Tozkoparan İskender Bölüm 26 ( Sezon Finali ) - Tozkoparanlar Efsanesi...

 Tozkoparanlar Efsanesi

Tozkoparanlar Efsanesinin başladığı yerde, İskender için ulvi ve mühim bir görevde yine el ele, kol kola, omuz omuza...

TOZKOPARAN VE MAVİ AY YENİDEN BİR ARADA! GÖREV MÜHİM, SORUMLULUK BÜYÜK! 


  • Mavi Ay Tayfasının İskender'lerin peşinden Osmanlı dönemine gitmesi işleri ilk etapta karıştırıyor gibi görünse de İskender'in Sultan 2. Bayezid'i Venedik suikastından koruyup görevini tamamlamasında etkin bir rol üstlenecek. Tozkoparan bu görevde de Mavi Ay'ın pırıltısını yanında hissederken, Venedik Casuslarının Sultana düzenleyeceği suikast girişimini kolektif bir çalışmayla bertaraf etmeyi başaracak. 
  • geçtiğimiz bölüm Mavi Ay ve İskender'in aynı anda aynı sebepten zindana hapsedilmesi başta kötü bir durum gibi görünse de aslında iyi şeylere kapı aralayacak. İskender'in ekiple buluşması biraz uzun zaman almakla birlikte yine İskender'in keskin duyma yetisi sayesinde gerçekleşti. hemen yanlarındaki delikte tıkılı kalan ve ağızları dahil her yerleri bağlı olan Mavi Ay'ı İskender'in bu gücü ve gözünden hiç bir şeyin kaçmaması kurtardı.
  • ilk etapta Salih'ten okkalı bir fırça yiyen ekibimizi bundan sonra zorlu bir süreç bekliyor. ekibimiz hem kendini, hem de Sultanı düşman ateşi altına girmekten koruyacak, bu sayede İskender yeniden eski namına ve variyetine kavuşacaktı. 
  • ekibin bu mühim görevdeki ilk işi kendilerini gizleyecek ekipmanlar bulmak oldu. zira zindana atıldıkları esnada yeniçeriler ellerinde ne var ne yoksa alıkoymuştu ve böylesi tehlikeli bir göreve silahsız gidilmezdi. bu noktada düğümü çözen isim Salih oldu. Salih bir tanıdığı vasıtasıyla bulduğu malzemeleri çocuklara dağıttıktan sonra sultanın gizlenmiş bir şekilde gezeceği pazar yerine doğru yola çıkılarak görev dağılımı yapıldı. 
  • İskender analitik zekası ve pratik yaklaşımıyla hemen görev dağılımını yaptı. Asya ve Elif pazarcı kılığına girecek, Sinan ve Arda etrafı gözleyecek, İskender de Fikri ve Salih ile düşman hattına girecekti. düşman hattından içeri sızan ilk asker elinde arbalet ile sultanı oklamaya kalkıştı, ancak İskender buna anında müdahale etti. ikincisi yine elinde kama ile sultana saldırmaya çalıştı, ancak o da kızların müşterek planları ile hırsız muamelesi görerek oradan uzaklaştırıldı. 
  • üçüncü ve son tabur ise tam sultan pazar yerinden ayrılacağı esnada harekete geçti ve doğrudan ona saldırmayı denedi. ancak bu noktada tozkoparanımız yine yapacağını yaptı ve harika yetenekleriyle adamları teker teker yere sermeyi başardı. tüm bu olanlar esnasında bizim venedik papazı da boş durmuyordu tabi! o da dilenci kılığına girerek ortamı ve adamlarını gözetliyor, İskender'in harikulade hamleleri esnasında sinirden deliye dönüyordu! 
  • en son aşamada sultana doğrudan saldırmayı deneyen Giovanni, gizlendiği bir köşeden sultanı oklamaya çalıştı. tabi bu girişim de sonuçsuz kaldı. zira tozkoparan oku okla imha etmeyi başarmış, bu hareketiyle Sultan Bayezid'in de ilgisini çekmişti. tüm bu yaşananlardan sonra Sultanın huzuruna çıkan ekip, Sultan tarafından ödüllendirildi. Mavi Ay tayfasının her birine kendileri için özel olarak hazırlanmış yaylar hediye edildi. ancak İskender'in hediyesi farklıydı. tozkoparan sultanın kişisel yayını hediye olarak almıştı ve bu hem onun ,hem de Mavi Ay için büyük bir gururdu. 

KASIRGA TURNUVADA! İŞLER KARIŞIYOR!

  • Mavi Ay tayfasının aniden ortadan kaybolup atıldığı maceralar zamanımızda hiç de iyi karşılanmıyor. oldukça uzun zaman geçmiş olmasına rağmen atış alanına gelmeyen Mavi Ay'ın yerini yedek takım olarak Kasırga almak durumunda kalıyor ve bu durum Tayfun için pek de iç açıcı olmuyor!
  • Mavi Ay'ı rezil etmek için hazırladıkları sakat oklarla atış yapmak istemeyen ekip, Rüya ve Refika'nın baskılarına daha fazla dayanamayarak Mavi Ay'ın yerine geçti. Tayfun bu gidişatı ne kadar engellemeye çalıştıysa da başarılı olamadı ve Saniye'den takımın kendi okları ve malzemelerini getirmesini istedi. 
  • ancak burada yaşanan ufak bir karışıklık bütün yarışmanın kaderini etkileyecek, Tayfun deyim yerindeyse hidayete erecekti! Saniye aceleden ve kafa karışıklığından Kasırga'nın oklarıyla Mavi Ay'ın sakat oklarını birbirine karıştırdı ve Kasırga'nın sadaklarından birine o oklardan biri yerleşti. yarışma boyunca başa baş giden puanları bir üst noktaya taşıyacak altın atışlara sıra geldiğinde Tayfun hiç yapmadığı kadar büyük bir itirafta bulunacak ve bu atışlara katılmayacaktı! 
  • bahsini ettiğim sakat ok Tayfun'un sadağındaydı ve Tayfun o okla atış yaptığında kendilerini rakip takımla eşitliğe getirecek puan gelmiş oldu. Şüca Koleji'nin hocasıyla o an maçı Kasırga adına takip eden Savaş hoca aldıkları ortak kararla takımları altın atışa götürmeye karar verdi ve bu durum Tayfun'un sinirlerini ve moralini bozdu. Tayfun attığı oka bakmak için hedef tahtasının başına gittiğinde gerçeklerle oldukça acı bir şekilde yüzleşti ve okun hileli olduğunu fark etti. bunun üzerine üzülen ve vicdan azabı çeken liderimiz yarışı bıraktı ve altın atışa ekipten başka birinin çıkmasını istedi. 
  • sahada olanları izleyen ve duruma bir anlam veremeyen Rüya da Tayfun'u telkin etmek ve onunla konuşmak için onun yanına gitti. zavallının canı o kadar yanmış ki, konuşurken kelimeler boğazına düğümlenmeye başlamıştı. bu durumun güzel bir yanı vardı, o da Tayfun'un, dolayısıyla Kasırga'nın kötülük yapanın sadece kötülük bulacağını anlamış olmasıydı. 
  • Rüya'nın telkinleri ve hoşsohbeti işe yaramış olacak ki Tayfun her zamanki cesareti ve özgüveni ile sahaya geri döndü ve altın atışa çıktı. altın atış Kasırga tayfasına Taygu Koleji için gerçekten de altın değerinde puan getirdi ve yedek takımla bizim taraf turnuvayı kazanmış oldu! 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..