Tozkoparan İskender Bölüm 19 - Büyük Kasırga...

 Büyük Kasırga

Tam Her şey düzelecek derken venedik papazının dolduruşa getirmesiyle Kasırga yeni bir dönemece giriyor. bu kez olan sadece Tozkoparan İskender'e olmuyor! 


KASIRGA BÜYÜK OLAY İÇİN HAREKETE GEÇİYOR!

  • geçtiğimiz bölümün sonunda Mavi Ay Kasırga ile ateşkes imzalamış, herkes mutlu mesut hayatına devam edecekken Giovanni çocuklar hakkında dedikodu çıkaranların Mavi Ay Tayfası olduğunu söyleyerek ekibin kanına girmişti. bu bölüm Tayfun ve Duygu dedikoduyu çıkaran asıl sivri dilin kim olduğunu bulmak üzere işe koyuluyor. bu nokta ve sonrasında yaşananlar kelimenin tam manasıyla ortalığı savaş alanına çeviriyor! 
  • Giovanni'nin söylediklerinden sonra Kasırga'da kafalar karışık. dedikoduyu Mavi Ay'ın çıkardığına  pek inanasıları olmasa da bir taraftan da aksi durumda Cihangir'in neden böyle bir iddia ortaya attığı konusunda şüpheciler. Ayberk başta olmak üzere ekibin tamamı bunu bizimkilerin yaptığına inanmak istemiyor ve bu konuda okulda geniş çaplı bir hafiyelik turuna çıkmaya karar veriyorlar. 
  • Ece'nin dedikodu uzmanlığı ve ikizlerin planlama yeteneklerini birleştiren ekip, dedikoduyu son duyan zavallıyı bularak odalarına getirtti. çocuk ilk etapta itiraf etmek istemediyse de kızlar kendi yöntemleriyle çocuğu konuşturmayı başardı ve çocuk olanları Mavi Ay'ın Savaş hoca ile konuşmaları esnasında duyduğunu itiraf etti. tam da bu noktada Kasırga'nın yeni virajı dönülecek, Mavi Ay bu kez ekipçe rezil olacaktı! 
  • Planın ilk etabı Mavi Ay takımına şirin görünmekti. planın bir parçası olarak çocuklara kurabiye hazırlayan Duygu, Elif ve Asya'yı kızlar tuvaletine çekmeyi, Tayfun ise İskender, Arda ve Sinan'ı soyunma odasında sıkıştırmayı başardı.  bu andan itibaren plan tıkır tıkır işlemeye başlayacak, ekip bütün sırlarını ortaya dökecek ve bu sırlar tüm okulda yayılacaktı! 
  • Doğruluk - Cesaret oyununa benzer bir yöntemle çocukları konuşturmaya başlayan Tayfun, bir şekilde elindeki demir parayı sürekli yazı getirerek çocukları hipnotize etmeyi başardı ve Arda'nın karanlık korkusu, Sinan'ın öfke problemi ve anlatımın devamını teşkil edecek İskender'in yalanı öğrenilmiş oldu. 
  • Benzer bir şekilde Asya ve Elif'i öttüren Duygu ve Ece ise, Asya'nın telefon bağımlısı olduğunu, Elif'in de büyük köpeklerden oldukça korktuğunu öğrendi. şimdi iş öyle bir noktaya geldi ki, Kasırga okulun ses sisteminden tüm bu duyduklarını ifşa edecek, Mavi Ay'ın rezil olmasına ve İskender'in çok büyük başak bir sırrını ifşa etmesine sebep olacaktı! 

BİR YALAN NELERE YOL AÇABİLİR?

  • Zamanındaki ustalarından yalandan uzak durmayı ve kimseyi incitmemeyi öğrenen Tozkoparan için bir çok şeye! İskender'in kazara odasında bıraktığı ve daha önce annesine yazdığı mektup ortaya çıkıyor ve Rüya hoca bunu istemeye istemeye de olsa okuyor! Osmanlıca yazılı olduğundan yazılanlara pek bir anlam veremeyen Rüya tam mektubun devamını getireceği esnada İskender ortama dalış yapınca işler o anda kopuyor! 
  • gerçek annesine yazdığı mektuptan Rüya'ya bahsedemeyeceğinin bilincinde olan İskender bu duruma bir çare bulmak zorunluluğuyla Mavi Ay'dan destek istedi. çocuklara göre bu bir yalan sayılmazdı, çünkü Rüya ile İskender'in son zamanlardaki ilişkileri gerçekten anne oğul gibiydi. bu konuda Israrcı olan Arda, İskender'e mektubu Rüya'ya yazdığını söylemesi konusunda baskı kurdu ve bu baskı tozkoparana hiç istemeyeceği bir şey yaptırmış oldu. 
  • yalan söylemekten kendi de hoşlanmayan İskender, Mektubu gören ve bir anlam yüklemeye çalışan Rüya'ya bir an için mektubu kendisine yazdığını söylemiş bulundu. kendisine yalan söylememeyi öğütleyen pirlerine ihanet ettiği düşüncesiyle evi terk eden tozkoparanımız, tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de Kasırga'nın ifşasını duyunca gerçekten deliye döndü! 
  • kendisine yalancı gözüyle bakan ve Kasırga'nın Mavi Ay'a oynadığı oyun sırasında bunu dosdoğru Tayfun ve Ayberk'e anlatan İskender, okul hoparlörlerinde Kasırga'nın sesini duyunca telaştan ne yapacağını şaşırdı. tam onları engellemek üzere hamle yaptığı sırada patlayan bomba Rüya başta olmak üzere herkesi derinden etkiledi. tüm bu olanlara rağmen İskender'i bağrına basan ve gerçek evladı gibi gören Rüya ile, yalan söylemeyi kendisine konduramadığı için utanç duyan İskender'in birbirlerini kucaklamaları görülmeye değerdi. 

TOZKOPARAN GÜÇLERİNİ KAYBEDİYOR! MAVİ AY TOPUN AĞZINDA!

  • Tüm bunlar olurken Mavi Ay Tayfasına düşen bir bomba da, İskender'in süper güçlerini kullanamaması oldu. normalde yaptığı tüm akrobatik hareketler ve uçuşlar birden yok olmuştu ve İskender başta olmak üzere kimse bu duruma bir anlam veremedi. Tozkoparan her fırsatta ya bir şeyi kaldırmayı deniyor, ya da havalanıp uçmayı. ancak ne yapsa başarılı olamıyor ve bu durum Kasırga ile yapacakları yeni tur karşılaşmada iyice ayyuka çıkıyor! 
  • İskender'in duvara attığı yumruk sonrasında duyduğu acı ile başlayan süreç, Elif'in İskender'den Ağır bir saksıyı kaldırmasını istemesiyle daha net anlaşılmıştı. ekip bu durumun sebeplerini araştırırken, bir yandan da tozkoparanın kaybettiği güçlerini geri getirmek için çaba harcıyor, ancak hiç bir şey değişmiyordu. İskender bu konudaki en büyük darbeyi Okçuluk karşılaşmasının yeni etabında yiyecek, attığı okun gittiği hedef orada bulunan herkesi şaşırtacaktı. 
  • hazırlıklar yapılmış, takımlar atışlar için hazırlanmıştı. şöyle böyle atışlar yapılıp puanlar elde edildikten sonra sıra tozkoparanımıza gelmişti. Ancak Tayfun ile karşılaşan İskender öyle bir atış yapmıştı ki, izleyen herkesin -özellikle de Mavi Ay'ın - ağzı açık kalmıştı! her zaman 10 tutturan İskender, bu kez 6 tutturmuştu ve bu durum maçı Kasırga lehine çevirmişti. 

GIOVANNI KUZGUNLAR HAKKINDA HER ŞEYİ ÖĞRENİYOR! 

  • geçtiğimiz bölüm Makbule'nin evinde Tozkoparanlar ve Kuzgunlar hakkında oldukça aleni belgelere rastlayan ve bunu İskender'i ortadan kaldırmak için kullanmaya karar veren venedik papazı, bu bölüm oldukça önemli bir kanıta daha ulaşıyor! daha önce Kuzgunlar ve Tozkoparanların karşılaştığı dev laboratuvar ve bu laboratuvardaki zaman makinesinin çizimleri de evden çıkıyor ve venedik papazı bu kez İskender'in hayatıyla oynuyor! 
  • daha önce Makbule'nin sobada yaktığını söyleyerek Giovanni'yi çıldırttığı çizimler bu bölüm yine Makbule tarafından bulundu. bu belgeler arasında Zaman makinesinin çizimleri, laboratuvarın fotoğrafları ve büyük olasılıkla Temrenli'yi gösteren bir harita vardı önümüzdeki bölümler neler getirir bilemiyorum ama, İskender'i yok etmeyi kafasına koymuş venedik papazı her şeyi yapabilir!...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi