Tozkoparan İskender 2. Sezon 7. Bölüm ( Bölüm 33 ) - Zamanbozan Ayaklanması...

 Zamanbozan Ayaklanması

2022'den 1493'e açılan kapı zamanbozanlar için iyi, tozkoparanlar için kötü yerlere çıkıyor. İskender bu kez hayatının görevini üstleniyor!


ZAMANBOZANLAR 15. YÜZYILDA!

  • Geçtiğimiz bölümün sonunda Haluk ve zamanbozan çetesi Zamangaç'daki arızayı gidermeyi başararak dedeleri Ahriman'ın zamanına doğru yola çıkmış, Zamanbozan kitabı da bu durumdan bizimkileri haberdar etmişti. bu bölüm zamanbozanların zamanın dengesini bozmasından korkan Tozkoparan ve arkadaşları Zamanbozan'ın işaret ettiği tarihe gitmeye ve duruma el atmaya karar veriyor, ancak ufak bir pürüzle!
  • Fikri hoca yeni tasarladığı zaman makinesini test edip güvenilirliğini sağlamadığı için söz konusu tarihe gidip geri dönememe endişesi taşısa da tozkoparan bu riski almaları gerektiği, yoksa çok daha riskli ve olumsuz sonuçlar doğacağı konusunda ısrarcıydı. Fikri ve İskender'in fikir ayrılıklarıyla geçen bir sürecin ardından tozkoparanlar da 9 Aralık 1493 tarihine doğru yola çıktı. ancak daha bismillah der demez orta çaplı bir yol kazası baş gösterdi. 
  • zaman makinesinin açtığı portalın 1493 tarafına açılan kapısında taşlık bir alan vardı ve bu taşlık alan önce Elif'in, Sonra Asya'nın ve en sonunda da Arda'nın taşa takılarak düşmesine yol açtı. ayağı burkulan Elif daha başlamadan oyun dışı kaldı ve geri bizim zamanımıza dönmek zorunda kaldı. aynı şekilde geri dönememe riskine karşı kapının bizim zamanımız tarafına gözcü dikilen Rüya ve Savaş da Elif'i alarak ilk yardım uyguladı. 
AHRİMAN KADI KARŞISINDA! PENÇEZENLER ASIRLAR ÖNCESİ VE SONRASI KARŞI KARŞIYA!
  • Mühendisbaşı Ahriman en son gördüğümüzde zamanın çocuğunu bularak onu yok etmeye yemin etmiş, şimdi ise çevirdiği dalavereler neticesinde Osmanlı Devleti'nin adaletinden kaçamayarak hapsedilmişti. bu bölüm baş zamanbozan kadı karşısında! Haluk ve çetesi tam adam kadı huzuruna götürülecekken ortama dalış yapıp, üstüne bir de yeniçeri pataklayınca işler daha burada karışmaya başladı!
  • Ahriman'ın ne yaptığı konusunda bir malumat edinememekle birlikte onu yeniçerilerin kolunda gören kim varsa eline geçirdiğini fırlatıyor, halk kelimenin tam anlamıyla kin kusuyordu. bunu gören ve dedesinin uğradığı zulme(?) daha fazla dayanamayan Haluk bir noktadan sonra isyana kalkmış olsa da Efsun ve Cenk onu güzelce susturmayı başardı. 
  • duruşmayı da yerinde izlemeye giden zamanbozan çetesinin bilmediği oldukça önemli ve ilginç bir detayın ilk kıvılcımı da kadı makamında ortaya çıktı. Ahriman'ın Pençezenleri de onu hüküm verilmeden kaçırmak üzere etrafta kol geziyordu ve tam da bu noktada pençezenler adamı Haluk'lardan evvel kaçırmayı başardı! 

MATRAKÇI NASUH'DAN BİZİMKİLERE MATRAK DERSİ!
  • Ahriman'ı bulup gerekeni yapmak için fazla vaktinin kalmadığının bilincinde olan tozkoparan, adamı en kısa sürede bulabilmek için geçmiş zaman onun çırağı olan ve kelimenin tam anlamıyla delinin teki olan Nasuh'la konuşması gerektiğini öğrendi. 
  • Nasuh kendi yarattığı oyunu matrak ile köyün bütün çocuklarını canından bezdirmiş şimdi sıra bizimkilere gelmişti! Nasuh'dan Ahriman'ın yerini soran ekip cevap almakta bir hayli zorlandı. çünkü matrakçı cevap vermek için matrak oyununda kendisin yenmelerini şart koştu ve kendisiyle karşılaşması için ekipten birini seçti. bilin bakalım bu şanslı kimdi? tabi ki Sinan!
  • Nasuh'un karşısına çıkan Sinan İskender'in de yardımıyla çocuğu tuş etmeyi başardı. ekip matrakla zaman kaybederken pençe çetesi Ahriman'ın gizli sığınağının yerini çoktan bulmuş ve oraya doğru yola koyulmuştu bile! 
DEDE - TORUN PENÇEZENLER TANIŞIYOR! TOZKOPARAN TEHLİKEDE!
  • Efsun'un Ahriman'ın davası sırasında elde ettiği çok önemli bir bilgi zamanbozanlar ve tozkoparanları karşı karşıya getirecek, İskender hiç beklemediği bir yerden oklanacaktı! Ahriman Karahan denen bir yerde hem gizleniyor, hem de kendi pençezenlerine talim yaptırıyordu. bu yeri Efsun'un ulaştığı bir not sayesinde keşfeden dayı - yeğen soluğu handa aldı. 
  • pençezen parolasıyla hana giriş yapan Haluk ilk etapta Ahriman tarafından garip karşılandı. daha sonrasında kendini, derdini ve neden orada bulunduklarını anlatan Haluk dedesiyle iş birliği yaparak zamanın çocuğuna karşı birleşecek, bu noktada tozkoparanı büyük bir sürpriz bekleyecekti.
  • Haluk ve Cenk'i soru yağmuruna tutan Ahriman torunlarıyla kendini ufak çaplı bir karmaşanın içinde buldu. Tozkoparan verdiği vaadi yerine getirmiş, en sonunda mühendisbaşını bulmuştu. kendine has stiliyle ortama giriş yapan İskender için kaçakları yakalamak hiç de zor olmadı! ancak burada da devreye Haluk'un Cenk için yaptığı elektrik yayı girdi! 
  • evet Haluk'un gıdıklayan yayı bu kez İskender'i hedef aldı ve hedefi tam isabetle vurdu! İskender yaydan çıkan okun etkisiyle olduğu yerde kaskatı kaldı, zira bu sefer yaydan çıkan okun felç etme özelliği vardı! bu meselenin burada kalmayacağı ayandı. bakalım gelecek hafta neler olacak?!..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..