Tozkoparan İskender 2. Sezon 4. Bölüm ( Bölüm 30 ) - Geri Dönülmez " Pençe Yemini " ...

 Geri Dönülmez " Pençe Yemini "

Bu Bölüm İskender ve Mavi Ay'ı hem yeni okullarında, hem de yeni kulüplerinde zorlu bir süreç bekliyor. yanlış kararlar geri dönülmez sonuçlara sebep oluyor...


MAVİ AY PENÇE ÜNİFORMALARINI GİYİYOR, İŞLER KARIŞIYOR!


  • Geçtiğimiz bölüm Mavi Ay tayfasını takımına ve kulübüne çekmek isteyen ve bunun için olağanüstü çaba sarf eden Haluk bu bölüm amacına ulaşıyor! Sinan'ın asi yanı ve kazanma hırsından yararlanan zamanbozan çetesi, ekibin bu zayıflığını kullanmayı iyi bilerek Mavi Ay'ı pençeye dönüştürme çalışmalarına başladı. bu sırada tozkoparan da işlerin yolunda gitmediğini, Pençe'nin adında bile bir bityeniği olduğunu hissetmeye başlamış, Sinan başta olmak üzere ekibin geri kalanına biraz sabır telkinlerinde bulunuyordu. 
  • Ancak Sinan hem babasına verdiği sözün derin baskısı, hem de alp oyunlarını kazanma ihtimalinin verdiği hazla takıma girmekte ısrar ediyor, Mavi Ay bir kez de bu konuda ayrılığa düşmeye yaklaşıyordu. İskender bekleyelim dedikçe hırsı kabaran Sinan ve tilkinin ağzındaki yem misali peşinden giden Mavi Ay tayfası takımdaki ilk dersine hızlı bir başlangıç yaptı. Pençe olabilmenin ilk şartı Pençe yemini etmekti ve bu yemin takımı ikiliğe düşüren ikinci olay oldu. Zira ekip Salih'in dönebilme ihtimalini hala göz önünde bulunduruyordu ve cidden de Salih Kasabaya geri dönmüştü! 
  • Pençe yemini edildikten sonraki ilk iş kulüpte ve Alim Cezeri'de birer seviye tespit sınavı yapılmasıydı. tayfanın okula Arda Sayesinde nasıl rezil olduğu ve Cenk'in takım üzerinde nasıl bir baskı kurduğu ilerleyen paragraflarda. 

SALİH HATASINDAN DERS ÇIKARIYOR! AMA OLDUKÇA YANLIŞ BİR ZAMANDA!

  • Evet Salih hiç beklenmedik bir zamanda kasabaya geri dönüyor. çocuklara nasıl acımasız ve kötü davrandığının farkına varan hocamız, onları alp oyunlarına götürebilmek için bir kulüp kurmaya bile karar veriyor! ancak bu durum tam Mavi Ay Pençe'leştiği esnada zuhur edince Rüya, Fikri ve Savaş'ı da en az bizimkiler kadar zorlu bir görev bekliyor! Çocukların Pençe'ye katılmasından rahatsız olan Rüya, onları geri döndürebilmek için kendince planlar geliştirmeye başladı. Planın geliştirme aşamasında Laboratuvara dalış yapan Salih Rüya ve Fikri açısından bir iyi bir de kötü haber vermiş oldu. 
  • bu esnada kafasında 40 türlü tilki dolanan Haluk da bizimkilerde hocaları hakkında övgü dolu sözler duyunca kimdir nedir diye düşünerek Efsun'a yeni bir göre verdi. bu görev Salih'i köşe bucak takip ederek kim olduğunu öğrenmekti. Salih'in kulüp binası olarak kullanacağı bir dükkan araması da Efsun tarafından anlaşılınca ortaya yeni silahlar döküldü. 
  • Salih Kimle görüştüyse, hangi mal sahibinin kapısını çaldıysa hep eli boş döndü zira bütün bir mal sahipleri Efsun tarafından tehdit edilip adama dükkan vermeleri bir şekilde engelleniyor, zavallı Salih de ne yapacağını bilemez halde tüm kasabada çocuklara kulüp yapabileceği bir yer aramaya devam ediyordu.
  • en sonunda da böyle bir yer bulundu! kasabanın uzak bir noktasında kömürlükten bozma bir dükkan Mavi Ay için tutulmuştu. ancak Salih'in bu dükkanı tutmak için bulduğu para kaynağı Rüya başta olmak üzere hepimizi derinden üzmüş ve yaralamıştı. Salih İskender'i yüzyıllar evvelinden bugüne getirdiği, Rüya'yı hanımı ettiği, onlarca anı biriktirdiği evi bu iş için satmıştı. bu durum günün sonunda Sinan başta olmak üzere herkesi geri dönülmesi zor, ama imkansız olmayan bir açmaza sürükleyecek, yanlış kararlar yanlış sonuçlar doğuracaktı. 

MAVİ AY'IN İLK PENÇE GÜNÜ! HALUK ÇOCUKLARI TAKİPTE!

  • Pençe kaybetmez, Pençe acı çekmez. vıdı vıdı vıdı! bu vıdı vıdıların bizimkiler tarafından benimsenmesi ve uygulamaya konulması o kadar da kolay olmadı. Dövüş sanatları namına zerre bilgi sahibi olmayan Mavi Ay evvela kabiliyetlerinin sınanacağı bir teste tabi tutuldu. bu testte eski pençelerle yenilerin eşleştirilmesi Efsun tarafından gerçekleştirildi. bu nedenle de fazla güç eşitliği sağlanamadı. 
  • Tüm ekip kulübün kıdemlilerinden birer posta dayak yedikten sonra sıra tabi ki tozkoparanımıza geldi. bu noktada İskender güçlerini açığa çıkarmamak için oldukça fazla çaba harcadı. Cenk'in de en az Sinan kadar büyük egoları vardı ve İskender bu egoları kırmak için elinden geleni ardına koymadı. 
  • ilk dersin ardından pestil olmuş vaziyette eve dönen tayfamız bir kez daha Sinan ile karşı karşıya geldi. Sinan hala egolarını ve hırsını soğutabilmiş değil ve bu durum Haluk tarafından ustalıkla kullanılmaya devam ediyor. ekip bu çatı altında daha fazla kalmaya dayanamayacak hale gelmişken Sinan arkadaşlarını kulüpte kalma ve oyunları kazanma konusunda ikna etmeye çalıştı. ancak bu noktada Salih'in Sinan'a atacağı bir mesaj ve "Mavi Ay Türk Sporları" ismi her şeyi daha da içinden çıkılmaz hale getirecek, Sinan hatalarıyla oldukça üzücü bir şekilde yüzleşmek zorunda kalacaktı. 

SALİH SİNAN VE MAVİ AY'I YANINA ÇAĞIRIYOR, GERÇEKLER ORTAYA SAÇILIYOR!

  • Mavi Ay'ın en civcivli zamanlarında ortaya çıkan Salih, çocuklarla karşılaştığında büyük bir sevgi ve heyecanla hasret giderdi. ancak Sinan bu sevgi yumağına katılmadı. zira zaten Salih'e olan sinirini daha da fazla körüklemek istememişti. bunu gören Salih hocamız da çocuğun üstüne fazla gitmedi. ancak sonrasında Sinan'ın yiyeceği nane işleri daha da karıştıracak, Salih'i yine içine kapatacaktı. 
  • Salih dükkanı alıp düzenledikten sonra Sinan'a oraya gitmeleri için bir mesaj ve konum gönderdi. Haluk tarafından gazlandığı için ekibi ikna turlarına devam ettiği esnada gelen bu mesajdan bir süre Mavi Ay'ın geri kalanının haberi olmadı. Sinan tek başına ve "üzerinde pençe formasıyla" Salih'in yanına gittiğinde açtı ağzını yumdu gözünü! iyilik yapıldığını sanan, ancak en galiz biçimde kullanıldığının farkında olmayan Sinan'ın ettiği sözler Salih'te yine derin ve kapanması zor yaralar açtı. 
  • Rüya Fikri ve Savaş'ın tüm çabalarına rağmen Salih'e Pençe'yi övüp kendisini yeren Sinan, Salih dükkandan içeri girdiğinde gördüğü tabela karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. tabelada "Mavi Ay Türk Sporları " yazıyordu. yani Salih hayalini kurduğu kulübe evlatlarının adını vermişti. ancak Sinan bun bilmeden ve bir anlık gafletle ettiği sözlerden ötürü oldukça pişman olmuş ve üzülmüştü. 
  • Sinan durumu arkadaşlarına anlattığında Mavi Ay bir karar daha almıştı. Pençe'den ayrılacaklar ve normal hayatlarına geri döneceklerdi. Ancak bu noktada yine Haluk tüm kurnazlığı ve dalavereciliğiyle devreye girdi. Haluk ekibi eğer kulüpten ayrılırlarsa Alim Cezeri'deki öğrencilik hayatlarını sonlandırmakla tehdit etti! şimdi ekibimizi bir yol ayrımı bekliyor. Salih'e dönüp okulsuz kalmak mı? yoksa eğitim hayatı için canlarından çok sevdikleri hocalarını  satmak mı?!...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti