Tozkoparan İskender Bölüm 17 - Mavi Ay Seferberliği...

Mavi Ay Seferberliği 

Mavi Ay Takımı için şimdiye kadarki en zor ve en tedirgin bekleyişlerden biri. Acaba Tozkoparan Sinan'ı geri getirebilecek mi?..


SİNAN ORTADAN KAYBOLUYOR! MAVİ AY ZOR DURUMDA!

  • Geçtiğimiz bölümün sonunda üzüntüden ve kızgınlıktan ne yapacağını bilemez halde okuldan ayrılırken gördüğümüz Sinan bu bölüm ortalıktan kayboluyor. Mavi Ay ve İskender onu okulun her yerinde arıyor ancak çocuk bir mektup bırakarak kaçmış. durumun farkına herkesten evvel varan Elif'in, Sinan'ın mektubunu gördüğünde üzüntüsü katlanarak artıyor. 
  • çocuklar yana döne her yerde Sinan'ı ararken İskender de suçu kendinde arıyor. Zira Tozkoparan bu zamana geldiği için Kuzgunların hortladığını düşünüyor ve Sinan'ın bu konuyla en ufak bir alakası olmadığına da emin. bunun için harekete geçen İskender, ne yapıp yapıp arkadaşını geri getireceğine ve tüm problemlerin çözüleceğine dair hem arkadaşlarına, hem de kendisine söz veriyor. 
  • Sinan'ın gidişi Mavi Ay'ı derinden etkilemişken, Kasırga da uzun zaman sonra aldığı galibiyetle zafer sarhoşluğu içindeydi. Sinan'ın yokluğu, üstüne takımın dağılma noktasına gelmesi çekirgelerde bir anlık sevinç yaratmış olsa da bu durum fazla uzun sürmeyecek, Tozkoparan yine tozkoparanlığını yaparak işleri normale çevirecekti. 
  • Okulda ve Kasabadaki arayışları sonuçsuz kalan İskender, en sonunda Sinan'ın ailesinin Temrenli'de kaldıkları eve doğru yola çıktı. orada yaşayan bir adamdan ailenin evi terk ettiğini ve nereye gittiklerini söylemediklerini öğrendi. bunun üzerine tüm çıkış yolları kapanmış gibi görünen tozkoparanımızın aklına bu devrin teknoloji gurularının bile aklına gelmeyecek müthiş bir plan geldi! 
  • İskender Sosyal medya uygulamaları üzerinden Sinan'ın yakın çevresinin paylaşımlarını kontrol ederek iz sürecek, sonrasında Sinan'ın evine ulaşarak Nevzat'ı ikna turlarına başlayacaktı. Ancak burada Tozkoparan babasına tosladı. Salih Sinan için hayırlı olanın bu olabileceği kanaatindeydi ve İskender'in bu işe kalkışmaması gerektiğini salık verdi. Ancak Tozkoparan durur mu?! 
  • uzun bir sosyal medya taraması ve iz sürmenin ardından Sinan ve Nevzat'ın Temrenli'ye çok yakın başka bir kasabada kaldıklarını öğrenen İskender Sancaklı kasabasına doğru yola çıktı. burada Nevzat'ın İskender ile tanışması oldukça tehlikeli ve sakat bir durumda gerçekleşti. 
  • İskender adamın evine yaklaştığı esnada bir kamyon çarpması sonucu devrilme riski altına giren bir elektrik direği, tam da Sinan ve Nevzat'ın kovalamacası sırasında üstlerine düşecekken Tozkoparan bu tehlikeyi de kendi saf gücüyle bertaraf etmeyi başardı. İskender'in zamanımızda olduğunu bilen, ancak ilk defa orada karşılaşan Nevzat için oldukça tantanalı ve kaynak bir tanışma faslı gerçekleşmiş oldu. 
  • tüm bunlar olurken her yerde İskender'i arayan Salih de oğlunu merak etmiş, nerede olduğu konusunda fikir sahibi değildi. İskender'i aramasıyla olaya uyanan Salih de İskender ile birlikte komşu kasabanın yolunu tuttu ve bu zorlu görevde tozkoparanın yanında oldu. İskender ne söyledi, nasıl ikna etti bilemiyorum ama, Nevzat'ın beton gibi yüreği bile pamuk şekerine döndü ve Sinan'ın Temrenli'ye dönmesine müsaade etti! 

SİNAN GERİ DÖNDÜ! MAVİ AY'DA MORALLER YÜKSEK!

  • İskender'in ağzından girip, burnundan çıktığı Nevzat sonunda Oğlunun dostlarının yanına dönmesine izin verdi. bugün ayrıca okçuluk karşılaşmasının yeni etabı var ve Kasırga mal bulmuş mağribi gibi ortalıkta zafer kasıntısı yapmaya devam ediyor. ancak bilmedikleri olay, İskender Sinan'ı geri getirmeyi başarıyor ve Mavi Ay yeniden Doğuyor! 
  • Kasırga'nın sevinç naralarını kısa sürdüren bu olay az kalsın Kasırga lehine sonuçlanıyordu! Mavi Ay'ın hükmen mağlup olmasına oldukça az bir süre kalmıştı ve skorborddaki geri sayım azaldıkça ekibin telaşı daha da artmaya başlıyordu .  Salih ve Çocuklar da kasaba yolunda ufak bir kaza geçirdiler ancak Tozkoparanımız sayesinde bu da çözüldü ve Sinan yeniden arkadaşlarına kavuştu!  bu motivasyonla okları birbiri ardına yüksek sayılara isabet ettiren Mavi Ay, çok az bir farkla Kasırga'yı yeniden mağlup etmeyi başardı. 

TAYGU KOLEJİ'NDE KOPYA KRİZİ! DİSİPLİN KURULU TOPLANIYOR!

  • Geçtiğimiz bölümün sonunda Taygu Koleji ahalisinin sınavları yapılmış, nispeten temiz bir süreç geçirilmişti.  en azından biz böyle sanıyorduk, zira Refika'nın düşürdüğü küpesini aramak için geldiği sınıfta bulduğu kopya işleri cadı kazanına çevirmeye yetiyor da artıyor bile! 
  • kopya kâğıdındaki yazıyla sınav kağıtlarındaki yazıları dedektif gibi karşılaştıran Refika ilk etapta bir sonuca varamadı. bu yüzden kendisi  teftiş yapmaya karar veren hocamız çocukların sınıfına gitti ve kopyacının derhal ortaya çıkmasını, yoksa bütün sınıfın sıfır alacağını söyledi. bu noktada da kimse itirafçı olmayınca  iş kim kopya çekti sorusunu akıllara getirdi. Kasırga Mavi Ay'dan, Mavi Ay da Kasırga'dan şüphelenirken gol öyle bir yerden geliyor ki, ne siz sorun ne de ben anlatayım! kopyayı çeken Elif'miş! 
  • hiç aklımıza gelir miydi? sınıfın, hatta okulun en çalışkan öğrencisi Türkçe gibi bir derste kopya çekmiş olsun. aslında mesele tam olarak böyle değil. herkesin birbirini suçladığı dakikalarda gerçek kopyacı ortaya çıkamamakta ısrar edince Elif kendini ateşe attı ve bursunu yakmak pahasına sınıf arkadaşını koruyarak kopyacının kendisi olduğunu söyledi! 
  • böyle bir itirafın eğitim camiasında cezasız kalması mümkün değildi tabi! Refika tarafından disipline çekilen Elif Hocaların karşısında dikildi. Refika Cezasını kesmiş, diğer hocalar onu vicdansızlıkla itham ederken kapının önü de ayrı bir şenlik alanıydı. diğer öğrenciler ne ceza verileceği konusunda bahse tutuşurken Sinan öne çıktı ve çocukları tanımadıkları birini bu kadar ağır şekilde suçlamamaları konusunda uyardı. 
  • bu uyarı ve eleştirilerin sonrasında kendini açık eden esas kopyacı disiplin kuruluna çıktı ve kendisini itiraf etti. Elif bu koca yürekliliğine rağmen ciddi ciddi bursundan olabilir, hatta okuldan kovulabilirdi. Rüya ve Salih ayrı ayrı bu konuda onu uyarmayı, böyle bir fedakârlığın sonuçlarının neler olabileceğini anlatmayı ihmal etmediler. 

FİKRİ'NİN KUZGUN AVI: FAIL!
  • İnsanın bir kere adı çıkmayagörsün. başına gelmeyen kalmaz. bu bölüm bu durum Savaş için geçerli oldu. Fikri manyak dedik ama, adamı yalan makinesine bağlayacak kadar mı? valla bize de sürpriz oldu! geçtiğimiz bölüm Fikri ile burun buruna gelen Savaş, bir cümleyi yanlış kurmasıyla kendini yalan makinesine bağlanmış halde buldu. Fikri'ye ne dese, ne kadar yalvarsa boş adamı bırakmayacak! 
  • Saniye'nin oyunculuk seçmeleri için Savaş'tan yardım istemesi ile başlayan sürecin Fikri tarafından yanlış anlaşıldığı herkesin malumu. Savaş'ın tek bir kelimesini cımbızlayıp adamı kovalamaya başlayan manyak profesör onu kuzgun laboratuvarında sıkıştırdı ve eli kolu bağlı şekilde yalan makinesine oturttu! kuzgunlarla ilgili hiç bir şeyden haberi olmadığını defalarca anlatmasına rağmen Fikri'yi ikna edemeyen Savaş yalan makinesinin yardımıyla bu deliden kurtulmayı başardı. bakalım daha neler göreceğiz?!..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti