Tozkoparan İskender 2. Sezon 12. Bölüm ( Bölüm 38 ) - Bir Kapı Açıldı Bir Kapı Kapandı!..

Dipnot: Bu bölüm anlatım karmaşası yaşanmaması adına başlıksız sıralı olay örgüsü olarak anlatılmıştır..

Bir Kapı Açıldı Bir Kapı Kapandı!

Bu Bölüm Mavi Ay ve Tozkoparan ile birlikte büyük bir kaçış macerasına atılıyoruz! Elif ve Asya'nın Zamanbozanlarca kaçırılması Mavi Ay'ı yeniden birbirine kenetleyecek!

  • Geçtiğimiz bölüm Hem Pençe, Hem de Mavi Ay için oldukça tantanalı ve hararetli geçmiş, üst üste Mavi Ay'ın oyununa gelen Cenk iyiden iyiye çileden çıkmıştı. Bu Bölüm Cenk'i Zamanbozan kostümleri ile görüyoruz! üstelik Mavi Ay için kurduğu yeni planın bir parçası olarak!
  • Geçtiğimiz bölümün sonunda ekibin geri kalanından ayrılarak kafeye dönen Elif ve Asya burada Zamanbozan kitabını aramak üzere iş başında olan Cenk ve Efsun ile karşılaşmış, korkularını gizlemekte zorlanan kızlarımız ne yapacaklarını bilemez halde donup kalmıştı. bu bölüm çetenin elinden kaçtıklarını zanneden kızlar onların Drone hamlesi ile yere serilecek, üstüne bir de kendilerini Haluk'un eseri olan bir kaçış evinde bulacaklardı! 
  • Kızlar Drone aracılığıyla üstlerine serpilen uyku ilacının etkisine girmek üzereyken Salih ve Rüya'nın evinde de işler pek yolunda gitmiyor. bir nedenden canı sıkkın olan Tozkoparan dinlenmek için odasına çekildiği esnada Zamanbozan Kitabının sayfalarını  hareketlendiğini gördü. yeni tasvirde Elif ve Asya'nın zamanbozanlara yakalanış anı resmediliyordu ve Tozkoparan bunu anlar anlamaz harekete geçti
  • İskender Temrenli kazan kendisi kepçe aramaya girişirken kızlar da gözlerini karanlık ve dar  bir alanda açtı. ilk etapta uyku ilacının da etkisiyle olan bitenlere anlam veremeyen Elif zamanbozanın sesiyle irkildi. Asya'nın da uyanmasıyla oyunu başlatan zamanbozan çetesi, kızlara her seferinde daha da zorlaşan ve her seferinde 1 dakika azalan süresi olan bir oyun hazırlamıştı. 
  • oyunun ilk etabında tozkoparanların zamanbozanlarla karşılaştığı günün tarihini bulmaya çalışan kızlarımız daracık odanın içinde dönüp durmaya başladı. odadaki çeşitli objelerin üzerinde buldukları numaraları evvela hatalı sıralayan kızlar kafa kafaya verip tarihi bulmuş, sonraki etaba geçiş için gerekli olan kutunun şifresini çözmüşlerdi. kutunun şifresi Ahriman'ın zamanı olan 1493'dü.
  • Kızlar ikinci etapta bir kelimeyi bulmak zorundaydı. 8 harften oluşan bu kelime bu sefer daha geniş bir arama alanına sahip olan odanın çeşitli yerlerine bir saat sembolü ile dağılmıştı ve kızlar ilk etapta 15 dakika olan süreyi bu kez 14 dakika olarak almıştı. üçgen biçiminde kesilmiş olan saat sembolü bir araya getirildiğinde ortaya " ZAMANSIZ " kelimesi çıkmıştı. bu kez kelime tahta küplerle yazılarak yeni etaba geçilebilecekti. 
  • kızlar gayya kuyusunda çırpınıp dururken İskender de Arda ve Sinan ile birlikte Pençe Akademi'ye baskın verdi. ısrarla kızların orada olabileceğini düşünen çocuklara karavana yaptıklarını yüzlerine vuran da yine Cenk oldu. Cenk ve Sinan yeni  bir kapışmaya girecekleri esnada Sinan'ın aklına arkadaşları geldi ve olayı orada bırakıp kızları kasabada aramaya geri döndüler. 
  • çocuklar da bu kaçış evine düşeceklerinden habersiz etrafta kızları ararken kızlar da yeni etaba geçiş yapmıştı. bu etapta buldukları metal çubuklarla bir kapının üstündeki labirenti çözmeye uğraşan cevval kızlarımızın bu kez 13 dakikası vardı. burada da analitik zekasını konuşturan ve ucu ucuna labirenti çözmeyi başaran Elif ve Asya Haluk'u da şaşırtarak yeni odaya ve etaba doğru yol aldı.
  • Tüm bunlar yaşanırken olan bitenlerden habersiz olan Haluk ne yaptı dersiniz?? oyuna dahil oldu! ilk anda kimliklerinin ortaya çıkacak olmasından endişe duyan Haluk Cenk'e kızar gibi olsa da o da asıl hedefin zamanın çocuğu, yani İskender olması gerektiği düşüncesiyle planı yeni bir boyuta taşıdı. çetenin kızları bayıltmakta kullandığı uyku gazı dolu drone bu kez oğlanlar için havalandı. kasabada çocukları bulan drone bu kez de onlar için gaz püskürttü ve bizimkiler kızların başladığı yerde uyandı. 
  • kızlar yeni oyuna geçtiklerinde çözmeleri gereken yeni bulmaca 12 dakikada koku bulmaktı. en son kokladıkları şeyi soran zamanbozan onları kaçış evinin banyosu olarak dekore edilen bölümüne yönlendirdi. kızlar kendilerini bayıltan kloroformun, yani uyku gazının formülünü çözerek son oyuna ulaştı. ancak bu durum pençe tarafında pek de hoş karşılanmadı. 
  • Haluk kızların bulmacaları çözmekteki başarısı ve hızını gördükçe övüyor, övdükçe de Cenk'in sinirlerini bozuyordu. bu noktada oyuna başlayan erkekler biraz daha yavaş ve acemice hareket ettiklerinden onların çözmeyi başarması biraz daha uzun sürüyor, bu noktada yine tozkoparanın hileye olan nefreti körükleniyordu. 
  • zamanbozanlar bu noktada hem büyük bir hatayla Mavi Ay'ın hayatını tehlikeye atacak, hem de kendilerini açık etme riskiyle karşı karşıya kalacaktı. İskender ve gardaşları ilk etabı tamamlayarak yeni etaba geçiş yaptı. bu esnada da oyunu bitirme noktasına gelen kızlar evin bir odasında mahsur kaldı. bu mahsurluğun sebebi, ikinci etapta İskender'in oynadığı oyunun kızların bulunduğu odanın kapılarını kilitleyip kapatmış olmasıydı. kızlar oğlanlarla tam buluşacakken kapanan kapı tozkoparanımızı iyice çileden çıkarmış, güç kontrolörünü kısa bir süre kolundan çıkararak aradaki kalın kapıyı kırmasına sebep olmuştu. 
  • bu anları kamera görüntülerinden izleyen zamanbozanların asıl tehlikeli hamlesi sinirlerine hakim olamayan Cenk'ten ansızın geliyor! kızları kurtardıktan sonra kendilerini gören kameralardan birini oklayan İskender'e sinirlenen Cenk, kaçış evinin altındaki imha düzeneğini çalıştırdı! farkında olmadan yaptıysa da bir şekilde bu düzenek devreye girmişti ve 2 dakika içinde yapı kendini imha edecekti! umarız Mavi Ay bu sefer de bu badireyi yara almadan atlatır. yoksa bu iş hiç iyi yerlere varmayacak! ...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..