Tozkoparan İskender Bölüm 24 - Tozkoparan Rodeosu

 Tozkoparan Rodeosu 

Bu Bölüm heyecan, gerilim, aksiyon ve mutluluk bir arada! Mavi Ay Okullar arası turnuva biletini cebe koyarken, Tozkoparan'ın zamanına dönme şansı bir kez daha elinden kayıp gidiyor! 


ZAMAN MAKİNESİNDE BÜYÜK TEHLİKE! LABORATUVARDA YABANCI BİRİ VAR! 

  • geçtiğimiz bölümlerde zaman makinesi taşını bulmak için türlü çeşit kılıklara giren venedik papazı bu bölüm kuzgunların zaman makinesine ulaşmayı başarıyor. ancak laboratuvarda ve makinede öyle bir yıkıma sebep oluyor ki, Fikri durumu öğrenip laboratuvara koştuğunda artık her şey için çok geç oluyor! 
  • Fikri ve Salih Robot Vecihi ile birlikte taşı bulmak içim Temrenli'nin altını üstüne getirirken, geçtiğimiz bölümde taşı ele geçirmeyi başaran venedik papazını bu bölüm kılık değiştirmiş bir şekilde kuzgunlar laboratuvarına doğru yola çıkarken görüyoruz. günümüze geldiği andan beri yapmadığı haşaratlık, girmediği oyun kalmayan papaz için artık kurtuluş makine ve taştaydı. ancak hesaba katmadığı bir detay vardı. taş nasıl makineyi çalıştıracaktı?
  • elinde taşla makinenin her yerini kurcalayan Giovanni sürekli tuşlara basıyor, taşı oradan alıp buraya koyuyor ancak makineyi çalıştırmayı bir türlü beceremiyor! en sonunda taşla yaptığı bir ters hareket yüzünden alev alan makine kullanılmaz hale geliyor ve Çelebi bu durumu sistemi aracılığıyla Fikri'ye haber veriyor. 
  • Fikri ilk etapta taşın yeri için Vecihi ile iletişim halindeyken aldığı bu haber karşısında şaşkınlıkla karışık heyecan duygularını gizleyemiyor ve Salih ile birlikte soluğu laboratuvarda alıyor. Ancak karşılaştığı manzara hiç de olumlu değil. zira makinenin yanmayan tek bir noktası kalmamış ve bu durum Tozkoparan'ın zamanına dönüşünü bir süre daha ertelemesine yol açıyor. 

GIOVANNI TAYGU'YA GERİ DÖNÜYOR! OKULLAR ARASI TURNUVA İÇİN SON PERDE!
  • Duygu ve Tayfun'un Refika'ya ettikleri şikayet üzerine yeniden gündeme gelen Cihangir hoca meselesi bu kez papaza pahalıya patlamak üzere. Refika bu ilgisizliği ve umarsızlığı nedeniyle adamı kapı dışarı etmeye muktedir ve papazın İskender'i rahat bir şekilde gözleyebilmek için orada olmaya devam etmesi şart. 
  • bu yüzden iyi bir numara daha sergilemeye başlayan papaz konuyu bu kez hasta annesinin sorunlarına getirerek kadının zayıf karnını bulmayı ve okuldan kovulmaktan kurtulmayı başardı. ancak bu durum Kasırga ve Mavi Ay arasındaki son raundu da etkileyecek, takımlar altı okçulukta hünerlerini sergilemek zorunda kalacaktı! 
  • Giovanni'nin Refika'dan ilk isteği okulun spor salonunu karşılaşmadan evvelki 3 gün boyunca kapatması oldu. torunlarını ne denli kayırdığını bildiğimiz Refika da sırf onlar kazansın diye bu isteği geri çevirmedi. venedik papazı Mavi Ay'ı "attan düşmüşe döndürmek" gibi abesle iştigal bir düşünce içindeyken tozkoparan da dostlarını atlı okçuluk konusunda çalıştıracak, Mavi Ay gökyüzüne pırıl pırıl doğacaktı
  • Mavi Ay'a kazanmanın yolunu açan önemli bir etken de Salih'in dikkati oldu. Cihangir'in Öğretmenler ilan panosunun önünde bir şeyler karıştırdığını gören Salih, adam odadan çıktığı an başka bir ilan kağıdının altına gizlenmiş müsabaka duyurusunu gördü. duyuruda "son atışların at üstünde yapılacağı"  yazılıydı ve Salih bunu görür görmez İskender'e haber uçurdu. 
  • bu son karşılaşmada Tozkoparanımız babası gibi eğitimci misyonu üstlendi. Ayberk'in en sonunda delirerek attığı "İskender'siz siz bir hiçsiniz" nidasının ardından İskender kendisi olmadan da bu yarışı kazanabileceklerini, hatta daha iyi sonuçlar alabileceklerini arkadaşlarına salık verdi. ekibin geri kalanı İskender'i de takımda görmek istiyorduysa da tozkoparan bir kere kararını vermişti. sözden caymak olmazdı. 
  • arkadaşlarını bu hararetli karşılaşmaya en iyi şekilde hazırlayan İskender, atışlar sırasında da onlara moral ve motivasyon aşılamayı ihmal etmedi. Mavi Ay'ın bu soğukkanlılığı karşısında şaşıran Kasırga bir kez daha Mavi Ay'ı küçümsemenin bedelini oldukça ağır bir şekilde ödeyecek, yarışı hakkı olan kazanacaktı! 
  • belli bir noktaya kadar atışlar hep eşit sayılarda giderken, Sinan'ın atışı dananın kuyruğunun koptuğu nokta oldu. 1 puan farkla son müsabakayı da Mavi Ay kazandı ve gelecek hafta yapılacak okullar arası turnuva biletini cebine koyan taraf Mavi Ay oldu! 

TOZKOPARAN MANEVİ ANNESİNE GERÇEKLERİ İTİRAF EDİYOR! 

  • Bölümlerdir İskender'in aklında zamanına dönerse Rüya'nın nasıl hissedeceği, neler yaşayacağı düşüncesi dolanıp duruyor. bu bölüm tozkoparana babası bile engel olamıyor ve çocuk Rüya'ya gerçekten tozkoparan olduğunu açıklamaya karar veriyor! ancak bu karar karşı tarafta pek de beklendiği gibi karşılanmıyor. 
  • İskender konuya "tozkoparan olduğumu söylesem" şeklinde bir girizgah yapınca Rüya bir müddet kaskatı kesildi. kendine geldiğinde de İskender'i makaraya almayı bildi. ancak okulda öyle bir olay vuku buluyor ki, İskender'in itiraf etmek için ekstra bir çaba harcamasına gerek kalmıyor! 
  • Refika okulun spor salonuna final karşılaşması için bir tepe billborad'u kurdurdu. bu yapılar müsabaka boyunca da oldukça dengesiz ve her an birinin kafasına veya orta yere düşebilecek şekilde sakat bağlanmıştı. bereket herkes oradayken bir şey olmadı ama, müsabaka bitip Mavi Ay zafer kutlaması için İskender'den at üstünde bir atış isteyince olanlar oluyor! 
  • tavana asılan pano tam halatlarından kurtulup, kendilerine doğru gelmekte olan Rüya'nın üstüne düşmek üzereyken İskender kazancım bilek zoru deyip atılıyor o ağırlıktaki panoların altına! annesini kurtarmak için yaptığı bu girişim tozkoparanı ipe mi götürecek, yoksa daha da rahatlamasını mı sağlayacak, önümüzdeki bölüm göreceğiz...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..