Tozkoparan İskender 2. Sezon 11. Bölüm ( Bölüm 37 ) - Sonuç Odaklı Kötülük!..

 Sonuç Odaklı Kötülük!

Pençe - Zamanbozan ilişkisi açığa çıktığından beri hem Mavi Ay, hem de Pençe bir tuhaf davranıyor. ancak bu bölüm yaşananlarla iki takım arasındaki gerilim tuz biber olmaktan öte bir hale geliyor!

CENK'İN B PLANI!

  • konu başlığının bu kadar kısa olmasına aldanmayın. Cenk kurnazlık ve düzenbazlıkta dayısını geçmiş diyeceğimiz olaylar dizisi Cenk'in başının altından çıkıyor! geçtiğimiz bölümün sonunda Pençe'nin hilesinin ortaya çıktığı ve okulun kelimenin tam anlamıyla çalkalandığı okçuluk müsabakasında bayıldığını gördüğümüz Cenk, dayısının istemsiz heyecanı ve tedirginliği içinde omuzlarda okulu terk etmiş, Pençe üyeleri de mavi Ay'ı çeneleriyle esir almıştı. bu bölüm Cenk'in aslında bayılmadığı, ekibini Mavi Ay'ın üstüne salmak için bu tezgahı kurduğu ortaya çıktı! 
  • Haluk arabanın içinde hem kendisi, hem de çocuğu oradan oraya yuvarlarken gözlerini aralayan Cenk, bunların bir oyun olduğunu, planın daha devamının olduğunu açıklayınca herkes hem derin bir nefes aldı, hem de oh çekti. Cenk'in yeni planının odağında bu kez Mavi Ay'ın altın kalpli güzeli Elif var, ancak burada da işler sanıldığı kadar kolay yürümüyor.
  • müsabaka kaosunun ardından Cenk'in "sözde" hastalığı nedeniyle kendilerini affettirmek ve özür dilemek maksadıyla Pençe'ye bir hediye yollayan Elif zamanbozan çetesinin yeni avı oldu. Elif herkesi kendi gibi masum ve iyi niyetli sandığından Cenk'in bayılmasından da kendini sorumlu tutmuştu ve kendini bir şekilde affettirmeye kararlıydı. tabi bu kararlılık Alp Oyunlarında daha fazla kendini hissettirecek, Cenk ikinci oyun seçimini yapacak olan Mavi Ay'a etki etmeye çabalayacaktı. 

ALP OYUNLARI DEVAM EDİYOR! İKİNCİ OYUN MANGALA!

  • Ceren'in başarısız casusluğundan umduğunu bulamayan küçük zamanbozan, yeni bir planla Elif'in kapısını çaldı. dediğim gibi saf ve temiz kalpli olan Elif Cenk ile yüz yüze konuşarak da kendini affettirmek istedi. bu duruma  ilk etapta bir anlam veremeyen zamanbozan hemen planını işletmeye başladı ve Elif'ten Mavi Ay'ın ikinci oyun olarak Mas Dövüşü seçmesini istedi.  bu isteği hem üzüntüsünden, hem de Cenk'i yeniden baygın görmek istemediğinden kabul eden Elif söz vermese de yapabileceği umuduyla işe koyuldu. 
  • Elif Cenk ile bu muhabbetleri yaparken Mavi Ay ikinci oyunu çoktan seçmişti bile! Pençe ile okulda karşılaşan Mavi Ay ikinci oyun olarak eski atalarımızdan kalma bir zeka oyunu olan Mangala'yı açıkladı. açıklamayı duyan Cenk yine planlarım suya düştü düşüncesiyle zoraki karşılaşmayı kabul etti. Pençe grubunun mangala oynamayı bilen tek üyesi de Ceren çıkınca Cenk denize düşen yılana sarılır diyerek onunla oyun çalışmaya karar verdi. ancak hem daha öncesindeki başarısızlık, hem de kızın espritüelliği çocukta ters etki yarattı . 
  • masalar kuruldu, takımlar yerlerini aldı! oyun başladığı andan itibaren takımlar sadece kazanmaya ve puan elde etmeye odaklanmıştı. ancak Pençe'nin bilmediği bir şey vardı ki,  o da Mavi Ay'ın Türk sporlarında çekirdekten yetişme olduğuydu! 
  • bir Mavi Ay, bir Pençe üyesi puan alıp kenara çekildikten sonra en çetin ve hırslı karşılaşma Tozkoparan ve Zamanbozan arasında gerçekleşti. ikili sürekli berabere kalıyor, taşlar gelip gittikçe sinirler geriliyordu. Haluk'un tüm telkin ve yönlendirmelerine karşın oyunu alan taraf Tozkoparan, müsabakayı kazanan da Mavi Ay oldu. bilek hakkı ve alın teriyle kazanmanın haklı gururunu yaşayan Mavi Ay, günün ve gönüllerin şampiyonu oldu. 

ALİM CEZERİ'DE OKÇULUK KULÜBÜ KURULUYOR! MAVİ AY İŞİN BAŞINDA! 
  • geçtiğimiz bölüm iki takım arasında soğuk rüzgarlar estiren okçuluk karşılaşması okul müdürünün de kulağına gitmiş. bu bölüm bizimkileri makamına çağıran müdür bey, bizimkilerle yine yanlış anlamalarla başlayıp mutlu sonla biten bir konuşma yaptı. bu konuşmanın içeriği Mavi Ay'ın okçuluktaki başarısı ve müdürün onlarla beraber okulda kulüp kurmak istemesiydi! yine sevinç nidaları atmaya başlayan Mavi Ay tayfasının mutluluğu görülmeye değerdi. 

ZAMANBOZANLAR GÜNÜMÜZDE! BÜYÜLÜ KİTAP ELE Mİ GEÇİYOR?!

  • İlk bölümden beri Mavi Ay'ın posta güvercini ve habercisi konumunda olan Zamanbozan kitabı bu bölüm Efsun'un dikkatinden kaçmıyor! son birkaç bölümdür zehir hafiye edasıyla bizimkileri hem kulüp evinde, hem de Rüya'nın kafesinde takip eden Haluk ve çetesi bu kez öyle bir detaya rastlıyor ki evlere şenlik! üstelik bu detay Cenk'i de zamanbozanı günümüze taşımaya iterek olayları içinden çıkılmaz bir hale getirmeye başlıyor!
  • gizli kameradan bizimkileri izleyen zamanbozan çetesi Kitap Kafe'de önemli bir detay keşfetti. bu detay aslında ortada görünmemesi gereken, ancak Efsun'un radarına takılan zamanbozan kitabından başkası değildi! olayı gören Haluk kitabı ele geçirmek için planlar yapmaya başlarken, Cenk Zamanbozan kostümlerini giymiş bizimkilerin peşine düşmüştü bile! 
  • Haluk'un Zamanbozanlar detayını gizlemekteki ısrarı ve bu konuda aldığı önlemler hepimizin malumu olduğu halde, Cenk hiç olmayacak bir işe kalkışarak bu halde Temrenli'de dolaşmaya başladı. ama bu dolaşmanın sebebi vardı! ekipten ayrıldıkları bir anda Asya ve Elif'in karşısına çıkan zamanbozan kızları hem korkutacak, hem de zamanbozan'ın sırrına erecekti. bakalım önümüzdeki bölümler bize neler gösterecek?!..



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..