Tozkoparan İskender Bölüm 23 - Kasırga'da Sınır Aşılıyor!!

  Kasırga'da Sınır Aşılıyor!!

Aslında bu bölüm için söylenecek çok şey, sinirlenilecek çok konu var. ama tek cümle ile anlatmak gerekirse, bu çocuklar delirdi!..

  • Tozkoparan yaptı yine yapacağını. geçtiğimiz bölümün sonunda Kasırga'nın yeni hile metodunu ortaya çıkaracağım diye her zamanki tozkoparan gücünü kontrol etmeyi unutup atış yaptığı hedefi deviren İskender, bu bölüm yeniden topun ağzında! Kasırga bu kez İskender'i süper kahraman olup olmadığını anlamak için avlamaya karar veriyor! 
  • geçtiğimiz bölümü televizyon ekranından takip edenler, Kasırga'nın hedef şaşırtmak için atış alanına dev bir fan kurarak Mavi Ay'ı saf dışı bırakma çabalarını hatırlar. bu bölüm İskender her zamanki "hile edenleri hiç sevmezük" mottosuyla arkadaşlarının ve takımının uğradığı haksızlığa daha fazla dayanamayarak tek atışta hedefi yerle bir etti. bu esnada atışları izleyen takımlar -bilhassa Kasırga,- şaşkınlığını gizleyemez vaziyette iken İskender içi top dolu sepetleri ortadan kaldırarak çekirgelerin hilesini bir kez daha ortaya çıkardı.
  • İskender hedef tahtasının fanın rüzgarı nedeniyle yıkıldığını, Kasırga'nın hile yaptığını söyledi. karşılaşmanın yedek hocası olarak olanlara bir anlam veremeyen Savaş da, Salih ile ortak bir karar alarak bu raundda galibiyetin Mavi Ay lehine yazılmasına hükmetti. ancak tabi ki Kasırga bu işi burada bırakmayacak, sınırlar aşılacak ve mahreme saygı rafa kalkacak! 
  • şimdiye kadar anlattığım projeler içerisinde Ayberk kadar saf bir yancı daha görmedim! İskender hedef tahtasına yakın markaj uygulayıp hilelerini ortaya çıkarınca çocuğa bir cahil cesareti geldi ve ilk bölümlerdeki hayalet okçunun İskender olabileceğini iddia etti! ilk defa Ayberk'in bir iddiası takımın tamamının aklına yattı ve bu kez ağır bir operasyonla Mavi Ay'ın neler gizlediği ve İskender'in marifetleri öğrenilmeye çalışılacak.
  • Planın ilk etabında Ayberk ve Tayfun daha öncesinde fotoğrafını çektikleri İskender'in oku ile Salih'in evinde araştırmaya girişti. komedi hafiye ikilisi bir de kamuflajları çekmişler yüzlerine de boyaları sürmüşler sirk şebeklerine dönmüşler yazık! araştırmanın tam en civcivli ve Tayfun'un okları bulacağı anında eve gelen Salih ve Rüya sayesinde bu ekip fail vermiş oldu.
  • ekibin beyni kızlarmış da haberimiz yokmuş!  Duygu ve Ece, Asya'nın telefonunu karıştırabilmek ve İskender'in güçleri hakkında malumat toplayabilmek için Asya'nın parmak izini taklit etmeye karar verdiler. Asya'ya Refika'dan gelmiş gibi attıkları mesajla onu telefondan uzaklaştıran çete kurşun kalem tozuyla hazırladıkları sahte parmak izini telefona yapıştırarak telefonu açmayı başardı. ancak burada da fail verildi. zira Asya Duygu ve Ece'den daha akıllı çıktı ve arkadaşlarıyla çekilmiş takım fotoğraflarından başka hiç bir şeyi orada depolamadı. 
  • ikinci planı da suya düşen Kasırga çetesi, son çareyi erkekler tuvaletine dinleme cihazı yerleştirmekte buldu. bu planın da dümdüz olması fazla zaman almadı, zira Tayfun kendisinde bulunan Kulaklığı açınca cihaz da kulaklığın açıldığına dair sesli bir sinyal verdi. bu sinyalin geldiği yere bakan Arda ve Sinan bu kez de cihazı buldu ve Tayfun'un dinlediği an delirmesi için her şeyi söylediler. 
  • söylediler ama Kasırga'da plan biter mi?! bu kez Tayfun, su borularından bir düzenek hazırlayarak Mavi Ay tayfasının konuştuklarını gizlice dinledi. bu noktada Mavi Ay'ın da bir karşı planı vardı ve plana göre İskender okulun salonundaki piyanoyu taşımaya çalışacak, ancak yapamamış gibi davranarak Kasırga belasını tamamen bertaraf edecekti, nitekim etti de! ekibi geri kalanı Ayberk'e inanmamaya ve Mavi Ay'ı bileklerinin hakkıyla yenmeye yemin etti. 
İSKENDER'İN YERİNE GEÇEN TOZKOPARAN KİM?! İSKENDER GERÇEKTEN TARİHTEN SİLİNİYOR MU?! 
  • İskender kendini tarihten silinmeye başladığına fazlasıyla inandırmış vaziyette ve kendisinin yerini alan tozkoparanın kim olduğu konusunda bilgi almak istiyor. bu konuda da Mavi Ay tayfası onu yalnız bırakmıyor. okul kütüphanesinde tarih ve okçulukla ilgili ne kadar kitap varsa toplayan ekip araştırmaya başlayacak, sonucunda hiç beklemedikleri bir isimle karşılaşacaktı! 
  • sesli - basılı ne kadar kitap varsa taramaya girişen ekip, daha önce de adı sıkça geçen ve İskender'den sonraki en iyi okçu olan Bursalı Şüca'nın, İskender'in rekoruna çok yakın bir mesafede ok atmayı başararak yeni tozkoparan olduğunu öğreniyor. 
  • bu durumu içine sindiremeyen İskender ise, kendini rahatlatmak için bir kez daha nişantaşına bakmaya gidiyor. Ancak gördükleri onu rahatlatmak yerine daha da fazla üzüyor ve geriyor! çünkü nişan taşında artık hiç bir yazı yoktu ve bu durum İskender'i bu kez tamamen siliniyorum duygusuna yönlendirmişti. 

ZAMAN MAKİNESİ TAŞI ELDEN ELE! AH MAKBULE TEYZE!!
  • Makbule teyzenin bir hatası İskender'in namına, varlığına ve zamanına mal oluyor! son 2-3 bölümdür zaman makinesi taşını elinde bulunduran venedik papazı, çakma anasının onu nayloncuya verip yerine leğen aldığını öğrenmesiyle yaşadığı ilk şoku atlattıktan sonra, bu bölüm taşın bir antikacıda olduğunu öğreniyor ve hemen harekete geçiyor! 
  • taşı alan antikacı net 1 milyon lira istiyor ancak Giovanni'nin kurşun atacak meteliği bile yok! adamı kendi çapında ikna etmeye çalışsa da başarılı olmayan papaz, çareyi kılık değiştirerek taşı çalmakta buluyor.  yaşlı dede kılığında antikacının dükkanına giden papaz, adamları oyalayarak taşı araklamayı başarıyor! 
  • yine son 2 bölümdür papazla aynı sıralarda taşı arayan bizimkiler de 2 adım ileri 3 adım geri şeklinde bir robotun peşinde vakit öldürmeye devam ediyor. Fİkri'nin Vecihi adını verdiği ve bu iş için tasarladığı robot sürekli ya taşın izini kaybediyor, ya da yalan yanlış yerlere götürüyor. umarız bu taş papazın elinde oyuncak olmadan bulunur yoksa İskender kendini tarihten silinme olayına iyice inandıracak!...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti