Tozkoparan İskender 2. Sezon 5. Bölüm ( Bölüm 31 ) - Birliksiz "Dirlik" Olmaz...

 Birliksiz "Dirlik" Olmaz...

Mavi Ay'ın birliği ve dirliği Pençe'nin Pençesinden kurtulmalarına bağlı. ama bu pek de kolay değil...


MAVİ AY'IN PENÇE İLE İMTİHANI!

  • geçtiğimiz bölüm Pençe'ye bağlılık yemini ederek Pençe olan, ancak Salih'in kulüp kurma atılımı nedeniyle işlerin istedikleri gibi gitmediği Mavi Ay Tayfası bu bölüm Cenk'in sert tavırları ve eğitim felsefesine maruz kaldı. geçtiğimiz bölüm Pençe'den ayrılmak istediklerini söylediklerinde Haluk tarafından Alim Cezeri'den atılmakta tehdit edilen ekibimiz, bu bölüm bir de Cenk'in saçma koşu cezasıyla muhatap olmak durumunda kaldı. 
  • çocuklar yandım Allah dedikçe koşunun seviyesini yükselten Cenk, çocukları hem koşturuyor, hem de daha önce ettikleri Pençe yeminini tekrarlattırıyordu. ekipten ilk fire Arda ile verildi. Arda nefes nefese bir kaldırım taşına oturup soluklanmaya çalıştı. ancak bunun pek bir işe yaradığını söylemek güç. ekibin geri kalanı Cenk ve Bora'nın peşinde tazı gibi koştururken karşılarına Savaş ve Fikri çıktı. 
  • Fikri çocukların haline bir anlam veremeyince dananın kuyruğu koptu ve artık Pençe ile konuşulmasının zamanı geldi! çocukların ısrarlı ve bitkin yakarışlarına kayıtsız kalamayan hocalarımız soluğu Pençe Spor Akademisi'nde aldı. ancak burada önemli bir detay var ki, buna ayrı bir başlık açmam icap edecek. zira Savaş ve Fikri'nin başına saksı düştüğü bir an var!
  • Hocaların Haluk ile konuşmaları da bir işe yaramadı, zira salonda geçirdikleri sınırlı sürede her nasıl olduysa mecnun olup dilleri bağlandı ve adamla iki lafı bir araya getirip konuşamadılar. bu durum Mavi Ay için pek de iyi bir sonuç doğurmadı. artık kendilerini Pençe olmaya alıştırmak durumunda kalacak olan ekibimize bir mucize Alim Cezeri'nin müdüründen gelecek, Mavi Ay bir badireyi daha ucuz atlatacaktı! 

MAVİ AY'A PENÇE'DEN KURTULMANIN YOLU GÖRÜNÜYOR!
  • Sinan'ın bir anlık işgüzarlığı neticesi bu duruma düşen Mavi Ay ekibi kara kara düşünürken okul hoparlörlerinde adlarını duyduklarında bir an için irkildiler. çünkü tam o esnada Cenk ve Pençe tayfasıyla hararetli bir tartışma halindeydiler ve bu durum acaba okuldan kovulacak mıyız sorusunu akıllara getirmişti. 
  • Çocuklar müdürün karşısına çıktıklarında her kafadan bir ses çıkmaya başladı. Asya Farklı, Arda farklı Sinan farklı İskender farklı bir şey söyleyerek adamın da kafasını çorba etti. ancak işin aslı bambaşka! müdür bizimkileri seviye tespit sınavının sonuçlarını açıklamak için çağırtmış ve Mavi Ay adı gibi pırıl pırıl sonuçlarla Alim Cezeri'de okumaya hak kazanmıştı. ancak bu durum Pençe tarafında sinirleri gerecek, Cenk kelimenin tam anlamıyla küplere binecekti. 

MAVİ AY TÜRK SPORLARI HAZIRLIKLARA BAŞLIYOR! 
  • geçtiğimiz bölüm Salih tarafından satın alınan harabe dükkan onarılarak Mavi Ay'a kulüp evi yapılmak üzere kollar sıvandı. oldukça bitkin görünen dükkanı temize çıkarmak da ekibimize düştü tabi. ekip ilk etapta buranın adam olmayacağı konusunda hemfikir olsa da bu durum da ekip çalışmasıyla aşılacak, birlik dirliği, dirlik yepyeni bir Mavi Ay'ı getirecekti. bu durum aynı zamanda bir kaosa da yol açacaktı, sebebi aşağıdaki kısımlarda. 

SALİH'İN RÜYA'NIN EVİNE VE MODERN HAYATA ALIŞMA ÇABALARI!
  • Mavi Ay'ın kendine ait bir yuvası olması için her şeyini verdiği evi satan Salih'in modern yaşama alışması biraz güç oldu. eski hayatında bir bakraç bir kalaylı bakırla yaşayan Salih, Rüya'nın evinde kendini iyi hissetmedi. eee ne de olsa münzevilikten şehirliliğe geçiş o kadar da kolay değildi :) Rüya'nın evinde kendi bakır kaplarını bulamayan hocamız kahve makinesiyle çay pişirmeye bile kalkıştı! :D 
  • evet kapağını kırdığı kahve makinesinden çay yapmasını bekleyen Salih buradan da Rüya'nın telkinleri ve türlü çeşit komik olayla sağlam çıkmayı başardı. Salih eski düzenini yeni evde koruyamayacağını düşünüyor, ancak bu konuda da altın kalpli hocamız eşine her türlü desteği ve ilgiyi gösteriyor. 

PENÇE'DE YENİLİK VAR! ZAMANIN ÇOCUĞUNA KARŞI İLGİNÇ SİLAH!
  • sosyal paylaşım sitelerinde dünyanın en gerizekalı bilim insanı diye yazın, kesin Haluk çıkar! Cenk zamanın çocuğuna karşı donanımlı ve eğitimli hale gelmek istedikçe Haluk varlığı kadar eksantrik icatlarla çıkageliyor! son icadı bir yay. ama öyle basit bir yay değil! elektroşok veren ve elektrik oku atan bir yay.
  • Haluk uzun zamandır üzerinde çalıştığını iddia ettiği yayı gösterdiğinde Cenk'i bir heyecan dalgası sardı. hemen yayı denemek için atış alanına doğru yola çıkan pençezen, dayısının yaptığı ilginç (!) hedef tahtasına atış yapmak isterken kazara Bora'yı vurdu. ama korkulacak bir şey yok! bu sayede yayın saldığı okun vurduğu kişiyi gıdıkladığı ortaya çıktı! :D 

ZAMANBOZAN KAYBOLUYOR! MAVİ AY'IN BAŞI DERTTE!
  • Mavi Ay'ın kulüp evini temizliği esnasında bir büyük olay da Rüya tarafından patlak verdi.  hocamız zarar görmemesi ve kaybolmaması için zamanbozan kitabını sürekli yanında taşımaya başlamıştı ve temizlik zamanı da kulüp evine getirmişti. ancak bu kez işler yolunda gitmiyor ve zamanbozan kayboluyor! 
  • temizlik sırasında çantasını çocukların yanına bırakan Rüya, aklına geldiğinde içinde zamanbozan olan çantayı bulamadı. tüm mekanı dolandıysa da çanta yoktu ve içinde zamanbozanla birlikte yok olmuştu! bunun sebebi de Arda'nın farkında olmadan çantanın üstüne çöp poşeti atmasıyla çantanın yine fark edilmeden çöpe atılmasıydı. umarız çabucak bulunur yoksa bu iş yaş!

HALUK ZAMANGAÇI ÇALIŞTIRMAYI BAŞARIYOR! ANCAK ROTADA SAPMALARLA!
  • Haluk 1 aydan fazla süredir çalıştırmayı denediği ancak bir türlü başarılı olamadığı zamangaç konusunda büyük bir hamle yaptı! zamangaçı çalıştıran bir elementi arayan zamane dolandırıcısı sonunda aradığını buldu! buldu ve yanında Efsun ve Cenk ile birlikte bilinmezliğe doğru yola çıktı! bakalım gelecek hafta bu cepheden ne gibi tuhaf olaylar görüp anlatacağız?!..




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti