İçimizden Biri Bölüm 3 - Aşk Meydan Savaşı...

 Aşk Meydan Savaşı

Her aşkın iniş çıkışları, her çiftin limoni anları olur bu hayatta. ama Adam ve Havva'nın çektikleri bu tanımın oldukça dışında...

  • Aladağ ailesine kendini Müslüman olarak kanıtlamaya çalışan Adam için yeni hafta, yeni çileler, yeni işkenceler! Hacı Hünkar bu kez işin dozunu bir hayli kaçırıyor, Havva ile girdikleri baba - kız inatlaşması Adam için pek de iyi sonuçlar doğurmuyor! 
  • Geçtiğimiz bölüm sevimli çiftimiz balayına çıkmış, orada da anneleri, baldızları ve onların çocukları tarafından türlü çeşit sabotaja maruz kalarak tatillerini tamamlamak zorunda kalmışlardı. ancak geçtiğimiz bölümün sonundan bu bölüme sarkan önemli bir hadise hem Hünkar ile Havva'yı karşı karşıya getirecek, hem de Adam'ın omuzlarına yeni sorumluluklar yükleyecek! 
  • balayı tatilinin tam da ortasında Halası Büklüm'ün kocası Bahtiyar'dan Hünkar'ın hastaneye kaldırıldığına dair bir telefon alan Havva eli ayağı zemberekten boşanmış bir şekilde Adam ile birlikte soluğu hastanede aldı. telefonda aldığı habere göre Hünkar Kalp krizi geçirmişti ve hastanedeydi. ancak Hastaneye gittiklerinde aldıkları vefat haberi Havva'yı oldukça derinden etkilemiş ve sinir krizleri geçirmesine sebep olmuştu.
  • Hünkar'ın kendisine oyun oynadığından habersiz babasının nerede olduğunu öğrenmek için çıldıran Havva'yı yine babasının sesi kendine getirdi. Hünkar aklınca Bahtiyar'ı da alet ettiği oyunuyla kızına bir ders vermeye çalışmış, kıymetimi bil diye salık vermişti. ancak bu durum Havva'yı daha da çileden çıkarmış, büyük mücadelenin fitili bu noktadan sonra ateşlenmişti. 
  • Hünkar'ın kendince yaptığı bu taarruz ateşinin ardından Adam ile kafa kafaya veren Havva, babası ne yaparsa yapsın, ne söylerse söylesin karşısında dimdik durma ve kararlılıkla evliliğini sürdürmeye ant içmiş, Adam'ı da böyle yönlendirmişti. bu andan sonra Adam'a bir deli cesareti gelmiş, Hünkar'ın dükkanında çalışmak için Hünkar'dan izin koparma denemelerine başlamıştı. 
  • başlamıştı ancak bu deneme üst üste birkaç kez başarısızlıkla sonuçlanmıştı. ilk olarak kahvaltı masasında ahalinin önünde şansını deneyen saf İrlandalı, Hünkar'ın ilk püskürtme hamlesiyle karşılaştı. ancak bu hamle Adam'ı daha da mücadele etmeye yöneltti ve saf aşık bu kez soluğu dükkanda aldı. bu da mı gol değil be?! dedirten cinsten bir ikna turunun ardından ikinci kez başarısız olan Adam hünerlerini at çiftliğinde gösterecek, Hünkar'ın şimdiye kadar yaptığı en katı ve en büyük aşk sınavına tabi tutulacaktı. 
  • Hünkar içkiciliği yüzünden başına olmadık işler açan Bahtiyar'ı at çiftliğine seyis olarak işe aldı. aslında bu ani istihdamın altında yatan sebep Adam'a yeni çilesini hazırlamaktı. Havva ile yaptığı derin muhabbet ve sonrasında Havva'dan gelen " elinden geleni yap, vazgeçiremeyeceksin " restini en sert şekilde gören Hünkar çalışması için Adam'ı Bahtiyar'ın yanına verdi. ahırlarda ve harada ne kadar pis iş varsa, ne kadar çekilecek yük varsa hepsini Adam'a yıkan Hünkar saman balya taşımaktan tutun, at gübresi temizlemeye kadar her türlü angaryayı çocuğa yaptırtıyor, çilelerin en büyüğünü çektiriyordu. 
  • Adam kendini Müslüman Türk evladı olarak ispatlamaya çalışadursun bir büyük bomba da Willsonların evinde patlıyor! William'ın kilisede başını çektiği cemaatin piskoposu aileye ansızın baskın veriyor ve Adam'ın Müslüman olduğunu biliyor! adamı karşılarında görünce dillerini yutan Eva ve William, Adam'ın aslında Müslüman olmadığını, Havva ile evlenmek için yalan uydurduğunu söyledi.
  • Adam da madem öyle Adam pazar ayinine katılsın diye salık verip evden ayrılınca William'ın başından kaynar sular döküldü desek yeri var! zira Hristiyanlık hata kabul etmeyen bir inanç ve Adam'ın Müslüman olması cemaat açısından da kabul edilebilir bir şey değil. bu konuyu Adam ile konuşmak isteyen William, Aladağlar engelini aştıktan sonra oğlunu köşeye çekip konuştu. 
  • Adam'ın gözünü aşk bürümüş bir kere, dininden de sevdiğinden de vazgeçmeye niyeti yok! piskoposun pazar ayini emrini oğluna anlatan William beklemediği kadar sert ve yıkıcı bir tepkiyle karşılaştı. Adam artık Müslümandı ve kiliseye gidemezdi. üstelik Hünkar da bunu duyarsa ortalık toz duman olabilirdi. bakalım baba Willson bu badireyi nasıl atlatacak? 
  • bu bölümün bir büyük bombası da taze karı kocanın kendi içinde yaşanıyor. Adam'ın yalanı gerçek yapma isteği Havva'da karşılık bulmayınca kelimenin tam anlamıyla trajikomik olaylar cereyan ediyor. en başından beri Havva'nın babasının duygularını suistimal ediyor olmasından rahatsız olan Adam bu bölüm Havva'ya kendini sorgulamak zorunda kalacağı bir teklif sundu. Adam gerçekten bir evlat sahibi olmak ve bu harika duyguyu bir an önce tatmak istiyordu. 
  • ancak bu istek Havva engeline takıldı! çünkü Havva henüz böyle bir sorumluluk almaya, ve böyle bir aileye çocuk doğurmaya hazır olmadığı kanaatine varmış, ancak burada çok yanlış ve yanlış anlaşılacak bir kelime etmişti. Havva çocuk konusunda Adam'a da kendine de güvenmediğini açıklayınca kızılca kıyamet koptu! 
  • Havva'nın kendisini sevmediğini, aşkına güvenmediğini düşünen Adam tek bir kelam bile etmeden evi terk etti. hararetli ve bol alkollü geçen bir günün ardından eve sarhoş dönen Adam'ı Hünkar'ın tosundan kurtarmak yine Havva'ya düşmüştü. Adam ve Havva bunca çektikleri çileyi, babalarının bunca gazabını unutup ayrılacak mı? haftaya göreceğiz...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti