İçimizden Biri Bölüm 2 - Şartlar ve Koşullar Geçerlidir...

 Şartlar ve Koşullar Geçerlidir

Hacı Hünkar'ın zorlamaları, Havva'nın yalanları, Eva'nın oyunları. bölüm başlığını neden böyle attığımı paragrafları okudukça anlayacaksınız...

  •  Havva ve Adam için hikayenin ilk bölümü oldukça zorlu ve çetin geçmiş, Havva en sonunda bombayı patlatarak ahaliye Adam'dan hamile olduğunu söylemişti. türlü curcuna içinde bir de bu durum gariban Hacı Hünkar'ın hassas kalbini daha da hassaslaştıracak, Havva için içinden çıkılmaz durumlar birbiri ardına sıralanmaya başlayacaktı.
  • Havva'nın hamileyim haberinin ardından Aladağlar Çiftliği hareketli. Hünkar yine sinirden kaşı gözü oynar vaziyette ve Havva da Mahkemesini bekleyen sanık pozisyonunda. ilk etapta olan bitene bir anlam yüklemeye çalışan ancak başarılı olamayan Hünkar kartları bu kez açık oynayacak, Adam için yeni bir süreç başlayacaktı. 
  • Havva'nın, biricik kızının yabancı bir adamdan nikahsız şekilde çocuk yapmasını içine sindiremeyen Hünkar, Havva'nın etkili manevraları ve hafiften duygu sömürüsü içeren rövaşatalarıyla biraz olsun yumuşamayı becerdi. Adam ile Havva'nın evlenebilmesi için Adam'ın tam anlamıyla bir Müslüman olması ve dinin gerekliliklerini bihakkın yerine getirmesi lazımdı. bunun için de ilk şart, adını değiştirmesi, ikinci ve en önemlisi de sünnet olmasıydı! 
  • evet yanlış okumadınız! Adam tam anlamıyla Adem olabilmek için ismini de cismini de adem yapacak, sünnet olup adını değiştirecek! ancak hem Hünkar'ın, hem de şaşkın bacanaklar Gürbüz ve Hulusi'nin zavallı üzerinde oynadığı kötü oyunlar ve kullandıkları korkutma taktikleri sünnet işini biraz yokuşa sürecek gibi görünüyordu. 
  • bunların hemen öncesinde Annesini hastanede bulan Adam onlar ne yaparsa yapsın Havva ile evleneceğini ve doğacak çocuğunu büyüteceğini salık verdi. Eva bildiğimiz gibi duygu sömürüsünün dibini gördü. yaşayan oğluna Hristiyanca gömü törenleri yaptı, anma yemekleri hazırladı. daha neler neler! 
  • Sünnet işini konuşmak ve açıklığa kavuşturmak için Havva ile birlikte ailesine görüşe giden Adam bu kez de anasının şartlarıyla hemhal olmak durumunda kaldı. Hacı Hünkar Sünnet der de, Eva geri kalır mı?! o da kilisede bir düğün organizasyonu talep etti, ancak  böyle bir şeyi duyduğunda Hünkar'ın beynine sıçrayacak kanı ve oluşacak yeni tatavayı düşünmek dahi istemeyiz! 
  • Hünkar'ın yapacaklarına ve söyleyeceklerine aldırış etmeden düğün işine okey diyen Havva için artık sular ısınmaya başlamış, ortalık karışmaya daha da yatkın bir hale gelmişti. kilisede tam da düğünün ortasında açılan, daha doğrusu Hünkar tarafından tekmelenen kapı her şeyi bambaşka bir noktaya taşımış, bu sefer curcuna ibadethaneye taşınmıştı! 
  • Havva'yı zorla kiliseden çıkarmak isteyen Hünkar William'ın engellemesiyle karşılaşınca iş bildiğiniz mahalle kavgasına dönüştü. belli bir müddet devam eden kavga ve patırtıyı sesiyle durduran yine Adam oldu. Adam artık Müslüman olmuş, kilise düğününü sadece ailesinin istekleri de yerine gelsin diye yaptığını açıklamıştı. 
  • bu noktadan sonra artık iş sünnet düğününe kalacak, bir küçük kıyamet de burada kopacaktı! üstte korkutma taktikleri demiştim ya, bu taktikler düğüne gelen kadınların sünnet işlemini yapacak kişi hakkındaki gereksiz muhabbetleriyle birleşince beklenen oldu ve Adam çocukların yapacağı işi yapıp kaçtı! Adam Önde Havva, Hünkar, bacanaklar ve Marmaris zabıtası arkada devam eden ve sonu denizde biten kovalamaca sonrasında Adam sünnet yatağına geri dönmüş ve sonunda beklenen olmuştu. artık Adam resmen Adem olmuştu! 
  • Düğün Dernek işleri bitti, sıra balayında! burada Eva'nın cadı kaynanalığı ve bundan dolayı yaşanan curcunalı olayları anlatıyor olacağız. Oğlunu bir Müslüman Türk kızına kaptırmanın hazımsızlığıyla ortalıkta dolanmaya Devam eden Eva, son çare olarak ablalar ve bacanaklarla kirli bir ittifaka girişti. teklife göre Hatun ve Hanım Havva ve Adam'ı ayırmayı başarırsa Marmaris'in en işlek caddesinde birer dükkan sahibi olacak, üstelik hazır müşteriye konacaklardı! Eva'nın bu teklifine kayıtsız kalamayan şer ittifakı, evvela Havva ve Adam'ın balayında kaldıkları evi analı kızlı basmaya karar verdiler. 
  • basit hamlelerin işe yaramayacağını anlayan Hanım ve Hatun, işi oldukça ileri götürmeye ve bir kızı Adam'ın üstüne salmaya karar verdiler ki, bu durum Adam'ın başını oldukça ağrıtacağa benzer! Havva ve Adam'ı gittikleri bir mekanda yakalayan kız aklınca çocuğa kur yaparak kendisini unuttuğu sevgilisi gibi tanıttı, ki bu noktada Havva içten içe sinir krizleri geçirmeye başlamıştı bile. 
  • kız oğlana yapıştıkça ipleri elinden kaçırdığını hissetmeye başlayan Havva aldatıldığını düşünerek evin yolunu tuttu. bu esnada Adam da ne yapacağını bilemez bir halde eli kolu bağlı kalmıştı ancak ne kızı tanıyordu, ne de olanlara bir anlam yükleyebiliyordu. bu şer ittifakı etrafta oldukça, Hünkar'dan beter Hünkar var diyeceğiz bu bölüm bu ortaya çıktı! ...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..