Tozkoparan İskender 2. Sezon 2. Bölüm ( Bölüm 28 ) - Zamanbozan Operasyonu...

 Zamanbozan Operasyonu...

Salih hastanede, İskender Kemankeş ocağını yıkanların peşinde, Mavi Ay dağılmanın eşiğinde. bakalım daha neler göreceğiz?!


SALİH HOCADAN KÖTÜ HABER!

  • Geçtiğimiz bölümün sonunda kemankeş ocağının yıkımı esnasında içeri dalan ve İskender sayesinde ölümden dönen Salih bu bölüm hasta yatağında derin uykuda. hocalarını sağ salim eve getirmeyi hayal eden Mavi Ay için de bu bölümü ilk şoku bu cepheden geliyor. geçtiğimiz bölümde yıkılan binadan düşen parçaların ağırlığı ve hacminden bahsetmiştim. bu bölüm bu ağırlığın altında ezilen Salih için bir devir kapanıyor, artık okçuluk ve hocalık sona eriyor. 
  • hastane koridorlarında sevdiklerinden gelecek iyi haberlerle mutlu olmayı  bekleyen Rüya, Fikri ve Savaş, Salih ile alakadar olan doktorun konuşmak istemesiyle irkildi, nitekim irkilmekte haklılar da. zira Salih'in sağ kolunda altında kaldığı ağırlıktan dolayı bir sinir zedelenmesi oluşmuş ve bu durum onun ok atıp yay germesini kalıcı olarak engelleyebilir. bu konuşmaları duymuş olma ihtimali olan Salih de tüm sevdiklerine kapıyı tamamen kapatacak, eski "yabani" hayatına geri dönecekti. 

ZAMANGAÇ PENÇE'NİN ELİNDE! ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR! 
  • Salih ve ailesi hayatının şokuyla yüzleşmeye çabalarken, zamangacı ele geçiren Pençe tayfası da aleti çalıştırmak için çalışmalara başlıyor. en başından beri yaşananların bir numaralı müsebbibi olan Haluk, yeğeni Cenk'e Zamanbozanlar, Mühendisbaşı Ahriman ve geçmişleri hakkında her şeyi anlatarak zamangaçtan ve zamanın çocuğundan bahsetti. Cenk ilk etapta hiç bir şey anlamamış görüntüsü çizse de o da zamanın çocuğuna yani İskender'e karşı bilenecek, bu durum oldukça tuhaf olaylara gebe kalacaktı. 
  • Haluk Cenk'e olayları kendi kurgusundan anlatmıştı, ancak olanlar çok farklıydı. Zamangaç Ahriman'ın elinde bozulmuştu ve yaklaşık 550 yıl boyunca kemankeş ocağının altında o şekilde gömülü kalmıştı. yeniçerilere yakalanmak istemeyen sahtekar aleti ocağın bir köşesinde açtığı ufak bir gediğe saklamıştı ve bugün o kara kutu yine onun soyluları Haluk ve Cenk tarafından bulunmuştu. 
  • Bulunmuştu ancak Haluk ilk bulduğu an aleti denemeyi akıl etmemişti, bu yüzden de bozuk olduğundan haberi yoktu. ne kadar uğraştıysa, ne kadar çabaladıysa da zamangaç çalışmadı, dolayısıyla da Haluk ve havarilerinin zaman yolculuğu hayalleri başka bahara kalmış oldu.

MAVİ AY ZORDA! 
  • Geçtiğimiz bölümden bu bölüme sarkan önemli bir olay da Mavi Ay tayfasının Taygu Koleji'nden kovulmuş olmalarıydı. geçtiğimiz bölümde bir kısmı Bora'dan, bir kısmı da bizzat Refika'dan aldığı kovulma haberiyle sarsılan  ekibimiz, yeni bir ikna turuna çıkmak için kolları sıvadı. ancak bu o kadar da kolay olmayacaktı.
  • adım adım tüm Temrenli'de Refika'yı aramaya girişen ekip ilk etapta kadını telefonla aradı. ancak hatun Nuh diyor  peygamber demiyor! çocukları okula almayacağı gibi, kovulduklarını ailelerine söylemekte de ısrarcı! bu işin de altından kalkabileceğini düşünen, ancak oldukça yanılan ekibimiz için yolun sonu kadın kuaföründe görünecek, aileleri çocuklar için cezayı kesip kalemi kıracaktı. 

ZAMANBOZANLAR BU ZAMANDA! OCAĞI ZAMANBOZANLAR MI YIKTIRDI?!
  • Bu bölümün belki de en çetrefilli ve ilginç olayını zamanbozan kitabı gün yüzüne çıkardı. daha önceki gibi bu bölüm de İskender ve ailesine bazı tasvirler ve anlatımlar yapan kitabın bu sefer söyledikleri tozkoparanın içinde büyük bir kuşku uyandırdı. zira tasvirde anlatılan zamanbozanlar günümüzde yaşıyor ve hareket ediyor olabilirdi. 
  • Hem babasına zarar veren kefereleri bulmak, hem de ocağı kimin yıktığını öğrenmek üzere harekete geçen İskender, yıkım sırasında şantiye alanında güvenlik görevlisi olarak çalışan ve onun içeri girmesine engel olan adamla kasabada karşılaştı. adamın ağzından kendince laf almaya çalışan tozkoparan bir an için oyuna geldiğinin farkında olmadan kendini ormanın derinliklerinde buldu.
  • İskender şirket konusunda araştırma yaparken olayı adamdan haber alan Haluk ise, çocuğu korkutması ve işi bıraktırması için yardımcısı Efsun'u görevlendirdi. Efsun ninjadan hallice bir sürü adamla İskender'i ormanda pusuya düşürdü, ancak bilmediği bir şey vardı. İskender hem zamanın çocuğuydu, hem de tozkoparandı! 
  • kendine has teknik ve yöntemlerle adamların üstesinden gelmeyi başaran İskender, dostlarının da yardımıyla bu badireyi de atlatmayı iyi bildi. ancak Rüya'nın bir telefonu hem İskender'i, hem de Mavi Ay'ın tamamını tedirgin edecek, işler iyiden iyiye sarpa saracaktı! 

SALİH YENİDEN KABUĞUNA ÇEKİLİYOR! MAVİ AY DAĞILIYOR!

  • Hastanede Fikri ve Savaş ile birlikte Salih'in başında bekleyen Rüya, sonucu ne olursa olsun içeri girmeye karar verdiğinde işlerin iyice karışmaya başladığını anladı. Zira Salih hastaneden kaçmıştı ve nereye gittiği hakkında kimsenin bir malumatı yoktu. tedirgin bir şekilde kasabaya doğru yola çıkan Rüya'yı eve geldiğinde kapıda bulduğu bir not ve evin boşluğu daha da derinden etkileyecekti.
  • Bütün kasabanın altını üstüne getirdikten sonra evde de Salih'e ulaşamayan Rüya üzüntüden sinir krizleri geçirmeye başladı. çünkü Salih eve BENİ ARAMAYIN yazılı bir not bırakıp gitmişti. Salih Rüya'nın dostu, sırdaşı, her şeyiydi. böyle en ufak bir zorlukta çekip gitmek olmazdı! 
  • Mavi Ay ile birlikte zamanbozan kapışmasına girdiği esnada Rüya'nın Elif'i aramasıyla duruma uyanan tozkoparan hemen kasabanın yolunu tuttu. daha önce de Salih'in kaybolmasına alışık ve bu konuda talimli olan İskender'in aklına hemen Salih'in ormandaki inziva köşesi geldi. ancak burada da dertler bitmedi tabi ki! Salih arızalı koluyla yay germek ve ok atmak için çaba sarf etse de başarılı olamadı ve bu onun daha da sinirlerinin bozulmasına sebep oldu. tam bu noktada ortama dalış yapan Mavi Ay da Salih'in eski yabani günlerindeki siniri ve gidin buradan tepkileriyle karşılaştı.
  • Mavi Ay bu tepkilere bir anlam veremezken bir şok da Arda'nın annesi Melda'dan geldi! tabi bu kadar olayın üstüne iyi haber vermesi beklenemezdi! Refika tarafından okuldan kovulma hadisesi hakkında bilgilendirilen çocukların aileleri bir karar almış ve artık çocukların birbirleriyle görüşmelerine kesinlikle izin verilmeyecek. bu bölüm de görelim mevla neyler, neylerse güzel eyler deyip haftaya bu güzel dostluğun bozulmamasını dileyelim...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi