Tozkoparan İskender Bölüm 18 - Görünmez Çocuklar...

 Görünmez Çocuklar

Bu Bölüm Mavi Ay - Kasırga İttifakı kuruluyor. Hedef Tayfun ve Duygu'yu Pala Ailesinin içinde tutmak!..


DEDİKODU DEDİKODUYU DOĞURUYOR, TAYGU KOLEJİ'NDE İŞLER KARIŞIYOR!

  • Uzun zamandır Tayfun ve Duygu'nun çevrelerine neden bu kadar kötü ve bencilce davrandıklarını çözümlemeye çalışıyorduk. bu bölüm sanırım bunun sebebi net bir şekilde ortaya çıkıyor! çocukların anne babası 6 aylığına ülke dışına gidiyor ve bunu açıklamak babaanne olarak yine Refika'ya düşüyor. ancak okulda öyle bir zincirleme reaksiyon yaşanıyor ki, çocuklar hiç olmayacak bir şey sanmaya başlıyor! 
  • ebeveynlerin yurtdışına iş seyahatine gideceklerini öğrenen Refika kısa süreli bir baygınlık geçirdi. kendini toparladıktan sonra olayların yakın şahidi olan Saniye'ye durumu anlatan hocamız, sır tutması gerektiğini, çocukların kulağına gitmemesi ve önce kendisinden durumu duymaları gerektiğini kadına salık verdi. ancak Dedikoducumuzun çenesi tabi ki durmadı ve dedikodu zincirinin ilk halkası Saniye ile Rüya arasında başlamış oldu! 
  • Saniye'den olanları Duyan Rüya üzüntüyle karışık şaşkınlığını Salih ile paylaştı. bu esnada muhabbete Dahil olan Fikri olayları "çocukların anne babası ayrılıyormuş" olarak duyup, üstüne bir de Savaş hocaya böyle anlatınca işler kopma noktasına geliyor! 
  • Mavi Ay ve Kasırga'nın hararetli bir çıban başı kavgası esnasında sınıfa gelen Savaş, Ders bitiminde Mavi Ay'ı bir köşeye çekerek konuşmaya ve ekibin Kasırga'ya karşı iyi davranmasını söylemeye karar verdi.  olayların başlangıcını bilmeyen ekip için bu hiç de kolay olmadı elbette.
  • ekibin başı olarak duyduklarından sonra yaptıklarından pişman olan Asya Duygu'dan özür dilemeye çalıştıysa da başarılı olamadı. Kasırga tayfası başına geleceklerden habersiz okçuluk karşılaşmasının yeni etabı için hazırlanırken, olayları kulağını ters tutarak dinleyen venedik papazı ortalığı karıştıracak, Mavi Ay'ı Kasırga'ya karşı bir kat daha mahcup hissettirecekti! 
  • okulda dedikodu yayıldıkça evrim geçirmeye devam ediyor. en son nokta öğrenciler arasında Duygu ve Tayfun'un "evlatlıktan reddedileceği" oldu ve dedikodunun bu kısmını duyan papaz çenesinin yularını gevşetti! müsabakalar esnasında ekibini sürekli gazladığını bildiğimiz Cihangir, aynı mantıkla işe yarayacağını düşünerek reddedilme olayını küt diye Tayfun'a açık etti! 
  • duydukları karşısında şoke olan Tayfun nereye gittiği bile belli olmayan bir atış yaptıktan sonra tribünlerde kendilerini izleyen Refika'ya döndü. olayların bu kadar evrimleştiğinden habersiz açıklama yapmaya çalışan Refika başarılı olamadı, üstüne bir de Duygu Duyduklarına inanamayarak baygınlık geçirdi! 
  • tüm bu olanları hayretle ve üzüntüyle izleyen Mavi Ay için Kasırga ile dostluk kurma şansı doğmuş, ekip bu konuda neler yapabileceklerini düşünmeye başlamıştı. Rüya'nın da telkinleriyle işe girişen Mavi Ay'ın fırından yeni çıkmış bir planı vardı. Ancak Duygu ve Tayfun'a kabul ettirebilecekler mi? 

GÖRÜNMEZ ÇOCUKLAR 

  • bu bölümümüze isim babası olan fikir bilgisayar dehamız Asya'dan geldi. Asya bir kısa film çekerek çocukların ailesine izletme kararı vermişti. ancak Kasırga'dan bu fikre geri dönüş pek de sıcak olmadı. böyle bir planla aile birleştirilebilir miydi? cevabı yine İskender ve Asya verecek, büyük sürpriz okulun konferans salonunda gerçekleşecekti! 
  • Asya'nın hazırlıksız giriştiği bu iş beraberinde bir kısım pürüzler de getirdi tabi. Elif ve Duygu'nun kıyafet tartışması, Tayfun'un gelmeyen meyve suyu gibi sudan sebeplerle ekipler birbirine girmeye ve oyuncu kaprislerine başlamıştı bile.  tam bu noktada Tozkoparan vazgeçmek üzere olan Asya'yı bu kutlu amaç için yeniden teşvik etti ve ekip spontane bir dram filmi çekmeye başlamıştı. 
  • bu filmde roller değişiyor! Elif ve Sinan Tayfun ve Duygu, Tayfun ve Duygu anne babaları, Ece ve Arda da Refika ve Rafet oldular! çat pat  yapılan ve Asya'nın sessiz ama derinden ilerlediği çekimler nihayet bitti ve sıra filmi izlemeye geldi. bu noktada Rüya'nın çocuklara bir hediyesi de olacak, çocuklar hiç görmedikleri ailelerine kavuşacaktı! 
  • Rüya filmi izlemeleri için Tayfun ve Duygu'nun ailesini de davet etmiş, ancak gelip gelmeyecekleri belirsiz. Tayfun'a göre onların böyle bir şeyle ilgilenecek zamanları yok ve çocuklar filmi izlemeden kaçmaya karar verdi. burada onları durduran güç yine Rüya oldu. Rüya iki takımın ortak çalışması olan bu filmi görmek istiyordu ve çocuklara da oturup izlemeleri konusunda salık verdi.
  • hocalarını kırmayarak yerlerine dönen çocuklar ve tüm ekip duygu yüklü, ama bir o kadar da anlamlı bir filme imza atmış olmanın ve onu izlemenin mutluluğunu yaşadılar. Tayfun ve Duygu'nun mutluluğu, anne babalarını karşılarında görünce ikiye katlandı! 

VENEDİK PAPAZI TÜM SIRLARA ULAŞIYOR!
  • Giovanni İskender'in yakasını bir türlü bırakmıyor! önce çocuğun kapısının önüne korkmaları için bir kuzgun tüyü gönderen venedik papazı, şimdi de Makbule'nin evinde kuzgunlara ait olan belgelere ulaşıyor! 
  • Makbule teyze evi temizlerken bir tomar kağıt ve dosya buldu. oğlu bildiği papaza bunların işe yarayıp yaramayacağını sorduğunda Giovanni dosyaların birinin kapağında kuzgunlar yazdığını fark etti ve hemen belgeleri incelemeye koyuldu! belgeler gerçek Cİhangir'e aitti ve gerçek Cihangir yüksek ihtimalle kuzgunlardandı, veya onları tanıyordu. 
  • papazın eline geçen belgelerin birinin kapağında "TOZKOPARANLARI BİTİRECEK BÜYÜK PROJE" yazılıydı. ancak defter tam ortasından yırtılmıştı. Makbule teyzenin o sayfaları yırtıp sobada yaktığını öğrenen papaz kelimenin tam anlamıyla sinir krizleri geçirdi! bakalım bu yasadışı bilgiler tozkoparanlara ve Tozkoparan İskender'e bir zarar verecek mi?!…


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti