Tozkoparan İskender Bölüm 25 - Yuvaya Dönüş...

Yuvaya Dönüş

Bu bölüm Tozkoparan İskender için yuvaya dönüş ve bu dönüşle birlikte gelen aksiyonlar var. Mavi Ay Taygu Koleji'ni temsilen turnuvaya gidiyor ancak iş bununla bitmiyor...


RÜYA HOCA GERÇEKLERİ ÖĞRENİYOR! 

  • Rüya İskender ile tanıştığı günden beri pek çok sırlı olayla karşılaşmış, bu olayları anlamaya çalışmış ve kendince teoremler üreterek acabalarla yaşamıştı. bu bölüm İskender'in süper gücüyle tanışan Rüya için bu durumu anlamak ve kabullenmek, diğerlerinde olduğundan biraz daha zor olacak! 
  • geçtiğimiz bölümün sonunda Rüya'yı düşmekte olan panonun onu ezmesinden son anda kurtaran İskender bu sayede kendisiyle ilgili en büyük sırrı açıklamış, Rüya bu durumu başta idrak etmekte zorlanmıştı. bu bölüm hocamızı İskender'i tonlarca ağırlığındaki panoyu tek elle kaldıran İskender'i o halde görmenin şoku ve bu şokun sonucunda geçirdiği baygınlıkla izliyoruz. 
  • Rüya öyle bir zamanda bu durumu öğrendi ki, hem aylarca kendisinden böyle bir durumun saklanmasının verdiği yıkılmışlık, hem de İskender'in Tozkoparan İskender olduğunu öğrenmenin heyecanı üzerindeydi. bu konuda zılgıtı yiyen ilk isim doğal olarak Salih oldu. Salih de kendince hanımını sakinleştirmeye çalıştıysa da pek başarılı olduğu söylenemez. bundan böyle takımın yeni üyesi olan Rüya İskender ile ilgili tüm gerçekleri biliyor ve tozkoparanı yakın markaja alıyor!

ZAMAN MAKİNESİ TAŞI BULUNUYOR! TOZKOPARAN İÇİN YUVAYA DÖNÜŞ VAKTİ!
  • bu bölümün ismine ilham kaynağı olan olayın baş aktörü Savaş hoca oluyor. Savaş geçtiğimiz bölüm Makbule'nin acil araması sonucu Cihangir'in evine koştur koştur gitmiş, ancak kadıncağız ondan sadece odun kırmasını istemişti. Savaş tüm iyi niyetiyle bu iş için kolları sıvarken, venedik papazının çok büyük bir hatasıyla, dolayısıyla da herkesin yana döne aradığı zaman makinesi taşıyla karşılaştı! 
  • nasıl olduğunu anlayamadığımız bir çeviklikle taşı tanıyan Savaş tam taşla birlikte evden ayrılacakken Giovanni ile karşılaştı. Savaş ile taşı paylaşmak konusunda sıkı bir pazarlığa girişen venedik papazı, anasının taşı Savaş'a hediye ettiğini söylemesiyle bir kez daha yerle bir oldu! 
  • bir heyecan soluğu Fikri'nin Laboratuvarında alan Savaş farkında olmadan İskender ve ağaları için en büyük iyiliği yapmış oldu. artık zaman makinesi çalışacak ve Tozkoparan ait olduğu zamanda geri dönebilecekti! ancak Savaş bu konuyu da karşılıksız bırakmadı tabi. ekiple birlikte zaman yolculuğuna çıkmak istedi ancak Fikri İskender'i riske atmamak adına onu götürmeme kararı aldı. 

TOZKOPARAN'DAN MAVİ AY'A SON ÖĞÜT! MAVİ AY TRUNUVADA(?)!
  • Temrenli'nin içinde bunlar olurken İskender de Rüya'yı zamanına dönmesi gerektiği konusunda ikna etmeye çalışıyor, ancak annelik duyguları tavan yapan Rüya buna kesinlikle karşı çıkıyor. İskender bu zamanda kalacak ve anne oğul yaşamları devam edecek. Ancak Tozkoparan'ın başına gelen üzücü bir olay Rüya'nın da fikirlerinin değişmesini sağlayarak İskender'e yuvaya dönüş vakti gelmiş olacaktı. 
  • İskender tarihteki pek çok yer ve eserden adının silinmesinin şokunu henüz atlatmışken bir de babasından kalan tek hatıra olan ve babasının içine ağaç figürü işlediği zihgirinden bu figürün silinmesinin şokunu yaşıyor. bir ağaç kökleri olmadan nasıl hayata tutunurdu? gücünü nereden alırdı? İskender için de bu gücün kaynağı bu zihgir ve zihgirdeki bu ağaçtı işte. 
  • bunca hafta çalışıp çabalayıp okullar arası okçuluk turnuvasına adını altın harflerle yazdıran Mavi Ay için artık son düzlük. bu bölüm turnuva yapılacak ve Şüca Koleji gümbür gümbür geliyor. bu son düzlükte dostlarıyla birlikte koşamayacak olan İskender ekibe oldukça dokunaklı ve duygusal bir konuşma yaptı. artık İskender'in bu zamanda da sırtını güvenle dayadığı, hisleriyle ve kalpleriyle ona destek olabilecek kardeşleri vardı. 

MAVİ AY TAYFASI OLMAMASI GEREKEN ZAMANDA OLMAMASI GEREKEN YERDE!! TURNUVA TEHLİKEDE!


  • İskender ile bir kere vedalaşma faslı geçiren, ancak tam turnuvaya hazırlık için turnuvanın yapılacağı atış alanına geldikleri esnada duyguları kabaran ekip tozkoparana son bir defa daha veda etmek için turnuvayı da riske atarak laboratuvarın yolunu tuttu. zaman makinesinin olduğu yere geldiklerinde zaman geçidinin açıldığını fark eden çocuklar İskender'i bir daha göremeyecek olmanın verdiği üzüntüyle ne yapacaklarını bilemez bir halde iken beklenmedik hamle yine Sinan'dan geliyor, Mavi Ay zaman geçidinden  560 yıl evveline ışınlanıyor! 
  • zaman geçidinden çıkıp bizimkileri aramaya başlayan ekip zamana uygun olmayan kıyafetleri, dilleri ve tarzlarıyla anında birilerinin dikkatini çekmeyi başardı, ancak bu birileri hiç de tekin tipler değil! zamanın çocuk hırsızı haydutlarına yakalanan takımımız olmaması gereken zamanda, olmaması gereken yerdeydi! 
  • bir süre haydutların at arabasında seyahat ettikten Sonra Elif'in dahiyane fikri sayesinde onların elinden kurtulmayı başaran ekip bu kez nispeten daha güvenilir olan yeniçerilerle karşılaştı. ancak onlar da bizimkileri casus zannedince kıyamet koptu! 
  • haydutlardan kaçarken yeniçerilere yakalanan Mavi Ay Tayfası ne kadar yalvardıysa, ne kadar dil döktüyse de başarılı olamadı ve kodesi ilk boylayan taraf oldu. adamlar nuh der peygamber demez! bizimkiler kadı huzuruna çıkmayı beklerken İskender'in akıbeti de benzer olacak ve ekip yine, ancak oldukça garip bir şekilde yeniden buluşacaktı. 
  • bu sırada İskender ve ağaları da Sultan 2. Bayezid'e gitmesi gereken ve önemli bir mesaj içeren arznameyi yeniçeri ocağına götürmek üzere yola koyulmuş, venedik casuslarının saldırılarını bertaraf ettikten sonra yeniçeri ocağının talimhanesine ulaşmışlardı. ancak Fikri konuyla hiç alakası olmayan ve venedikli casusların cebinden aldığı Sultana suikast notunu yeniçeri ağasına kaptırınca vaziyet iyiden iyiye kötüleşti ve Salih Fikri ve İskender de zindanların havasını almak üzere hapsedildi! bakalım sezon finalimizde mevla neler gösterecek?...




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..