Tozkoparan İskender 2. Sezon 10. Bölüm ( Bölüm 36 ) - Büyük Kapışma Başlıyor!..

 Büyük Kapışma Başlıyor!

Pençe ve Mavi Ay'ın büyük rekabeti bu bölüm Alp Oyunları için düzenlenen kulüplerarası turnuva ile taçlanıyor! rekabete zehir karışıyor ve olanlar oluyor!


MAVİ AY YENİ ÖĞRENCİSİ İLE ÇALIŞMALARA BAŞLIYOR! ASYA TETİKTE!

  • Geçtiğimiz bölümün sonunda Mavi Ay beklenmedik bir öğrenci katılımıyla heyecanlanmış, ekip yeni kız Ceren ile yeni bir üyeye ve öğrenciye kavuşmuştu. geçtiğimiz bölüm kızın hali ve tavrı kafalarda soru işaretleri bırakmış, bu soruları kendine sonra tek kişi ekibin Şahin bakışlı üyesi Asya olmuştu. 
  • Asya ilk andan itibaren bu kızı pek hoş karşılamamış, tanınmadan takıma dahil olmasını biraz yadırgamıştı. Asya'nın huylarını ve yeri geldiğinde aşırılaşan hırçınlıklarını bilen Elif Asya'yı kıza iyi davranması ve yakınlık kurması konusunda uyarmış, Ancak Asya yine bildiğini okumaya devam etmişti. Ancak günün sonunda Haklı çıkan yine Asya olacak, Mavi Ay Cenk ve Pençe'nin bir oyununu daha, bu kez Elif Sayesinde Bertaraf edecekti. 
  • Ceren Asya dışında herkese şirin görünmeye çalışırken, bir yandan da onu takip eden üç çift göz ona Mavi Ay'ın taktiklerini öğrenip ifşa etmesi için talimat vererek kızı kullanıyordu. bu gözler Cenk, Efsun ve Haluk'tan başkası değildi tabi! Cenk Pençe Akademi'ye girme karşılığında kızdan Mavi Ay'a sızarak bilgi toplamasını ve bu bilgileri kendisine ulaştırmasını istedi. söz konusu kulübe girmek olduğundan hiç düşünmeden teklifi kabul eden Ceren'in göğsüne taktığı broşun içindeki kamera yardımıyla Pençe'ye görüntü ve bilgi gidiyor, Cenk bu bilgileri Mavi Ay aleyhine kullanmak için kafasındaki tilkileri döndürmeye başlıyordu.
  • Broş kamera yardımıyla rakiplerden veri sızdırmayı deneyen Cenk evvela İskender'in güçleri konusunda malumat toplamaya başladı. İskender Ceren'in varlığı konusunda uyarıldığı için süper güçlerini ders sırasında kullanmaktan imtina etti. bunu izleyen Cenk de İskender'i sıradan bir çocuk zannetti. tabi bu durum Pençezenin kendine güvenini  ve böbürlenme katsayısını daha da arttırdı. ancak büyük bomba kulüplerin karşılaşmasında patlayacak, Ceren'in foyası asıl o zaman ortaya çıkacaktı! 
ARDA FARKINDA OLMADAN BİR PENÇE SALDIRISINI ÖNLÜYOR!
  • Kulübe ilk girdiği andan beri Ceren'in yakasından düşmeyen ve sırnaşıklıklarıyla kızı bunaltan Arda, aşırı özgüveni ve gereksiz ilgisiyle hem Ceren'i, hem de ekibin geri kalanını canından bezdirmeyi başardı. o kadar ki ekip kendi içinde bir yarışma yapmak istediğinde ekibin kıdemli kızlarıyla eşleşen Arda oku istediği noktaya isabet ettiremedi. nedenini az çok tahmin edersiniz. 
  • Cenk'ten Mavi Ay'ın kullandığı okların temrenlerini değiştirmesi için talimat alan küçük casus ekibin ortadan kaybolması için olanca gücü ve sabrıyla fırsat kollamaya başladı. bu fırsatı yakaladığı an başına iş açılan kızımız bu kez de Arda'ya tosladı! içinde okların durduğu kutuyu kaldırmak için hamle yapan Ceren Arda'nın ite kaka kutuyu elinden almaya çalışması esnasında broşu yere düşürdü, sonrasında da Arda zaten kırık olan broşu ayağıyla unufak etti. 
  •  kız o kadar usta ki, broşun aile yadigarı olduğunu söyleyip ekibin ona dokunmasını engellemeyi başarmıştı. bu noktada yine Asya'nın tedirginliği baş gösterdi, zira Ceren broş kırıldığında babaannemden derken, daha öncesinde Asya broşu incelemek istediğinde anneannemden diyerek kafaları karıştırmıştı. 
ALİM CEZERİ TAKIMLARIN KARŞILAŞMASINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR, HİLE ORTAYA ÇIKIYOR! 
  • Mavi Ay ve Pençe her konuda olduğu gibi turnuvanın yapılacağı yer konusunda da birbiriyle zıtlaşmayı iyi bildi. haklı olarak her iki taraf da kendi kulüp evlerinde bu işin olmasını isterken araya giren tozkoparan sayesinde kavga daha başlamadan bitirilmiş oldu. İskender müsabakanın tarafsız bir yerde yapılmasını, böylelikle hem ekiplerin tartışmasının sona ermesini, hem de adil bir yarış yapılacağını salık verdi. iki tarafın da ortak kararıyla turnuvanın yapılacağı yer Alim Cezeri Koleji olarak belirlendi.
  • bu noktada Mavi Ay kendi içinde hazırlıklara hız kazandırırken Pençe'de de Cenk son bir şans Ceren'i yoklamaya karar verdi. görüntülü arama ile kıza ulaşan Cenk hem okların sakatlanıp sakatlanmadığını öğrenmek, hem de işin turnuvaya kadar bitmesini sağlamak için kızı sıkboğaz etmeyi sürdürdü. tam bu noktada ortama dalış yapan Elif kızı eli ayağına dolanmış bir şekilde oklarla oynarken gördü ve orta çaplı bir şokun ardından sakat okları sağlamlarıyla düzeltmeyi başardı! 
  • sıra turnuvanın ilk ayağı olan okçuluk karşılaşmasına geldiğinde takımlar hedef karşısındaki yerlerini aldı. Mavi Ay kendinden oldukça emin ancak Pençe için aynı şeyi söylemek oldukça zor. zira mavi Ay yine kendine yakışan bir performansla yüksek sayılar tutturmayı, Pençe ise ortalama bir skorla ancak Mavi Ay'ın gerisinde kalmayı başarmıştı. Atışlar yapıldıkça sinirleri gerilen Pençe tayfası, en son İskender ve Cenk'in yay germesiyle iyiden iyiye kopma noktasına geldi! zira Ceren'in oyunu ortaya çıkmış, oklar eski haline döndürülmüştü. 

İskender bütün okulun önünde Pençe'nin yaptığı hileyi açıkladığında Salih'in ettiği şu cümle çok hoşuma gitti. bu karşılaşmanın iki kazananı var. biri Mavi Ay, diğeri "hileye karşı dürüstlük".  bu bölüm bir konuyu daha anlamamıza yardım etti düşüncesindeyim. hayatımızın hiç bir noktasında ahlaktan, dürüstlükten ve iyilikten vazgeçmememiz ve doğruyu doğru şekilde savunmamız gerekir. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..