Tozkoparan İskender 2. Sezon 8. Bölüm ( Bölüm 34 ) - VAHŞİ KÖSTEBEK ZOR DURUMDA!..

VAHŞİ KÖSTEBEK ZOR DURUMDA!

ZARAR ZİYAN YIKIM VE KALLEŞLİK! PENÇE BU KEZ HİÇ OLMADIĞI KADAR İLERİ GİTTİ!

Dipnot: bu anlatımda olay örgüsü tersine işlenmiştir:


PENÇE İNTİKAM, BORA VE PELİN ÖÇ ALMA PEŞİNDE!

  • Geçtiğimiz bölümlerde Pençe Spor Akademisi'nde öğrenciler kazan kaldırmaya başlamış, Pelin ve Bora'nın kulüpte hakimiyet kurmak istemesi diğer gençler arasında isyan çıkarmıştı. bu bölüm bu isyanın bir uzantısı olarak Pelin ve Bora kelimenin tam anlamıyla arsızlaşacak, Mavi Ay hiç olmadığı kadar zarar görecekti! 
  • Geçtiğimiz bölüm Pençe gençleri Bora ve Pelin'in takımı yönetmelerinden rahatsız olmuş, kulüpten ayrılarak Mavi Ay'a geçme isteklerini dile getirmişti. bölüm sonunda Pençe'nin en arsız ikilisi Pelin ve Bora, hem takımdakilerin kulüp değiştirmelerinin, hem de Mavi Ay'ın kendilerini bırakmalarının intikamını almak üzere Mavi Ay Türk Sporları'nın kapısında belirmişti. bu bölüm bu saldırı Pençe ve Mavi Ay'ı karşı karşıya getirecek, Sinan ve Asya, Bora ve Pelin ile düello yapmaya kadar işi götürecekti. 
  • Pelin ve Bora en gamsız ve umarsız tavırlarıyla Mavi Ay kulüp evini talan ederken Mavi Ay ve Tozkoparan da 1493'de Zamanbozanların peşinde mekik dokumaya devam ediyor, İskender Haluk'un tuhaf yayından çıkan okla vurulmuş bir halde olacakları seyretmek durumunda kalıyordu.

ZAMANBOZANLAR ZAFERE KOŞUYOR! TOZKOPARAN İÇİN SON ANLAR!

  • Geçtiğimiz bölümün sonunda Haluk'un şipşok'unun etkisinde bıraktığımız tozkoparan bu bölüm Ahriman ile yüzleşiyor. Zamanbozanlar günümüze dönmek üzere iken Ahriman'ı da yanlarında getirmek isteseler de başarılı olamadılar. zira Ahriman'ın Tozkoparan ile görülecek bir hesabı daha vardı! 
  • İskender baş zamanbozan ile çaresizlik içinde yüzleşirken Salih, Fikri ve Çocuklar da pençezenlerin saldırılarına karşı koymaya uğraşıyor, ancak adamlar mantar gibi her yerden fırlayıp ekibin üstüne gelmeye devam ediyor! son ninja da yıkıldıktan sonra İskender'i aramaya giden Salih Ahriman ile ikisini karanlık dehlizde birlikte buldu. tam bu noktada mühendisbaşını arayan yeniçeriler de olaya dahil olarak baş zamanbozanı geçen bölüm kabil olduğu sürgün cezasını çekmek üzere götürdü. 
  • tüm bunlar olduğu esnada günümüzde bizimkileri bekleyen Rüya ve Savaş da Zamanbozan kitaptan İskender'in durumu hakkında bilgi edindi. olanları görünce ufak çaplı bir şok geçiren Rüya Savaş'ın fantastik zaman yolculuğu hevesine güvenerek ondan zaman makinesini çalıştırmasını istediyse de bu pek bir işe yaramadı, çünkü enerji taşı olmadığı için makine çalışmamıştı. 
  • İskender ve ekip geri döndüklerinde her şey bitmiş, sular durulmuş gibi görünüyordu. ancak Rüya'ya gelen bir telefon işleri daha da çorba edecek, sözü geçen düello artık kaçınılmaz olacaktı! 

ASYA VE SİNAN PENÇE İLE KARŞI KARŞIYA! BU KEZ DURUM CİDDİ!

  • Kasabanın bakkalı Rüya'yı arayarak kulüp evinde olanlar - Yani Pençe vandalizmi?! - hakkında bilgi verdi. gelen telefon üzerine kulübe giden ekip olanları ve talan olmuş dükkanı görünce ikinci bir şok dalgasına tutuldu! bunu yapanın Pençe'den birileri olduğu zaten aşikar. ancak elde kanıt olmadan hareket edilmemesi gerektiği İskender ve Salih tarafından teyit edildi. peki bu kanıta nasıl ulaşılacaktı?
  • başarılı olsa dahiyane denebilecek planlar yine deha kızımız Asya'dan geldi! Plan 1. görev dağılımı yapılarak Her bir Mavi Ay üyesi her bir pençe üyesini köşeye sıkıştırmaya çalışacak. Asya Pelin, İskender Cenk, Sinan Bora, Arda da küçük pençelerden birini alarak işe koyuldu. ancak Bora da, Pelin de, Cenk de, küçük pençe de ser verip sır vermedi! Üstelik İskender zamanın çocuğunu yendik diye sevinçten havalara uçan Cenk'e hayatının şokunu yaşatarak güçlerini bir kez de günümüzde gözler önüne serecekti! 
  • Mavi Ay'ın asi gençleri Asya ve Sinan ekibin geri kalanının tüm uyarı ve tavsiyelerine rağmen Pençe Spor'a bir baskın düzenledi. Sinan her zamanki siniriyle olayla dahil olduğundan Bora ve Pelin yeni rütbe ve unvanlarıyla ( aşağıda anlattım ) Asya ve Sinan'a meydan okuyarak Düello teklif etti. tam bu noktada tozkoparan yine hızır gibi yetişti ve bizimkileri bir sakatlık çıkmadan oradan uzaklaştırmayı başardı. 

PELİN VE BORA PENÇEZEN OLUYOR! 
  • yaptıkları ahlaksızlığın üstüne tüy dikmeyi ihmal etmeyen pençe teröristleri yedikleri haltı fotoğraflayıp Haluk ve Cenk'e göstermeyi de unutmadı! olanlardan haberdar olup, üstüne fotoğrafları da gören Cenk Sevinçten ne diyeceğini bilemedi. en sonunda Pelin ve Bora'dan bir istekleri olup olmadığını sordu. onlar da pençezenlerin boşta kalan 2 rütbesinden biri olan Dü ve Car'ı almak istediklerini söylediler. Haluk ve Cenk'in kısa istişaresinden sonra istekleri kabul edildi ve bir vandallık büyük ödülle taçlandırılmış oldu! 

ZAMANIN ÇOCUĞU VE ZAMANBOZAN KARŞI KARŞIYA!
  • Cenk zamanın çocuğunu yendi diye sevinçten havalara uçtu dedik ya, bu sevinci İskender'i önce Pençe'de, sonra da okulda görmesiyle iki kat kursağında kalıyor! zira İskender geçmişte şipşok'un etkisinden kurtulmayı başarmış, bugünde ise Cenk'in güç testi olarak arkasından fırlattığı basketbol topunu saliseyle ve tek elle yakalamayı başarmıştı. bu kez tozkoparanı daha büyük bir güç sınavı bekliyor, bu kez de zamanbozan tozkoparanı düelloya çağıracaktı!
  • İskender Mavi Ay ile iz peşinde iken telefonuna gelen bir mesajla irkildi. mesajda onu limana çağıran bir not vardı ve yalnız gelmesini şart koşuyordu. notu alan tozkoparan ekibi araştırma üstünde bırakarak limana doğru yola çıktı. söylenen yere geldiğinde ise oldukça basit bir düzenekle karşılaştı. 
  • zamanbozan tozkoparanı boş bir konteynerin içine kapatarak kapıları zincirli olan konteynerden çıkmasını istedi. iki hamlede kapıları kırarak çıkmayı başaran İskender zamanbozanı hem şaşırttı hem de ürküttü. bakalım önümüzdeki bölümler iki asırlık düşmanı nasıl göreceğiz?

 VAHŞİ KÖSTEBEK ZOR DURUMDA!

  • Geldik bölüm başlığına ilham veren olaya! Mavi Ay iz peşinde demiştim ya, işte o iz Pençe Akademi'de! yani Asya'nın önsezilerine göre öyle. ilk plandan çuvallayan takım yine Asya'nın fikri ile Pençe'nin güvenlik kameralarına sızarak Bora ve Pelin'in Mavi Ay saldırıya uğradığı saatte kulüpte olmadıklarını ispatlamaya girişti. 
  • bu planda oltanın ucunda Arda takılıydı ve Arda Asya'nın yönlendirmeleriyle Haluk'un ofisine daldı. ancak macera kısa sürdü! çünkü odanın içinde bir yerden gelen ayak sesleri herkesi korkutmaya yetti de arttı bile! inşallah her ne kanıt arıyorlarsa çabuk bulurlar yoksa bu mesele uzayıp gidecek!...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..