Tozkoparan İskender 2. Sezon 9. Bölüm ( Bölüm 35 ) - Mavi Ay'a Yeni Heyecan...

Mavi Ay'a Yeni Heyecan

Mavi Ay tayfasının hafiyelik macerası Haluk'un ilginç teklifi, Salih'in tatlı sert sitemi ve ekibin Alp Oyunları uğruna Pençe ile savaşına yol açıyor. 


HALUK MAVİ AY'I ENSELİYOR! TÜRK SPORLARI'NA TURNUVA TEKLİFİ!

  • Geçtiğimiz bölüm İskender'in bir an ortadan kaybolmasının Mavi Ay tayfasının geri kalanı için büyük bir maceraya gebe kalacağı daha o an ayan olmuş, ekibin adamı olarak içeri giren Arda Haluk'un ofisinden gelen ayak sesleriyle korkudan renkten renge girmişti. bu bölüm ayak seslerinin sahibinin "bir hayalet değil" Haluk olduğu ortaya çıkıyor ve Haluk Mavi Ay Türk Sporları'na ilginç ama bir o kadar da manidar bir teklifte bulunuyor. 
  • Arda ile irtibatı kesilen ve ondan cevap alamayan ekibin geri kalanı  soluğu Pençe Akademi'nin kapısında aldı. kapıya geldiğinde korkudan yüzü bembeyaz olan Arda ilk etapta sorulara cevap verememiş olsa da bir anda arkasında beliren Haluk durumu kendince toparlamayı başardı. çocukları kendisi kulüp evine götüren zamanbozan, burada çoklu fitile sahip olan bombanın ilk fitilini ateşledi.
  • Haluk ortama dalış yaptığı esnada Rüya ile birlikte çay molasında olan Salih vaziyeti az çok çakmış olsa da bozuntuya vermeyerek Haluk'tan olup bitenleri öğrendi. Mavi Ay üst üste bir çok kez uyarılmış olmasına rağmen Pençe mülküne izinsiz girmişti ve bu durumun iki yönden karşılığı olacaktı. Haluk zamanı yaklaşan Alp Oyunları için Mavi Ay'a ilginç, bir o kadar da manidar bir teklifle geldi. 
  • Teklife göre kulüplerarası bir turnuva düzenlenecek, kazanan Temrenli takımı olarak oyunlara giderken kaybeden de kulübünü kapatacak. bu teklif Salih ve takıma ilk etapta  saçma ve uygulanamaz gelse de sonuçta Mavi Ay korkmadığını, bileği bükülmez olduğunu ve Pençe'nin gaddarlıklarına boyun eğmeyeceklerini kendilerine has yöntemlerle gösterecek, Pençe'nin pençelerini bileme vakti gelecekti! 

ZAMANBOZANDAN ZAMANIN ÇOCUĞUNA KARŞI YENİ PLAN!
  • İskender'in güçlerinin yok olmamış olması ve hem geçmişte, hem de bu zamanda yaptıkları zamanbozan çetesinin ayarlarını iyiden iyiye bozmuş vaziyette. geçtiğimiz bölüm tozkoparanın konteyner deneyinden de tek parça halinde kurtulduğunu gören Cenk, sinirden ve başarısızlığı kaldıramamış olmaktan dolayı dayısının harika buluşu Şipşok'u parçalamayı bile düşündü! ( aslında yapsa insanlığa hizmet olurdu ya?! )
  • ancak çocuğun sinirlerini yatıştırmaya uğraşan ve hatırı sayılır bir çaba sarf eden Efsun yayı çocuğun elinden alarak onu durdurmayı başardı. bu noktada asıl plan yine Haluk'tan gelecek, Efsun kapısından kovduğu Savaş hocayla ilgileniyor numarası yapacak, Fikri de Haluk tarafından yakın markaja alınacaktı. 
  • daha önce burada anlatmadığımız ve bu konuyla ilgili önemli bir detay, Savaş'ın Efsun'a abayı yakmış olmasıydı. son hamle olarak kadına gül hediye etme gafletinde bulunan "ekibin safı" Savaş önce gülü, sonra kendisi kapı dışarı edilmek suretiyle pençe ofisinden kovuldu. bu olaydan kısa bir süre sonra Haluk İskender ve Mavi Ay planını yeğeni ve yardımcısına açıkladı. 
  • az önce kapıdan kovduğu Savaş'a ilgi göstermesi istenen Efsun kasaba sokaklarında kendini yerden yere attı.  kendisini kovduğu için Efsun'a tavırlı olan Savaş'ın bu tavrı 2 dakika sürmedi ve kadına düştüğü yerden kalkması için yardım etti. planın bu kısmı kimileri için iyi, kimileri için kötü. ancak zamanbozanların tozkoparana ulaşması için önemli.
PENÇE TURNUVAYA TAKIM TOPLAMAYA BAŞLIYOR!
  • Pençezen olduktan sonra küçük dağları ben yarattım edasıyla ortalıkta dolaşmaya başlayan Bora ve Pelin için bu bölüm yeni bir kasıntının kilidi açıldı! Mavi Ay'ın elindeki güce karşı kendi takımına güvenmeyen Cenk, Hem Alp Oyunları'nda, hem de Mavi Ay ile yapacakları turnuvada galibiyet kazanabilmek için Pençe takımını kurmaya başladı. Ancak Elinde Bora ve Pelin'den başka bırakın oyunlardaki diğer sporları, doğru düzgün ok atabilen bile yoktu ve bu durum Cenk'i iyiden iyiye çileden çıkarmaya yetti de arttı bile! 

MAVİ AY VE PENÇE'DEN BİRBİRLERİNE ŞARKILI GÖNDERME! 
  • Mavi Ay'ın ilk etapta oyunlara katılmak gibi bir niyeti yoktu. bu niyeti kendilerine has bir yöntemle belli etmek isteyen ekibimiz soluğu Pençe'nın atış çalıştığı atış alanında aldı. önce okları, sonra kendileri sahaya giren mavi Ay tayfası, attıkları okların ucuna çeşitli ve nükteli notlar bağlamıştı. Cenk'ten bu notları okumalarını isteyen ekibimiz kendince onlara bir ders verdiğini düşünmüş olsa da asıl tantana okulda kopacak, bizimkiler bir kez daha Pençe ile karşılaşacaktı! 
  • Mavi Ay'ın oyunlarla ilgili cevabına karşılık okulda hiç beklenmedik bir hamle yapan Pençe, duvara yapıştırdıkları kundaklı bebek resimlerinin üstüne bizimkilerin fotoğraflarını yapıştırmıştı. bu durum Sinan'ı yine çileden çıkarsa da Elif ve diğerleri yine onu durdurmayı başardı. bu noktada ortama dalış yapan Pençe üyeleri hazırladıkları koreografiyle okulun takdirini ve alkışını almayı başardı. 
  • ancaaakk! bu noktada Mavi Ay'ın da söyleyecek 1-2 kelamı olacaktı elbet! Pençe geriçekilince hemen Mavi Ay sahne aldı ve bu kez de onlar yaptıkları dansı ve yeni şarkılarını gösterdi. bu da Pençe'deki tırnaksızlara kapak olmuştur bizce! ;) 

MAVİ AY'A YENİ ÜYE KATILIMI! CASUS MU, İYİLİK MELEĞİ Mİ?!
  • Mavi Ay - Pençe karşılaşması esnasında onları uzaktan izleyen bir çift göz bu bölümün dikkatleri üzerine çeken konusu oldu. Mavi Ay'ın her adımını ilgiyle takip etmiş, Pençe ile olan ilişkilerini de aynı dikkat ve serinkanlılıkla takip etmişti. bu kızın adı Ceren. Ceren okuldan Sonra Mavi Ay'ı Rüya'nın yeni açtığı kafede ziyarete geldi ve Türk Sporları'na katılmak istediğini belirtti. bu talep Arda başta olmak üzere herkes tarafından olumlu karşılandı ve Ceren resmen Mavi Ay üyesi oldu. ancak bu veledin gözü göz değil! haftaya anlaşılır neyin ne olduğu...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti