Tozkoparan İskender Bölüm 22 - İskender Yolcu!...

 İskender Yolcu!

Bu Bölüm yine heyecan, yine macera var! Mavi Ay zaman makinesi taşının, Kasırga'da Mavi Ay'ın peşinde!


BİR TAŞ İÇİN BÜTÜN KASABA AYAĞA KALKIYOR! TOZKOPARAN'IN ZAMANINA DÖNMEK İÇİN TEK ÇARESİ BU! 

  • Geçtiğimiz bölümün sonunda İskender ve ağalarının bu zamana gelmekte kullandıkları zaman makinesine ait olan taşın yakınlarda bir yerlerde olma olasılığı ortaya çıkmış, bu haber Mavi Ay'a tarih sunumu esnasında gelmişti. bu bölüm bir zincirleme reaksiyonla karşı karşıyayız. Mavi Ay , Fikri ve Salih taşı, Kasırga Mavi Ay'ı arıyor! 
  • sunum esnasında Fikri'nin robot evladı Çelebi'nin "taş laboratuvar yakınlarında" diye ortalığı ayağa kaldırmasından sonra harekete geçen ekip, aslında boş atıp dolu tutma çabası içinde olduklarını oldukça sonra anlamaya başlayacak, bu durum hem İskender'i, hem de takımı zora sokacaktı. 
  • Çelebi'nin uyarılarını takip etmeye başlayan Fikri ve Salih, okulu taradıktan sonra yine onun yönlendirmeleriyle kasabada dolaşmaya başlamış, yakınlarda olduğu bilinen enerji kaynağı ile aradaki mesafe azaldıkça sinirler daha da gerilmeye başlamıştı. bu denli kritik bir noktada onlara katılan Mavi Ay ve getirdiği davetsiz misafirler ortalığı bir an için karıştıracak gibi olduysa da bu badire de Tozkoparan ve Sinan sayesinde atlatılacaktı. 
  • Kasırga tayfası, her zamanki şüpheciliğinin yanına bir de hafiyeliği ekledi ve Mavi Ay'ın tedirgin hallerini gördükten sonra bu kez de buna şüphelenerek onların peşinde düştü. Temrenli kazan onlar kepçe ekibi yana döne her yerde arayan Kasırga, Mavi Ay ve İskender'in etkili manevraları sayesinde onlara yaklaşamadan toz oldu. 
  • bu sırada İskender'in aklı, Ece'nin kendisine verdiği bir sunum dosyasındaydı. Ece, ilk bölümlerde Tozkoparan hakkında hazırladığı, ancak İskender'in baltalaması neticesi yarım kalan tarih sunumuna ait dosyayı İskender'e Hediye etmeye karar verdi. İskender olanlara ilk etapta bir anlam veremediyse de, asıl bomba dosyayı inceledikten sonra ortaya çıkacak, Tozkoparan iyiden iyiye tarihten silindiğine kanaat getirecekti! 
  • Dosyayı Salih'e göstermek isteyen tozkoparan daha önemli bir problemin içine düştüğünün farkına biraz geç vardı. zira taş bulunduğu takdirde İskender kendi zamanına dönecek ve Tozkoparanların yaşantısı normale dönecekti. Ancak İskender burada edindiği dostlarından, yeni kurduğu modern ailesinden ve sevdiklerinden ayrılmak istemiyordu. bu nedenle kafası da, kalbi de karmakarışıktı. 
  • İskender bir yandan bunları düşünürken, diğer yandan da taşın arama çalışmalarına destek oluyordu. Mavi Ay'ın geri kalanı İskender'in gitme ihtimaline biraz üzülmüş olsalar da gerçekler bambaşka olacak, ekip biraz olsun nefes alacaktı. 
  • Tüm Temrenli'yi karış karış gezen ekibimiz, bir robotun ipiyle kuyuya inilmemesi gerektiğini acı bir şekilde anladı. zira Çelebi'nin bütün kasabayı hantal bir navigasyon cihazı gibi dolaştırdıktan sonra bulduğu enerji kaynağı basit bir elektrik trafosu çıktı! dünyada tek bir enerji kaynağı olmadığını bilmesi gereken Fikri hocamız da ağzı açık bir Çelebi'ye, bir trafoya bakakalmıştı. 

TOZKOPARAN İŞTE ŞİMDİ TOZKOPARAN!
  • kendilerinden sır saklanmasının acısını çıkarmak ve Mavi Ay'ı rezil etmek isteyen Kasırga'nın bu kez cidden şeytanın bile aklına gelmeyecek bir planı vardı! taşı ararken Mavi Ay'ın karşısında mantar gibi biten çekirgeler ve Sinan Arasında bu bölüm yapılacak karşılaşmaya dair hararetli bir tartışma geçti. bu tartışmanın ardından hilenin dozunu kaçıran kasırga, hedef şaşırtmak için bir sessiz vantilatör kullanmaya karar verdi. bu sayede Mavi Ay'ın okları hedeflenen noktaya isabet etmeyecek, Kasırga hiç bir şey olmamış gibi atışlarını yaparak Kazanmış olacaktı. 
  • ancak hesaba katmadıkları bir detay vardı ki, o da İskender asla ve asla hileye dayanamaz! arkadaşlarının atışlarının süreğen isabetsizliği karşısında huylanan  tozkoparanımız tam da maç Kasırga lehine sonuçlanacağı esnada yay başında yerini aldı. burada da Tayfun ile küçük çaplı bir sürtüşmeye giren İskender, Tayfun ile birlikte belli bir süre yaylar gerili vaziyette bekledikten sonra hocanın talimatıyla okunu saldı. saldı ve Hedef birden yere çakılıverdi! 
  • Mavi Ay bir yanda, Kasırga öbür yanda şaşkınlıklarını gizleyemez haldeyken İskender'in yüzünde hileyi bertaraf etmiş olmanın verdiği gurur ve huzur vardı. ancak tozkoparan güçlerini bu denli açık edemezdi ve benim bildiğim Kasırga bu meselenin de peşini bırakmaz ve bizimkilerin başına çorap örmek için kullanır! görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler!..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti