İçimizden Biri Bölüm 4 - Gelin Ata Binmiş, Adem Dağları Delmiş...

Gelin Ata Binmiş, Adem Dağları Delmiş

Hayatımın Günlüğü - 1 Hayatımın Günlüğü - 1 olalı bu kadar çok düğün dernek görmüş müdür acaba?! kendiyle ayrı, Hünkar ile ayrı çatışan Adam için bu mesele artık Şeref haysiyet meselesi!..

  •  Meselenin özünü anlayabilmek ve anlatabilmek için evvela bölüm başlığımızın  Gelin ata binmiş kısmını anlatmakta yarar görüyorum. geçtiğimiz bölümün sonunda hararetli bir çocuk tartışmasının içinde bıraktığımız Adam ve Havva cephesinde bu bölüm yelkenler suya iniyor. birbirlerini boş yere kırdıklarının farkına varan çiftimiz barışıyor ve Aladağ çiftliğine yeniden eski huzur geliyor. 
  • yeniden tutkulu aşklarına kavuşan HavAd çifti, Havva'nın eteğindeki yeni taşların ortaya dökülmesiyle yeniden bir tedirginlik içine giriyor. ilk bölümden bu yana oldukça zor ve teraneli zamanlar geçiren Havva'nın babasına hamile olduğunu söylemesi sonrası yaşanan olaylar nedeniyle adamakıllı bir kız isteme merasimi bile yapılamamıştı ve bu durum biçare kızımızın içine oldukça dert olmuştu. bunu duyan Adam için de yeni dertler ve yeni Survivor görevlerinin habercisiydi bu durum. 
  • Annesinin Havva ile resmi nikahı ve evlilik beyanının olmadığını duyurmasıyla aklı başına gelen Adam, iki dirhem bir çekirdek elinde çikolata çiçek soluğu Hünkar'ın karşısında aldı. Ailesinden en başından beri Havva ile alakalı gördüğü tavrın dozunun bu bölüm yükselmesi nedeniyle yalnız gitmek zorunda kalan Adam, ailesini kız istemeye ikna edebilmek için hiç yapmayacağı şeylere kalkışacak, bu durum işleri daha da içinden çıkılmaz bir hale getirecekti. 
  •  geçtiğimiz bölüm Willsonlara baskına gelen piskoposu Adam'ın hala hristiyan olduğuna inandırabilmek için Eva'nın zehir kafasından yeni bir plan çıktı. bu plan sayesinde hem ailenin Hristiyan alemindeki itibarı kurtulacak, hem de Adam Havva'yla resmi nikâh kıyacaktı.  ancak iş bununla da kalmayacak, piskopos düğünde asıl bombayı patlatacaktı! 
  • Eva özbeöz oğlundan piskoposa hala hristiyan olduğu, müslüman olmadığı tam tersi Havva'nın hristiyan olacağı konusunda yalan söylemesini istedi. hayatta yalan konuşmayı beceremeyen ve zaten sevmeyen Adam pişmiş aşa öyle bir soğuk su kattı ki, piskopos harfi harfine oğlanın anlattıklarına inandı. bu durum Eva ve William'a yaradı, ancak Adam bir din adamına, gözünün içine baka baka yalan söylediği için binpişman oldu.
  • her şeyi kotarıp aileyi ikna ettikten sonra yeniden çiftliğe dönen Adam'ı bu kez anne babasıyla birlikte görüyoruz. William müslümanca kız istemekten hiç anlamadığını, hristiyanca tabirlerle konuya girmekte ısrar ederek ziyadesiyle gösterdi. bu durum Hünkâr ağzını açana kadar sürdü. 
  • son dakikada dil değiştiren William nihayet bizim adetlerimize göre Havva'yı Adam'a istemeyi başardı, ancak burada da Bölüm başlığının ikinci kısmı olan Adam'in dağları delmesi durumu ortaya çıktı. Hünkar Aladağ'ın hinlikleriyle başa çıkmak ne mümkün?! bu sefer de zavallı çakma Adem'i su sorunu yaşayan Çiftliğe dağdan su getirmekle vazifelendirdi. Adam Havva için canını vermeye hazır! bunu da Hünkâr'ın Ferhat benzetmesiyle gaza gelerek kabul etti. ancak bu da  düşündüğü kadar kolay olmadı tabi! 
  • Hünkar'ın Adam'ı su getirmesi için gönderdiği derenin olduğu yer doğal sit alanı ve burada hiç bir şekilde izinsiz yapı faaliyeti yürütülemiyor. bacanaklar Hulus ve Gürbüz haricinde bunu kimsenin  bilmemesi detayı haricinde her şey beklendiği gibi gitmiş, Adem dağları delmişti. ancak deldiği yerden su çıkarmanın imkanı dahi yoktu. 
  • Hünkar akıllı da Adam saf mı?! çekmiş evin bahçesine sondaj makinesini, bu kez rotayı bahçeye çevirmiş! bahçenin ortasında makine, etrafında Adam, Havva ve sondaj işçilerini gören Hünkar her zaman olduğu gibi bu işin de olabileceğine ihtimal vermedi. Ancak Havva ve Adam umutluydu. o su bu çiftliğe gelecekti. nitekim öyle de oldu! tam her şey Hünkar'ın lehine gelişeceği anda sondaj yapılan noktadan temiz su fışkırmaya başladı! bu noktada Hünkar tükürdüğünü yalamak ve kızını elin gavuru dediği Adam'a vermek zorunda kalmıştı. 
  • yine düğün dernek kurulmuş, yine sazlı sözlü eğlenceler hazırlanmış, bu sefer gerçekten gelini ata bindirmek zamanı gelmişti. Havva kendi beğendiği gelinliğin içinde kelimenin am anlamıyla bir kuğu gibi, Adam ise damatlığıyla yakışıklılığa level atlatıyordu. her şey gayet güzel giderken düğüde ortaya çıkan piskopos Havva Hristiyan olacak sanmasından mütevellit herkesin içinde Havva'ya " bu kadar çabuk hristiyan olacağını beklemiyordum " deyince zaten hassas yere düğümlü olan ipler bir kez daha gerildi. yılandan korkmam yalandan korktuğum kadar  diyen Adam büyük bir yalan söylemişti ve işin ucunda bu kez gerçekten Havva'yı kaybetmek var. bakalım haftaya neler görüp anlatacağız?...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti