Tozkoparan İskender 2. Sezon 13. Bölüm ( Bölüm 39 ) - Temrenli'de Büyük Patlama!..

 Temrenli'de Büyük Patlama!

Hayatımın Günlüğü - 1 ' de şimdiye kadar yapılmış en zorlu anlatımlardan biri! Mavi Ay'ın kalesi düşüyor, Sinan yaralanıyor ve bütün kötü olaylar ardı sıra geliyor! 


MAVİ AY KAÇIŞ EVİNDEN KURTULUYOR. ANCAK BİR ZAYİATLA!

  • Geçtiğimiz bölüm anlatımını bitirirken Mavi Ay'ın bu durumdan da hasar almadan kurtulmasını dilemiştim. ancak ne yazık ki öyle olmadı! kaçış evi patlamaya saliseleri sayarken tozkoparan ve arkadaşları kurtulmanın acil ve hızlı bir yolunu arıyor! bu sırada Pençe Akademi'de de Haluk ve Cenk sinirden ne yapacaklarını bilemez hale geliyor! 
  • Dayı - yeğenin birlikte tezgahladıkları oyun hem kendileri, hem de Mavi Ay için beklenmedik sonuçlara gebe kaldı. kaçış evinin imha düzeneği yavaş yavaş geri sayarken İskender ve Mavi Ay kısa yoldan çıkışa ulaşmanın yolunu arıyor. bu sırada Salih ve Rüya da ekibi arıyor! zamanbozan kitabının gösterdiği askeri arazide kaçış evine dair bir işaret aramaya girişen hocalarımız, Salih'in ayağının bir metal cisme çarpmasıyla bu işarete ulaşıyor. kapağın altında çıkış arayan Mavi Ay'ı gören Salih çocukları kurtarmak için aşağıya bir halat sarkıtıyor ancak geri sayımın bittiği noktada İskender ve Sinan yürekleri ağızlara getiriyor! 
  • zamanbozan çetesinin adamının gemiyi önce terk ettiği patlamanın şiddeti ile savrulan İskender ve Sinan kendilerini farklı yerlerde buldu. İskender uçma gücü sayesinde hasar almadan kurtulmuştu ancak Sinan için aynı şeyi söylemek güç. bir ot yığınının arasına düşen Sinan ilk etapta seslenmeye ve harekete tepki vermeyince tüm tayfanın içini bir korku kapladı. şükür ki Sinan çalı çırpıya yenilecek bir çocuk değildi ve zor da olsa ayaklanmayı başardı. 
  • ancak tam olarak ayaklandı da diyemeyiz, zira düşmenin etkisiyle ayak bileği zedelenmiş ve çocuğun sakatlanmasına sebep olmuştu. tam da Pençe ile son müsabaka öncesi gerçekleşen bu olay Sinan'ı iyice çileden çıkaracak, çocuğun Pençe'ye olan hırs ve intikam ateşinin daha da harlanmasına sebep olacaktı. 
PENÇE'DE GÜÇLER SAVAŞI! PENÇE'DEN MAVİ AY'A TRANSFER!
  • Bu bölüm Pençe formaları içerisinde gördüğümüz Ceren'in okula ikinci kız olarak dahil olması Pençe'nin kıdemlilerinin kazan kaldırarak isyan başlatmasına sebep oldu. erkek tayfasından Evren ve İbo kendilerini gösterememekten ve Cenk'in sürekli onlara haksızlık ettiğinden şikâyetle artık herkese eşit davranılması gerektiğini üstüne basa basa vurguladılar. 
  • ancak Cenk bu durumu sivil itaatsizlik olarak alıp kendisine karşı gelindiğini düşünerek çocukları kulüpten kovdu. e onlar da haklı olarak gidilebilecek en iyi yere, yani Mavi Ay Türk Sporları'na katılmaya karar verdi. bu durum ayağı sakat olan ve Mas Güreşi'ne katılamayan Sinan için pek de iyi bir havadis olmadı elbet. 
  • Çocuklar Mavi Ay'a olan sadakatlerini bizimkilere ispatlamak için Pençe'ye bomba gibi düşecek bilgiyi Mavi Ay tayfasına verdi. daha önceki kulüp evi vandalizmini yapanların Bora ve Pelin Olduklarını kanıtlarıyla birlikte açıklayan çocuklar Asya'nın ortalığı ayağa kaldırmasıyla aradan tüymek zorunda kaldılarsa da daha sonra Mavi Ay formalarını giymeye hak kazandılar. 

ALP OYUNLARI YOLUNDA SON KARŞILAŞMA! PENÇE Mİ, MAVİ AY MI?!
  • kulüplerde Alp Oyunları'na katılacak ve kulübünü kapatacak olan tarafın belirleneceği son oyun olan Mas Güreşi için hazırlıklar başladı. Pençe yine hile derken Mavi Ay sıkı bir şekilde hazırlanmaya girişti, ancak orada da Sinan oyun dışıydı ve yerine geçirilecek birinin bulunması lazımdı. 
  • Sinan ilk etapta evde oturup dinlenmeyi kabul etmiş gibi görünse de Bora'nın kışkırtmalarına daha fazla dayanamayarak sakat bilekle müsabakaya katılmakta inat etti. bu noktada da devreye Salih ve onun bilge kişiliği girdi ve Sinan yerini eski Pençe Yeni Mavi Ay Evren'e bıraktı. ancaaakk!! burada bu kez Tozkoparan'ın bile idrak edemeyeceği büyük bir hile vardı ve bu kez iş yarayacaktı! 
HALUK'UN SON İCADI! GÜÇ ARTTIRAN BLUZ!
  • Evet yanlış okumadınız! Cenk Pençe takımından ümidi kesmek üzereyken Haluk yine saçma ama bir o kadar işe yarayacak bir icatla karşımıza çıktı. Haluk'un yeni ürettiği "savaşçı kostümü" sayesinde Cenk normalin 10 katı çekme ve kaldırma kuvvetine sahip olacak ve bu kez kaybeden taraf Mavi Ay olacaktı, nitekim öyle de oldu! 
  • Cenk bu kostümü giyerek sahaya çıktı ve  kazandı! büyük bir kuvvet gösterisinin yaşandığı Mas Güreşi arenasında bir Mavi Ay, bir Pençe üyesi düştü ve durum hemen hemen eşitlendi. yine sahada Cenk ve İskender kaldı. İskender güçlerini kontrol etmekle Cenk'e haddini bildirmek arasınca bocalarken küçük zamanbozan kostümünün verdiği enerji ile tozkoparanı alt etmeyi başardı! 
ZAMANBOZAN KİTABI ZAMANBOZANLARCA YOK EDİLİYOR! 
  • Daha öncesinde izini buldukları ve Haluk'un ele geçirmek için çabalamaya başladığı zamanbozan kitabı bu kez ciddi ciddi düşmanın eline geçiyor! üstelik şeytanın aklına gelmeyecek yöntemlerle! kitabın Rüya tarafından korunduğunu öğrenen zamanbozan çetesi, Efsun ile planın yeni aşamasına geçiş yaptı. 
  • Plana göre Efsun Kitap kafeye müşteri gibi girip kafa karıştıracak ve  başka bir çete üyesi de kitabı bulup ortadan kaybolacaktı. Rüya'nın sorgusuz sualsiz iyiliği, hiç bir şeye hayır diyememesi ve aşırı alçakgönüllülüğü bu kez Efsun'un işine yaradı! Efsun Rüya'yı kitaplarla oyalarken zamanbozan kitabı da elden gitti ve işin kötüsü bundan Rüya'nın bu bölüm haberi olmadı! bakalım gelecek hafta neler olacak?!..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..