Tozkoparan İskender 2. Sezon 14. Bölüm ( Bölüm 40 ) - Temrenli Meydan Savaşı!..

 Temrenli Meydan Savaşı!

MAVİ AY VE PENÇE SAVAŞINDA YENİ ROUND! TAKIMLAR DOPİNG TESTİ İÇİN SIRAYA GİRERKEN TOZKOPARAN YİNE GÜÇLERİNİ VE VARLIĞINI SORGULAYACAĞI BİR DÖNEMECE GİRİYOR!


MAS GÜREŞLERİNDE DOPİNG ŞÜPHESİ! MAVİ AY TEST YAPILSIN DİYOR!

  • Geçtiğimiz bölüm İskender'in Cenk ile karşılaştığı mas güreşi müsabakasında kimsenin beklemediği bir sonuç ortaya çıkmış, tozkoparan zamanbozana yenilmişti. bu yenilginin sebebi ve kaynağı ilk etapta anlaşılamamış, sonunda Mavi Ay işin içinde yine hile olduğuna kanaat getirerek Pençe'nin doping testine girmesini talep etmişti. bu bölüm bu talep yerine geliyor, ancak Mavi Ay tayfası için kritik bir şartla!
  • İskender ve Cenk hile var - yok tartışmasına başlarken Mavi Ay'ın geri kalanı test talebinde ısrarcı oldu. bu ısrar üzerine gündeme İskender'in de teste girmesi geldi ve Haluk bu konuda Salih ve takımına şart koştu. ancak bu durum hem tozkoparan, hem de Mavi Ay için riskliydi. zira İskender'in her ortamda başına bela açmayı başaran süper güçleri bu kez ortalığı daha fena karıştırabilir, daha kötüsü tozkoparanın kimliği ifşa olabilirdi!
  • takımlar aile sağlığı merkezinde teker teker test için kan verdikten sonra bu kez çıkışta karşı karşıya geldi. Cenk ve Pençe kendinden, Mavi Ay ise Cenk'in dopingli olduğundan adı gibi emin. bu durum zaman ilerledikçe İskender'in kafasını kurcalamaya, güçlerini yeniden sorgular hale gelmesine ve bölüm sonunda okuyacağınız daha ilginç olaylara gebe kalacaktı. 

ZAMANBOZAN KİTABI OLMAMASI GEREKEN YERDE! 

  • Geçen bölümün bir civcivli hadisesi de Rüya'nın farkında olmadan düşmana kaptırdığı zamanbozan kitabının Haluk ve Pençe'nin eline geçmesiydi. bu bölüm İskender'i yendikleri için zafer kutlamalarına başlayan dayı yeğenin sevincine bir de kitabın onlara ulaşması eklendi ve özellikle Haluk bu duruma oldukça sevindi. ancak yine bilmediği bir detay vardı ki, Zamanbozan kitabı sırlarını herkese göstermiyor, dışarıdan bakana boş bir defter izlenimi veriyordu! 
  • kitabı ele geçirince her şeyi ele geçirebileceğini zanneden ancak ziyadesiyle yanılan Haluk ilk etapta kitabın işlevini ve hikmetini çözmekte zorlandı. her yanını kurcalayarak ve kendince yöntemler geliştirerek kitapta yazanları bulmaya çalışan acemi mucit bir kez daha duvara tosladı, zira zamanbozan sadece güvendiği kişilerin, yani Mavi Ay tayfasının yakınındayken kendini belli ediyordu. 
  • Pençe laboratuvarında bunlar olurken dünya iyisi Rüya hocamız da kasabanın altını üstüne getirerek kitabı aramaya, Salih'in emanetini yerine koymaya çalışıyor, ancak kitaba dair hiç bir iz bulamıyordu. zaten kitabı çalan çetenin içinde olan Efsun da sözüm ona kadına yardım etmeye çalışıyor, bu arada da kadının ağzından kitapla ilgili laf almaya uğraşıyordu. ancak Rüya emanete ihanet etmeyen biri ve bu konuda elinden geldiğince ketum davranmayı başarmıştı. 
  • bütün kasaba tavaf edilip, eller boş dönülünce artık Salih'e gerçeği itiraf etmeye karar veren hocamız Salih kulüpten ayrılmak üzere iken onu durdurdu ve son 1 haftadır kitapla ilgili olup bitenleri tek tek anlattı. ancak bu kez de kitap kaybolduğu yere geri dönmüştü! kitabın önemli işlevini anlayan zamanbozan çetesi kitabı uzaktan takip etmek üzere çaldıkları yere geri bırakmıştı. 
RAKİPLERİN TEST SONUÇLARI ÇIKIYOR! BÜYÜK KARŞILAŞMADA SON PERDE!
  • İskender'in aklı ve ruhu kaybetmenin verdiği üzüntü ve kırgınlıkla meşgulken hastaneden doping testinin sonuçları rakiplere mesaj olarak gönderiliyor! şükür ki korkulan olmamış ve tozkoparanımızın güçleri testte kendini belli etmemişti. yani İskender negatifti. peki ya Cenk?! bunu ilk ağızdan öğrenmeye giden takımımız Cenk'in de negatif olduğunu öğrendi ve böylelikle bu meselenin acısı takımların kulüpleri uğruna verecekleri son mücadele olan alp dövüşlerine taşınmış oldu. 
  • Cenk'in dopingli çıkacağına kendilerini fazlaca inandıran ve bu nedenle alp dövüşlerine çalışmayı son birkaç gün kala bırakan Mavi Ay tayfası bu müsabakanın da mağlubu olmaya bir adım daha yaklaşmıştı. rakipler sahaya çıkıyor, puanlar toplanıyor ve sonuçlar üç aşağı beş yukarı ortaya çıkmaya başlıyordu. ancak burada önemli bir detay var ki, zamanbozanlar hakkındaki her şeyi ortaya saçabilir, Mavi Ay'ın kendi içinde dostluk sınavı vermesine sebep olabilir ve daha önemlisi kasabada kasırga etkisi yaratabilir! 
YAKALADIM SENİ ZAMANBOZAN!
  • Cenk ile ilgili pek çok konunun kafasını kurcaladığı tozkoparan yine son yaşananları düşünürken bomba haber Alim Cezeri'nin okçuluk kulübüne düştü! Cenk hakkında araştırma yapan Asya onunla ilgili çok önemli bir bilgiye ulaşmıştı. Cenk 3 yaşından beri savunma sanatları çalışıyordu, madalya sahibiydi ve bu durum tozkoparanın bir konuya aydınlanma yaşamasını sağladı. bir insan ancak büyük bir mücadeleye katılacaksa bu kadar uzun zamandır dövüş çalışıyor olabilirdi! 
  • bu bilgilerden yola çıkarak parçaları birleştirmeye başlayan tozkoparan eğer bu birleşimi doğru yapmayı başarırsa Cenk'in, Pençe'nin hatta Haluk ve Efsun'un bile asıl niyetlerini ortaya çıkarabilirdi! tam da bu noktada dövüş müsabakası Hızır gibi yetişti. zira İskender herkesi, bilhassa da Cenk'i şaşkına çevirecek o büyük cümleyi çocuğu kündeye getirdiği anda kurmuştu. YAKALADIM SENİ ZAMANBOZAN! bakalım bu cümlenin gelecek bölümlere etkisi nasıl olacak?!...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..