Aşk Mantık İntikam Bölüm 5 - Büyük Korfalı Savaşı...

 Büyük Korfalı Savaşı

Bu bölüme mahalleden başlamak gerekecek. Zira Ozan ile Esra'nın olduğu kadar, annelerinin atışmaları da trajikomik cinsten...

  • Geçtiğimiz bölüm Zümrüt sınırı oldukça aşmış, Menekşe'nin yakındakiler uygulaması sayesinde iş yapan dükkanının işlerini ve girdilerini sabote etmeye kadar kıskançlığı ve hasedi götürmüştü.  bu bölüm bu olayın Milenyun Soft ve Menekşe Ev Yemekleri restoranı için oldukça zorlu yansımaları ve bir o kadar ilginç uzantıları yaşanacak, Esra ve Ozan bu kez de  lokanta için birbirlerine katlanmak durumunda kalacaktı!
  • Zümrüt ve tetikçisinin planları neticesi zabıta tarafından mühürlenen ve dükkanda satılan yiyeceklerden numune alınan dükkanın bu duruma düşmesi Menekşe'de oldukça büyük bir travmaya sebep oldu. kadıncağız binbir emekle bakıp koruduğu ata yadigârı dükkânın bu halini gördükçe üzülüyor, Esra'nın da duyup üzülmemesi için oldukça fazla çaba harcıyordu, ta ki aynı olayın farklı bir bombası şirkete düşene kadar! 
  • Çağla'nın acil toplantıya çağırttığı Esra ve Çınar kızın sinirli ve tedirgin duruşuna ilk etapta bir anlam veremedi.  Çağla Menekşe'nin lokantasından yemek yiyen bir adamın zehirlenip hastaneye kaldırıldığını haber verince Esra başta olmak üzere o an o salonda olan herkes büyük bir şok geçirdi, Ozan ayrıca sinirlendi. 
  • olan bitene ve duyduklarına bir anlam yükleyemeyen Esra da o sırada dükkanın önünde ağlamaktan bitap düşmüş olan annesini arayıp durumu öğrenmek istedi. kadıncağız ilk etapta renk vermemeye çalıştıysa da şirketteki durumun da anlaşılmasıyla yeniden sinir krizlerine girdi. Esra bu düğümü de kendince çözmeye hazırlanırken, olayı en ince detayına kadar araştıran Ozan'ın farklı bir yöntemle kısa yolu bulacağı aşikardı. 
  • adamın hangi hastanede yattığını öğrenen Esra onunla konuşup şikayetini geri çekmeye ikna etmek üzere yanına giden ilk isim oldu. karakol macerasında diliyle komiseri nasıl bezdirdiğini biliyoruz burada da çenesi durdu mu?! tabi ki de hayır! türlü çeşit yalvar yakarla  adamı ikna etmeye çalışan kızımız başarılı olamadı, adam değil şikayeti geri çekmek, üstüne şirkete ve uygulamaya dava açacağını bile söyledi! 
  • bunların hemen öncesinde Zümrüt'ü lokanta konusunda ufak çaplı bir sorguya çeken Elif, işin içinde anasının parmağı olduğunu hemen anladı. anladı ve durumu Ekrem'e de anlattı. ikili iş daha da büyümeden Ozan'ı durumdan haberdar etti ve ne olduysa ondan sonra oldu! 
  • Duydukları karşısında öfke nöbeti  geçirmek üzere olan Ozan annesine esaslı bir ceza vermeye karar verdi. evvela elinden tüm kredi kartlarını aldı, sonrasında da annesini Menekşe'nin yanında işe soktu! ikilinin dükkandaki halleri az çok gözünüzün önüne gelmiştir. 
  • bu bölüm bir de şirket gezimiz var! Ozan ve Esra'nın gerildiği bir nokta da burası zira Korfalı'nın ettiği laflar yenir yutulur gibi değil! Milenyum'un rutin iş ve motivasyon gezilerinden birine katılacak olan Esra ve Zorla peşinden sürüklediği Çınar Ozan cephesinden meselenin daha da ayyuka çıkmasına sebep olacak, Korfalı kıskançlıkta seviye atlayacaktı! En başından beri Çınar'ın Esra'nın yakınında olmasını hazmedemeyen Ozan, kendisi de istemeye istemeye  katıldığı etkinlikte ikilinin daha da birbirine yakınlaşmış ve samimileşmiş halini görünce içten içe deliye döndü. 
  • bunun olmasını zaten bekliyorduk, ancak beyefendinin Esra'ya karşı takındığı tutum hiç de hoş olmadı! kıskançlığı tavandan da aşan Ozan Esra'yı  Çınar'la birbirlerine kur yapmakla, fazla yakınlaşmakla ve en kötüsü kırıştırmakla suçlayınca Esra adama okkalı bir tokat çakmayı ihmal etmedi tabi! Esra'nın gözünde Çınar sadece arkadaştı ve ötesi olması mümkün değildi. tabi ortaya saçılan kirli çamaşırlar da Esra için yeni bir intikam alanı yaratmıştı. 
  • Hazır konu Çınar - Esra ikilisinden açılmışken Çınar'ın önemli ve ani alınmış bir kararından söz etmemek olmaz! Çınar Esra'ya duygularını açmaya karar veriyor! evet yanlış okumadınız! o yılların yalı çapkını, her çiçekten bal alan hovardası gitti, yerine dünya yansa umurunda olmayacak kadar bir kadına bağlanan, tüm alışkanlıklarını bir kalemde silip atabilen Çınar geldi! 
  • tabi bu haber de şerefli siyomuzda bir şok tesiri yarattı. Çınar'ı iyi tanıyan Ozan böyle bir şeyin olabileceğine, hele hele de Esra'nın meselenin öznesi olabileceğine ihtimal vermemişti. ancak bir yandan da haberi aldığı andan itibaren uykuları kaçmaya, düşüncelere kendini sevk etmeye başlamıştı. bu işin sonu iyi değil. bakalım gelecek bölüm neler olacak?...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti