Tozkoparan İskender Bölüm 20 - Tozkoparan'ın Eşkıya ile İmtihanı!..

 Tozkoparan'ın Eşkıya ile İmtihanı!..

Tozkoparan Kayıp Temrenli ayakta! acaba İskender başına gelen bu olağanüstü durumdan kurtulabilecek mi?!

 

TEMRENLİ İSKENDER İÇİN SEFERBER OLUYOR!

  • Daha kötüsü olamaz dediğimiz an birileri bir şeyler yumurtlayıp olay çıkarmayı başarıyor! bölümlerdir İskender'i ve dolayısıyla Mavi Ay'ı diken üstünde oturtan venedik papazı bu bölüm kendisinin bile aklına gelmeyecek bir durumda Tozkoparanı yakalıyor. Papazın yancısı ve otlakçısı Cengiz İskender'in elini ayağını öyle bir noktada bağlıyor ki, ne siz sorun, ne ben söyleyeyim!
  • bu bölüm İskender için her zamanki rutini ve güzelliğiyle başlamıştı. Kahvaltı edilecek, okula gidilecek ve günlük uğraşlar halledilecek. ancak güzel başlayan günün devamı hem İskender için, hem de Rüya başta olmak üzere Gözüpek ailesi ve ve Mavi Ay için hiç de yüz güldürecek türden gelemeyecek! 
  • Sabah kahvaltısı için alışverişe çıkan İskender, onlarca belalısından sadece biri olan Cengiz'i kapkaç yaparken gördü. bu durum adamın işine yaradı, çünkü bu durum çocuğu alıkoymak adına işine yarayacaktı! haksızlıklara dayanamayan Tozkoparanımız, onu boş bir fabrika binasına kadar takip etti. burada olaylar öyle bir noktaya gelecekti ki, Tozkoparan milenyumdaki en büyük sınavını verecek, tüm kasaba onun için bir araya gelecekti! 
  • mesele bu kez İskender'in süper güçlerini bile aşacak vaziyette!  tozkoparan fabrikada Cengiz'i ararken, karşısına kelimenin tam anlamıyla izbandut gibi tipler çıktı. tam bu noktada köşeye sıkıştırıldığını anlayan tozkoparan, kaçmak için yollar aradıysa da başarılı olamadı. artık Cengiz ve adamlarının elinde büyük bir koz vardı! belli bir zaman geçtikten sonra İskender'in dönmeyişine tedirgin olan Rüya Salih ile birlikte onu aramaya karar verdi. kasabanın altını üstüne getirdilerse de çocuğa dair hiç bir iz yok ve bu durum Rüya'yı daha derin endişelere sürükledi. 
  • İskender'i kendi çabalarıyla bulamayan Rüya, o esnada okulda atış antrenmanı yapan Mavi Ay'dan İskender'in oraya gidip gitmediğini sordu. çocuklardan da beklediği yanıtı alamayınca iyiden iyiye telaşlanıp üzülen hocamızı sakinleştirip telkin etmek de Salih'e düştü. tüm bu tedirginlik ve heyecan içinde haber verilen polis ekipleri de İskender hakkında bilgi alarak arama çalışmalarını başlattı. ancak tek mesele bu değil! 
  • Bölümlerdir Kuzgunlar'ın zaman makinesi hakkında bilgi toplayan Cihangir, makinenin olduğu laboratuvarı bulmuş ve orayı kolaçan ederken Savaş'a yakalandı. İskender'in kaybından Cihangir'i sorumlu tutan Savaş Salih ve Fikri'ye haber uçurdu ancak Cihangir'in bu konudan pek de haberi yok gibiydi. 
  • Kuzgunlar konusunu bildiğini açık etmemek ve ortalığı bulandırmamak adına bizimkilerle birlikte aramalara katılan venedik papazı olan bitenleri yancısından öğrendikten sonra jeton düştü. adam İskender'in kaçırıldığını Salih, Fikri ve Rüya ile fabrikaya geldiklerinde öğrendi ve bu konuda da dalavere çevirmekten geri durmadı elbet! 
  • okların üzerine çevrilmesini önlemek için yalancı şahit gösteren venedik papazı, tuttuğu yalancı şahide sahte bir adres göstertti, ancak o adres tam da tozkoparanın tutulduğu yer çıktı! fabrikada soluğu alan Salih ve Fikri'nin ilk işi, onlar kapıya yaklaşırken içeriden kafa uzatan Cengiz'i yakalayıp esaslı bir osmanlı tokadı basmak oldu! babası ve ağasının sesini duyan İskender artık esaretten kurtulmuştu! 

KASIRGA İSKENDER'İ BULMAK İÇİN HAREKETE GEÇİYOR! 

  • Antrenmanlar sırasında Mavi Ay tayfasının Rüya ile olan konuşmalarını duyan Kasırga da İskender'i arama çalışmalarına katılmaya karar veriyor. bunu iyilik olsun diye mi, yoksa haince bir planın kılıfı olarak mı yaptılar bilemiyorum ama, böyle bir şeyi düşünmeleri bile bir şeylerin ilerletilebileceğinin işareti. 
  • İskender'i aramak için yollara düşen Kasırga tayfası, teknolojinin nimetlerinden de faydalanarak kasaba semalarında drone uçurmaya karar verdi. her yeri sokak sokak, cadde cadde arayan ekip ne yazık ki bir sonuca ulaşamadı. ancak benim tanıdığım Tayfun kimseye kolay kolay iyilik yapmaz. ne demişler? Karaman'ın koyunu, sonra çıkar oyunu!...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi