Tozkoparan İskender 2. Sezon 3. Bölüm ( Bölüm 29 ) - Dostluk + Cesaret = Mavi Ay...

Dostluk + Cesaret = Mavi Ay

Mavi Ay Tayfasında büyük yol ayrımı. Salih geri dönmüyor, bunca zamandır kardeşlik bağlarıyla birbirine bağlı Mavi Ay dağılıyor...


MAVİ AY İÇİN KRİTİK 3 SAAT! BÜYÜK DOSTLUK MÜCADELESİ BAŞLIYOR!

  • En sevdiğiniz, canınızdan can bildiğiniz dostlarınızla vedalaşmanız için size toru topu 3 saatçik verilse bunu nasıl değerlendirirdiniz? Mavi Ay  bu süre içinde yeniden toparlanıp özüne dönmenin, Salih hocalarının öğretileriyle yeniden bir araya gelmenin yollarını  arıyor. ancak bulabiliyor mu? orası kafalarda soru işareti. 
  • geçtiğimiz bölümün sonu ekibimiz ve Salih için beklenmedik olaylara gebe kalmış, Mavi Ay tayfası dağılmanın eşiğine gelmişti. bu bölüm bu eşik aşılıyor. Salih geri dönüp çocukların başına geçmemekte ısrar etmeyi sürdürürken, çocuklara aileleri vedalaşmaları için 3 saat süre tanıyor.
  • bu 3 saatlik sürenin başlangıcı Asya'nın video kanalında koyduğu duygu yüklü video ile oldu. videoda Asya kendisi için Mavi Ay'ın anlamını, geçirdikleri güzel zamanları ve yaşadıkları maceraları anlatarak hem sevdiklerine, hem hocalarına, hem de kanaldaki takipçilerine bu video aracılığıyla veda etmiş oldu. ekibin bir arada kalmasına dair umut ışığı atarlı çocuk Sinan Sayesinde bulunacak, Mavi Ay kendini pek çok ilginç olayın içerisinde bulacaktı.
  • ailelerini Temrenli'yi terk etmemeleri konusunda ikna etmek isteyen ekip kendince çözüm yolları geliştirmeyi denedi. bu yollardan biri de Salih'i tatlı dille ikna etmekti, ancak ilk deneme karavana oldu. Sinan efkârından oturup içecek vaziyette kasabada dolaşırken elektrik direklerine asılmış bir afiş gördü. ALP OYUNLARI başlıklı bu afişte geleneksel Türk sporlarının hemen hemen tümü yer alıyordu ve bu müsabakanın kazanılması halinde çocuklar hem ailelerine, hem de kasaba sakinlerine kendilerini ispatlama şansı elde edecekti. 

SALİH GERİ DÖNMEMEKTE ISRAR EDİYOR, TÜM KONTROL RÜYA'YA GEÇİYOR!

  • Mavi Ay'ın kasabayı terk edeceğini duyduğu an üzülenlerden biri de Rüya hoca oldu.  Rüya da çocuklarla birlikte Salih'i ikna turlarına başlamış, ancak başarılı olamamıştı. Salih'in çocuk gibi küsüp ormana kaçmasına ve onları bu zor zamanlarda yalnız bırakmasına daha fazla dayanamayan Hocamızın aklına dahiyane bir fikir geldi. artık Tozkoparanların karargahı değişmek üzereydi! 
  • Salih'in evinde daha fazla kalmak istemeyen Rüya, Fikri ve Savaş ile birlikte ailesinden kalan lüks bir villaya doğru yola çıktı. Merakına yenik düşüp evin kimin olduğunu soran Savaş Rüya'nın hafiften atarlı "benim" cevabını aldıktan sonra duruma uyandı. Rüya İskender ile birlikte artık yeni bir hayata başlıyor, bu sırada zamanbozan da harekete geçerek Rüya ve İskender'i önemli bir konuda uyarıyordu. 

MAVİ AY PENÇE'NİN GÖZDESİ OLUYOR! İSKENDER BÜYÜK BİR TUZAĞIN İÇİNDE!
  • Başlıktan da anlaşılacağı üzere Alp Oyunları'na ilgi gösteren yalnız Mavi Ay değil. Zamanın Çocuğu'nu öğrendiğinden beri kafası bulanık olan Cenk Zamanın Çocuğu'nun da bu müsabakaya katılmak isteyebileceğini düşünerek bizimkilerle aynı yerde bulduğu afişi alarak dayısına gösterdi. Haluk ilk etapta böyle bir işin içinde olmaktan imtina ettiyse de, işin içinde okçuluğun da olduğunu anlayınca yeğenine hak verdi ve Pençe Spor Akademisi olarak müsabakaya kayıt yaptırma kararı aldı, ancak Pençe takımında bazı eksiklikler vardı. 
  • Mavi Ay ve Pençe ilk defa ekip olarak karşı karşıya! Müsabakanın yapılacağı Alim Cezeri Koleji'ne ilk giden Mavi Ay tayfamız oldu. ekibimizin hevesini kursağına dizecek durum, bu etkinliğe sadece resmi kulüplerin katılabiliyor olmasıydı. hafiften sürtüşmeli geçen kayıt hadisesinden sonra ekip soluğu yeniden Salih'in yanında alacak, ancak katır inatlı yabani yine Nuh'la peygamberi bir araya getirmeyecekti! 
  • tüm bunlar yaşandığı sıralarda Zamanın Çocuğu'nun rüyasına kadar girdiği Cenk ise büyük bir buhran halinde. bu konuda ne bir hazırlığı var, ne de çocuğun aslında kim olduğunu biliyor. tam kafasının en karışık olduğu noktada Devreye giren Efsun sayesinde Mavi Ay hem iyi, hem de kötü olaylarla karşı karşıya kalıyor. 
  • Mavi Ay ve Tozkoparan'ın ninjalarıyla dövüş videosunu izleyen Haluk Mavi Ay tayfasını Pençe üyesi yapmak için kolları sıvadı. özellikle İskender'in teknik ve taktiklerini beğenen zamane dolandırıcısı, ilk iş olarak Soluğu Arda'ların evinde aldı. bu sırada ekibin vedalaşmak için ailelerinden aldığı süre dolmuş, duygusal anlar yaşanmak üzereydi. Tam da bu anda bahçeye çocukların yanına çıkan Melda ve Haluk, görünüşte müjdeli, ancak esasen kötünün de kötüsü haberi çocuklara verdi. çocuklar artık hem Pençe Spor Akademisi'nin bir üyesi, hem de Alim Cezeri Koleji'nin birer öğrencisi olacaklardı. 
  • bu bölümü Pençe'nin kapısında sonlandırıyoruz. Mavi Ay tarihinin en kararsız ve tezcanlı anı bu olsa gerek. Sinan Sırf turnuvaya girip kazanmak için Pençe olmayı göze almışken, İskender ve diğerleri Salih'ten yardım isteme taraftarıydı. ancak Sinan Salih'ten ümidi kesmiş. kesmiş ve kazanmaya odaklanmıştı. Pençe üyeleri yeni çocukları benimseyebilecek mi, yoksa bir büyük karmaşa da burada mı başlayacak? hep birlikte göreceğiz!..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..