İçimizden Biri Bölüm 1 - Aladağlar Sıradağlar...

 Aladağlar Sıradağlar

bu kez aşkın en saf Halidir Hayatımın Günlüğü'ne işlenecek olan. Müslüman Türk kızı Havva Aladağ ile, Katolik Hristiyan İrlandalı Adam'ın "engel tanımayacak aşkı"...

  • Marmaris'in eşsiz güzellikleri içinde bir çiftlik ağası. Hacı Hünkar Aladağ. üç kızı artı iki kızının birbirinden gamsız iki kocasıyla aynı evde mutlu ve huzurlu bir hayat sürerken, aynı zamanda geçimini arıların şifa kaynağı baldan ve arıcılıktan çıkarıyor. Hacı Hünkar bir gün bu sessizliği ve sükuneti bozacak haberi, en küçük kızı Havva'dan alıyor, İrlandalı Adam'ın macerası bu haber sonrasında başlıyor! 
  • Havva ve Adam aynı üniversitede öğretim elemanı olarak çalışan iki saf genç. Havva Hacı Hünkar'ın kızı, aynı zamanda kariyerinde belli bir noktaya gelmiş. Adam da Marmaris'e sonradan yerleşmiş Hristiyan bir ailenin oğlu. Havva'ya ilk görüşte meftun olmuş ve ona hislerini açıklamak için büyük bir organizasyon hazırlamaya karar vermiş. Ancak Havva'nın ailesi ve onların yapacakları işleri baltalamaya yetiyor da artıyor bile! 
  • Adam Havva'ya evlilik teklifi etmek üzere dere kenarında muhteşem bir mizansen hazırladı. Madeni para kadar taşı olan bir yüzük ve benimle evlenir misin yazılı bir pankartla ortamı hazırlayan zavallı, Havva'nın girişimleriyle sürekli yarı yolda kalıyor. bilmiyor ki ailesi mazbut ki mazbut!? 
  • Hacı Hünkar geleneklerine oldukça bağlı, dediğim dedik çaldığım düdük bir adam. bir kere ağzından bir laf çıktı mı geri döndürene aşkolsun! Havva Adam'ın " ailene birlikte olduğumuzu açıkla" baskısı üzerine babasıyla konuşmaya karar veriyor, ancak bu karar ve bu baskı kelimenin tam anlamıyla ters tepiyor! çünkü Hünkar bastonu yere vurduğu gibi kızının değil bir hristiyanla, hiç bir erkekle evlenmesine müsaade etmiyor! 
  • Adem Havva'sını bulmuş, önlerinde sıradağlar dursa kaç yazar?! Adam da benzer bir muhabbeti kendi ailesiyle yaşıyor ancak onun kararı Havva'ya göre daha net ve vurucu. Annesi Eva kendini yerden yere atıyor ancak onun da kararı kesin, ölmek var dönmek yok! 
  • iki ailede de aynı muhabbetler dönüyor, ancak Aladağlar'daki muhabbet Havva'nın odasına kapatılmasıyla sonuçlanıyor. sevdiği için babasını karşısına alan Havva babasının olağanca sinirini kusmasına karşın pes etmiyor ve kilidi kırıp kaçmanın bir yolunu buluyor! 
  • tabi bu arada Hünkar'ın Adam ile olan imtihanı da yeni başlıyor! çocuk ülkeyi terk edip Havva'yı unutsun diye İrlanda uçağına bilet bile alan Hünkar, tam havalimanının kapısında Adam'ın inadına tosluyor ve Adam uçak biletini yırtarak firar ediyor! Havalimanında Hünkar, damatları ve Adam arasında yaşanan orta çaplı bir kovalamaca sonunda olay havalimanı polisinin devreye girmesiyle karakolda noktalanıyor. 
  • bu meselenin sulh yollu çözülemeyeceğini anlayan Hünkar, bu kez şifa topladığı arılarından yardım istiyor. çocukcağızı uyku gazıyla bayıltarak kovanlarını gezdirdiği çiftlik ormanına götüren Hünkar ona son bir teklif daha sundu. Ancak Adam kararlı. Havva'yı ölse bırakmayacak! bu karar da bardağı taşıran son damla oldu ve Hünkar kovanlardan birini yere devirerek arıları dışarı saldı. 
  • üstü başı balla kaplanmış çıplak ve elleri bağlı biri yüzlerce bal arısına karşı koyabilir mi?! peşinde arı ordusu, üstü başı kir pas ve yara içinde oradan oraya koşturan zavallı sonunda soluğu Hünkar'ın çiftlik evinde aldı. orada da başına iyi olaylar gelmedi, zira Havva'nın ablaları Hatun ve Hanım onu saklamak için evde köşe kapmaca oynarken sonunda en olmayacak yere, yani ebeveynlerinin odasındaki dolaba saklıyor! 
  • Ailenin anası Adile tam hazırlıklarını yapmış namaz kılmaya niyetlenirken Hatun ve Hanım'ın engellemesiyle karşılaştı. anlam veremediği bu engellemeyi de püskürterek namaza duran Adile hanım için her şey çok güzel başlamış, huşu içinde namaz kılınmıştı. ta ki rüzgarla açılan dolap kapısı yaralı kaçağı ortaya çıkarıp Adile hanıma çığlığı bastırana ve onu bayıltana kadar! 
  • Aladağ çiftliğinde bunlar yaşanırken Havva da kırdığı kirişi Willson ailesinin evinde Eva ve William'ın gözüne sokmaya karar veriyor! Eva Meryem Ana'ya dua ederken kızın güzel olmaması için de dua etmişti, ancak bizim ay parçası Havva'mız kadının dengelerini daha ilk görüşte bozmaya yetmişti. 
  • Willson'ların evinde dönen asıl mevzu, Adam'ın Müslüman olmaya karar vermesiydi. Kaotik ve Katolik bir muhabbetin ardından Havva, ilk etapta onun Hristiyan olacağını sanan aileye gerçekleri açıkladı. bu açıklama sonrası Eva da Adile ile aynı kaderi paylaştı ve iki aile gelini ve damadıyla birlikte soluğu acilde aldı. iki ailenin tanışması hastane köşesinde birbirlerini yiyerek gerçekleşti. zira Hünkar Havva'yı Adam'a vermemeye, Eva da Oğlunu Havva ile birleştirmemeye yeminli. 
  • aileler birbirini yemeye hastane çıkışında da devam ededursun, Havva ve Adam, Adam'ın din değişimi için planlar ve hazırlıklar içerisindeydi. Havva'nın bir arkadaşı sayesinde Adam Adem olacak ve Sonunda Havva'sına kavuşacaktı. ancak bu iş sadece şehadet getirmekle bitmeyecek. bakalım önümüzdeki bölümler neler olacak?...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..