Sinan atış yapmaktan vazgeçmişti ancak Duygu ve Kasırga çetesinin pis pis sırıtışlarına daha fazla dayanamayarak sahaya gözü yaşlı halde çıkmak zorunda kaldı. ikilinin yaptığı atışlar sonucunda kazanan ilk kez Kasırga oldu ve onlar hainliklerini kutlarken Sinan gözyaşlarına hakim olamayarak salonu terk etti. ekibin eli kolu bağlı. bakalım önümüzdeki bölüm neler getirecek?..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi