Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Bölüm ( Bölüm 27 ) - Zamanın Çocuğu Zamanbozanlara Karşı!!

 Zamanın Çocuğu Zamanbozanlara Karşı!!

Hepimiz Tozkoparan İskender'i çok özledik değil mi? İskender ve Mavi Ay takımı Sultan 2. Bayezid'i büyük bir tehlikeden kurtardıktan sonra Zamanımıza dönüyor. ancak buradaki tehlike daha büyük!


ZAMANBOZAN ORTAYA ÇIKIYOR, TARİHİN AKIŞI DEĞİŞİYOR!

  • Tozkoparan ve arkadaşlarını son bıraktığımızda Sultan 2. Bayezid'i kendisine karşı düzenlenecek bir suikast girişiminden kurtarıp, tarihi olması gerektiği akışına döndürdükleri esnada görmüştük. yeni sezonun ilk bölümünde İskender hiç olmayacak bir belaya kendisi ve arkadaşlarını sürüklüyor, üstelik bu durum günümüzde de oldukça ilginç olaylara gebe kalıyor! 
  • 2. Bayezid devrinde yaşayan Mühendisbaşılardan Ahriman, geçtiğimiz bölümlerde Fikri'yi elinde teknolojik aletlerle yakalamış, aletlerin ne işe yaradığını kendince araştırmaya başlamıştı. yeni sezon Ahriman'ın İskender'e kurduğu bir tuzakla ve bu tuzağın hem bulundukları dönemde, hem de günümüzde taşıdığı izlerle başladı. 
  • Mühnedisbaşının en çok istediği şey zaman kapısı açarak zamanda yolculuk yapmaktı. Fikri'nin zamangacının bu işe yaradığını anlayan sahtekar, İskender'i en zayıf noktasından vuracak, onu hiç olmayacak bir noktada keklik gibi avlayacaktı. İskender özel güçlerinin harekete geçmesi ve derinlerden duyduğu bir kız çocuğu çığlığı ile harekete geçti. ekip peşinden gitmeye karar verdiyse de İskender tazıdan beter bir hızla olay verine vardı ve zor durumda olduğunu zannettiği küçük kıza yardım etme teklifinde bulundu. 
  • ancak durum hiç da sandığı gibi değildi! küçük kız Ahriman'ın yemi olarak kullanıldığını İskender'e itiraf ettikten sonra tozkoparanımız kendini çelikten bir kafesin içinde buldu. sahtekar hazırlıklı gelmişti! İskender'i türlü laf cambazlıklarıyla konuşturmaya çalıştıysa da nafile! zaten onda olmayan bir alet için bir de konuşması yersizdi.  tüm bunların üstüne daha da hiddetlenen mühendisbaşı, çevresinde arbalet yayları ve okları ile hazır bir bölük konuşlandırdı.
  • hemen öncesinde ortama dalış yapan Mavi Ay tayfası ise, ellerinden gelen çeviklik, ataklık ve kıvraklıkla saldırıyı püskürtmeye çalıştı. ancak bu kez düşman safları oldukça sıkı! İskender'in yeni bir strateji geliştirmesi gerekti. kafesten kaçmayı başaran tozkoparanımız bu çetin mücadelede arkadaşlarına katıldı ve üstlerine yağmur gibi yağan oklara, türlü çeşit hainliklere ve yaralanma riskine aldırış etmeden sevdiklerini kurtardı. 
  • Bayezid zamanında bunlar olurken, günümüz Temrenli'sinde de Savaş ve Rüya'nın büyük bir anlam karmaşası içinde olduklarını görüyoruz. en başından beri olan olayların içinde olan Savaş, ilk defa duyduğu zaman yolculuğu işlerini sindirmeye Çalışan Rüya! tam da bu noktada Salih'in kitaplığından gelen bir tıkırtı işleri daha da ilginç bir hale getirecek, Zamanbozanlar bu noktada adlarını duyuracaktı! 
  • Kitaplıktan yere düşen kitabın üzerinde de Zamanbozan yazıyordu ve bu kitap zamanda olan olayları tasvir ve anlatma yeteneğine sahipti. İskender'in Tozkoparan namını geri aldığı kurtarma operasyonundan tutun, tuzağa düşürüldüğü ana kadar her şeyi tek tek en ince ayrıntısına kadar gösterip anlatmıştı. ilk etapta olanlara bir mana veremeyen hocalarımız, daha sonrasında çocuklar, Salih ve Fikri'yi kurtarmak için kitabın açtığı bir portaldan onların yanına ışınlandı. 
  • tüm bu karmaşa içerisinde Fikri'nin zamangaç başta olmak üzere teknolojik aletleri içine doldurduğu heybe ortadan kayboldu! o hengamede heybeyi kapmayı başaran sahtekar, İskender'den gizli bir köşede zamana kapı açıp oradan tüymeyi başardı. İskender'in güçlü naralarına rağmen bunu yapmayı başaran Mühendisbaşı, günümüzde de oldukça ilginç kişiler, mekanlar ve olaylara zemin hazırlayacak, PENÇE ' nin ortaya çıkışına sebep olacaktı! 
YEK DÜ SE ÇAR PENÇE!
  • Tozkoparan ve arkadaşları tüm bu tatava ile cebelleşirken, günümüzdeki Temrenli de oldukça şamatalı ve ilginç bir hale dönüşmüş vaziyette. aynı kasabada hem bale, hem de savunma sanatları okulu! evet ikisi de yan yana, ikisini de ilgin insanlar işletiyor. ancak biz şimdi Pençe Spor Akademisi'nden bahsedeceğiz. 
  • Temrenli'de daha önce hiç kimsenin görmediği Haluk ve yeğeni Cenk'in birlikte açtıkları, Efsun'un da hocalığını yaptığı bu okul biraz tuhaf. çocuklar savunma eğitimi almaktan çok köle gibi çalıştırılıyor, oradan oraya koşturuluyor ve Cenk tarafından görüp görebilecekleri en sert işkencelere maruz bırakılıyorlar. Cenk de İskender gibi kafasına koyduğunu sonucu ne olursa olsun yapmaktan erinmeyen, hırslı ve dediğim dedik bir çocuk. eğitim verdiği zavallılar pul pul dökülüyor! 
  • Cenk ve Haluk Mühendis Ahriman'ın soyundan geliyor, yani onlar da birer zamanbozan.  Cenk Tozkoparanlardan  karşısına çıkacak rakibini yenmek için yıllardır canını dişine takıp çalışıyor. Haluk bu rakibin kim olduğunu ondan sürekli gizlediği için merakı ile hırsı arasında kalıyor, dolayısıyla da daha fazla bileniyor. 

ASIRLIK KEMANKEŞ OCAĞI HALUK TARAFINDAN YIKTIRILIYOR, ZAMANGAÇ KÖTÜ ELLERE GEÇİYOR!
  • zamanbozan'ın açtığı portal acı bir gerçeği de gün yüzüne çıkarıyor. geçmiş zamanda tüm macera bitip, ekip geri dönmeye hazırlandığı esnada Zamanbozan yeni bir olayın tasvirini ve anlatımını yaptı. tasvir kemankeş ocağının tehlikede olduğunu, yetişmezlerse tamamen yıkılacağını gösteriyordu. Salih, Fikri, İskender, Savaş ve Rüya son sürat kemankeş ocağına doğru yola çıkarken Salih'i içten içe bir korku almıştı. haklıydı da! çünkü ocakta Asaf Usta'nın Tozkoparanlara emaneti olan yay vardı ve belediye ekipleri çoktan yıkıma başlamış, hatta yarıya gelmişlerdi bile! 
  • Tazı koşusuyla olay yerine öncü giden İskender gördükleri karşısında şoke oldu. ocağın hemen hemen ayakta kalan hiç bir yeri kalmamıştı ve bu yıkımın derhal durdurulması lazımdı. inşaat alanındaki güvenlik görevlilerine tüm gücüyle yalvaran tozkoparan adamları ikna etmeyi başaramayınca işler iyiden iyiye sarpa sarmaya başladı. 
  • İskender'in peşinden ortama dalış yapan Salih'i içeri girmeme konusunda durdurmak maalesef ki mümkün olmadı. yıkımı yapan makineyi kullanan operatörün içeride insan olduğundan haberi yoktu ve Salih can havliyle yayı aramaya girişirken İskender de onu dışarı çıkarmaya uğraşıyor, ancak başarılı olamıyordu. 
  • Operatör kazıcı kovasını binaya vurdukça en hacimli kolonlar devriliyor, enkaz ağırlığı anbean artmaya devam ediyordu. bu noktada kaldırma kuvvetinden aman dilemeye karar veren İskender babasını ve kendini kurtarmayı başarıyor. ancak Salih İskender'e nazaran biraz daha ağır yaralı kurtulmuştu ve uzaktan olanları izleyen Haluk olaya müdahale ederek ekibin hastaneye yetişmesini sağlamıştı. 
  • ZAMANGAÇ ZAMANBOZANLARIN ELİNDE!! evet asırlar öncesinden kaybolan zamangaç nihayet ortaya çıkıyor! hem de kemankeş ocağının yıkıntıları arasında! o asırlık çınarın devrilmesinin sebebi buydu elbet. zamangaç oradaydı ve onu bulan kişi de Haluk oldu. daha ilk bölümden böyle maceralara atıldıysak haftaya vay halimize!!..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti