Tozkoparan İskender Bölüm 21 - Oyun İçinde Oyun...

 Oyun İçinde Oyun

Bu Bölüm Taygu Koleji'nden Curcuna ve asabiyet eksik olmuyor! kemankeşlerimiz başlarına olmayacak dertler açarken, ortaya çıkan bir defter ve bu defterde yazanlar yine kafaları karıştırıyor! 


MAVİ AY VE KASIRGA YİNE BURUN BURUNA! OLAYLARA RÜYA MÜDAHALE EDİYOR!

  • 21 bölüm içinde belki de en hararetli geçeni bu olacak! geçtiğimiz hafta İskender kaçırıldığı ve onu ararken vakit kaybettikleri için o günkü karşılaşmaya katılamayan Mavi Ay, bu bölüm bunun cezasını oldukça feci bir şekilde çekmeye hazırlanıyor!  İskender'in durumunun mücbir sebep olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak bir an için rahat bir nefes alan bizimkiler, asıl bombayı okula geldiklerinde öğreniyor! 
  • Okula geldiklerinde Kasırga tayfası tarafından karşılanan ekip, geçen haftaki karşılaşmada hükmen mağlup sayıldıklarını, böyle bir durumda bile Kasırga'nın fırsatçılık yaptığını öğrendi. Tayfun'un yönlendirmesi ile (!) Refika'nın kapısını çalan çocuklar yazılı kurallar olduğunu, İskender'in kaçırılmış olmasının bile mazeret sayılamayacağını acı bir şekilde anlamış oldu. 
  • tüm bunlar yaşandığı dakikalarda okul kantininde kutlama (neyi kutluyorlarsa?!)  hazırlıklarına girişen Kasırga'ya Sinan'ın tepkisi ve yanıtı oldukça sert olacak, okul birbirine girecek ve iki takım istemeye istemeye birlikte bir proje ödevi hazırlamak zorunda kalacak! 
  • bir hışım kantine giden Sinan, orada çeşit çeşit pasta ile hazırlık yapan Kasırga'yı gördü, gördü ama bu görüş hiç de iyi olmadı! Tayfun ile girdiği laf dalaşının ardından pastalardan birini  önce yere, ardından da çocuğun suratına çalan Sinan kelimenin tam anlamıyla bir canavara dönüştü ve ortalık karıştı! Saniye ve İskender ne kadar yapma etme dediyse, dil döktüyse de başarılı olamadı ve günün sonunda ortada kantin diye bir mekan da kalmadı!
  • elleri yüzleri pasta içinde soluğu Rüya'nın odasında alan takımlar dozu yükselen bir tonla kendilerini savunmaya çalıştılarsa da Rüya zor bela onları susturmayı başardı ve artık bu meselenin bir şekilde çözülmesi gerektiği kanaatine vardı. sıkı bir cezayı hak eden takımlar Rüya'nın direktifleri ile evvel kantini yeniden yaşanabilir bir hale getirmekle görevlendirildi. burada bile birbirini yemekten geri durmayan takımlarımız asıl bombayı Rüya'nın tarih dersinde öğrenecek, iki takım yine barut fıçısından hallice bir hale gelecekti! 
  • Rüya Tarih dersi için sınıfa bir proje ödevi hazırlamış. ödevde tarihte yer almış önemli şahsiyetler bir sunum halinde hazırlanacak ve hocaya sunulacaktı. ancak Rüya sınıfa ödevle ilgili malzemeleri dağıtırken Mavi Ay ve Kasırga'yı atlamıştı. bunun sebebini de az çok tahmin edersiniz. 
  • Mavi Ay ve Kasırga kulüp odalarına uğradıklarında üzerlerinde isimleri yazılı zarflar buldu. bu zarflarda tarihteki bir şahsiyet ve bununla ilgili bir anahtar kelime vardı. çocuklar ilk etapta bunun ne anlama geldiğini çözememiş olsalar da, Rüya hepsine her şeyi topluca açıkladı ve Mavi Ay - Kasırga eşleşmesi böylelikle gerçekleşmiş oldu. 
  • Mavi Ay ve Kasırga Ateşle barut dedik ya, Ateşi ilk harlanan Sinan oldu. Sinan Duygu ile çalışmak zorunda, Ancak Duygu selfi çekmekten ödeve konsantre olamıyor! benzer bir durum Tayfun ve İskender için de geçerli. İskender ödevde kendisini anlatmak zorunda olup, üstüne bir de Tayfun ile eşleşince kıyamet koptu! İskender fikir üretiyor, Tayfun beğenmiyor. üstelik Tayfun bir de Tozkoparan hakkında atıp tutmaya başlatınca seyret bizim hakiki tozkoparanın sinirini! 
  • kütüphanede koca Yusuf ile ilgili çalışma yapan Arda da Ayberk'in kuruyası gırtlağından mustarip.  çocuk yasak olduğu halde kütüphaneye yiyecek sokmuş ve bu durum da Arda'yı çılgına çevirdi. hepsinin en uç noktası da, Ece Asya Elif üçlüsünde yaşandı. Elif arabulucu görevini üstlendiği projede Ece ve Asya'nın arasını yapmaya çalıştıysa da başaramadı ve onlar da birbirini yemeye başladı. 
  • Tüm bu olanların toplamında takımlar tekrar Rüya hocanın kapısını çaldı ve bu ödevi yapamayacaklarını beyan etti. bu inatçı keçileri yola getirebileceğini zanneden, ancak başarılı olamadığının farkına varan hocamız onlara bu ödevi vermekle hata ettiğini söyleyerek odayı terk etti. bu noktada yine tozkoparanın sükunetli arabuluculuğu ile geçici ateşkes imzalayan taraflar bu kez ödevi gerektiği gibi yaptı ve hocalarına sundu.

GIOVANNİ BÜYÜK BİR OYUN PEŞİNDE! FİKRİ VE SALİH TEYAKKUZDA!
  • bu venedik papazı öyle fırıldak herif ki, kendini aklamak için yapmadığı oyun kalmadı! geçtiğimiz bölüm İskender'i arama numarasıyla bizimkilerin peşine takılan venedik papazı, çocuğu buldukları izbe binaya içi eski yazılı kağıtlarla dolu bir defter bıraktı. bu defterde, daha önce İskender'in emanetçisi olduğu solaklar fermanını çalmaya çalışan ve bizimkileri asırlardır takip eden bir casustan söz ediyordu. 
  • İskender'i kaçıranın Giovanni'nin yancısı Cengiz olduğu bilinen bir durum olunca, gözler ve oklar ona çevrildi. daha önceki başarısız hafiyelik denemeleri yüzünden başını olmadık dertlere sokan Fikri bu kez de Cengiz'in venedikli bir casus olduğunu öne sürdü. 
  • Salih'i yalvar yakar ikna edip, adamın ağzından laf almak için cezaevine doğru yola çıkan Fikri, gerçek sandığı yalanlarla yüzleşmek zorunda kaldı, zira venedik papazı yancısını oldukça iyi eğitmişti ve onun venedik casusu gibi davranmasını sağlamıştı! herifçoğlu Fikri'yi öyle güzel ayakta uyutmuştu ki, Fikri ondan duyduklarına, Salih de Fikri'den duyduklarına inanmaya başlamıştı! bu işin uzanacağı kişiler de olaylar da çok. görelim mevla neyler, neylerse güzel eyler!...


 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..