Tozkoparan İskender 2. Sezon 6. Bölüm ( Bölüm 32 ) - Teknolojik Zaman Avı...

Teknolojik Zaman Avı

2021 yılının son Tozkoparan İskender Macerasında Hırsız Polis oyunu, zaman sıçramaları ve garip olayların bini bir para! 


ZAMANBOZANLARIN İLK ZAMAN YOLCULUĞU DENEMESİ!

  • İlk ele geçirdiği andan beri zamangacın hikmetini ve sırrını çözmeye çalışan Haluk ve Zamanbozan çetesi geçtiğimiz bölümün sonunda amacına ulaşmış, Zamangaç çalışarak kafasına göre açtığı bir portaldan çeteyi bilmedikleri bir yere ışınlamıştı. bu bölüm gizemini koruyan sır sonunda çözülüyor ve Haluk'un Efsun ve Cenk'i nereye götürdüğü ayan oluyor! 
  • Zamangaç bir zamanlama hatası yaparak zamanbozan çetesini dört duvar arasında bir yere gönderdi. Haluk ilk etapta bu durumu Mars, uzay, uzaylı gibi ilginç şeylerle bağdaştırsa da kazın ayağı bekledikleri yerde kapıdan içeri giren bir yurdum abisinin ettiği cümlelerle ortaya çıkacak, Haluk ve ekip hiç olmayacak işlere bulaşacaktı. 
  • gittikleri yer bir  böcek ilaçlama firmasının soyunma odasıydı ve Haluk'un bunu anlaması oldukça uzun sürdü. karşılarındaki ilaçlamacı adamların konuştuklarından zerre bir şey anlamadığı gibi, Haluk konuştukça sinir katsayısını da yükseltiyordu. ancak bir noktadan sonra Haluk'un da gözü açıldı. zira kendilerini kiralık eleman sanması üzerine yaşanan bu hengamenin sonrasında adamın eline tutuşturduğu kartvizitin üstünde "TEMRENLİ İLAÇLAMA" yazıyordu ve bu noktada Haluk'un böceklerden ziyadesiyle korktuğu ortaya çıkmıştı.
  • bu nahoş ilk denemenin ardından zamangaçın zaman ayarının yeniden yapılması kanısına varan Haluk yeniden aleti açmaya ve gereken değişiklikleri yapmaya koyuldu. bunun sonucu Zamanbozan kitabına tam da Mavi Ay'ın toparlanma sürecinde yansıyacak, ekip yeniden zaman seyahati yapmanın yolunu bulmak zorunda kalacaktı.

MAVİ AY TÜRK SPORLARI KULÜBÜ KAPILARINI AÇIYOR!
  • İlk Andan beri hikayenin dostluk, kardeşlik ve birlik sembolü olan Mavi Ay sonunda kendi yuvasına, kendi yaşam alanına, kısacası kendi kulüp evine kavuşuyor! Pençe zulmünün şokunu atlatıp yeniden bir araya geldikten sonra o eski harabe dükkanı pırıl pırıl, içinden çıkmak istenmeyecek bir  kulüp evine çeviren ekibimiz, yaptıkları afişleri kasabaya dağıtmak suretiyle sadece kendilerinin değil, kasaba çocuklarının da bu yaşam alanından yararlanmasını sağlamaya karar vermişti. 
  • Asya'nın son iki bölümdür devam eden durgunluğu ve duygusallığıyla geçen hazırlık süreci, Arda'nın kasabaya afişleri dağıtmasıyla devam etti. bu sırada İskender ve diğerleri de eğitimlerde kullanılacak malzeme ve ekipmanları sahaya yerleştirip her şeyi pırıl pırıl bir şekilde hazırlamıştı. 
  • Mavi Ay'ı Mavi Ay yapacak hamle ise sevgili hocamız Rüya'dan geldi. bir spor takımı kurulacak ve üniformasız olacaktı öyle mi?? tabi ki de hayır! Rüya da ekibin üniformalarıyla, Salih'in eğitmen kostümünü getirmiş, böylelikle takım resmen tamamlanmıştı! bu noktada Salih yine biraz rahatsız olur gibi oldu ama araya giren başka bir olay bunu Rüya'ya açıklamasına engel oldu. 

RÜYA'NIN ÇANTASI ASYA VE İSKENDER SAYESİNDE BULUNUYOR!
  • Geçtiğimiz bölüm Arda sayesinde sırra kadem basan çanta bu bölüm ortak akıl ve teknolojinin de yardımıyla bulunuyor. Zamanbozan'ın başka ellere geçmesinden artık iyice korkan Rüya Asya'nın bir sorusuyla kendine geldi. Rüya'nın cep telefonunda bir telefonu bul uygulaması vardı ve bu uygulama sayesinde telefon kasaba içinde bir noktada bulundu. 
  • Telefonu alan kağıt toplayıcısı kağıt arabasını didiklerken Rüya'nın çantasına rastladı. Çantada zamanbozan kitabı ve kadının telefonu vardı. bunları elden çıkarma hayaliyle kasabada ilerlemeye başlayan adamı tozkoparan durduracak, hem zamanbozanlarla alakalı bilgiler, hem de hocamızın telefonu kurtulacaktı. 
  • telefonu bul uygulamasının işaret ettiği nokta Temrenli'nin pazar alanıydı. ancak burası oldukça kalabalıktı ve İskender dahil kimsenin adamı bulmak konusunda hamle yapması olanaksızdı. bu noktada yine devreye İskender girdi ve Asya'nın önerisini yerine getirerek Rüya'nın telefonunu çaldırdı. tam o esnada pazar yerinden geçen kağıtçı da çalan telefonu eline almış bulundu ve yine ormanlık alana kadar sürece bir kobra takibinin fitili ateşlenmiş oldu. 
  • Ademoğlu kimle dans ettiğinin farkında değil ki?! tozkoparanımız eliyle koymuş gibi bir ok atımı mesafeden adamı buldu ve köşeye sıkıştırdı. ilk denemede kaçmaya yeltense de başarılı olamayan adam sonunda yakayı ele, yani tozkoparana verdi ve çantayla içindekiler salimen bulunmuş oldu. ancak bu kovalamaca esnasında Zamanbozan harekete geçerek zamangacın çalışmasını işaret etmişti. tabi bunu bizimkiler oldukça geç fark etti. 

ZAMANGAÇ YENİDEN ÇALIŞMAYA BAŞLIYOR! BU KEZ HEDEF 15. ASIR!
  • ilk denemesi başarısız olan ve kendini fazla bu meseleye şartlayan Haluk yeniden takım tezgahının başında! bu kez başarısızlığa ve hataya yer yok. neyin yanlış gittiği, sorunların nasıl çözülmesi gerektiği gibi konuların üstüne giden çakma mucit bu kez Zamangaç'ı olması gerektirdiği gibi çalıştırmayı başarıyor! bu kez Zamangaç portali olması gerektiği gibi açtı ve Haluk - Efsun - Cenk üçlüsü bu sefer 15. asra, yani Ahriman'ın zamanına doğru yola çıktı. 
  • Zamanbozanların yolculuk hazırlıkları Mavi Ay Tayfasını da hatırı sayılır bir miktar endişelendiriyor. zira zamanbozan sayfalarında " 9 Aralık 1494 " tarihini, yani Mühendisbaşı Ahirman'ın Zamangaç'ı çalması olayından 1 ay sonrasını işaret ederek ekibimizi uyarıyor. ancak bu noktada atlanmaması elzem bir sorun var, zira Fikri nedendir bilinmez kendi kullanımları için yapması gereken Zamangaç'ı tamamlamış değil! bu zaman yolculuğu denen şey bu kez başlarına ne işler açacak, Zamanbozanlar zamanla oynamayı başarabilecek mi? hep birlikte göreceğiz! 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..