Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kazanan Mavi Ay!..

Pençe ile kavgaları başladığından beri Mavi Ay ilk defa bu kadar ağır bir dostluk sınavından geçiyor. üstelik Pençe bundan yararlanmasını iyi biliyor!..


MENZİLE 3 KALA! MAVİ AY'DA BÜYÜK ÇATLAK!

  • geçtiğimiz bölümün sonunda Bora'nın telekulak çetelerini andıran sinsiliğinin kurbanı olan ekibimiz İskender'in geçmişinin ortaya çıkması riskinden Bora'nın salaklığı sayesinde son anda kurtulmuş, İskender bunun bir daha olmayabileceği konusunda Asya'yı sert bir dille uyarmıştı. bu bölüm bu uyarı ters tepiyor ve Mavi Ay ilk defa bu kadar ağır bir dostluk sınavı veriyor! 
  • İlk andan beri duygularına ve düşüncelerine hakim olmayı beceremeyen Asya günden güne Pençe'ye daha fazla diş bilerken üstüne bir de bu yarışma olayının hezeyanı eklenince işler asi kızımız için daha da içinden çıkılmaz bir hal aldı. İskender arkadaşlarını ve kendini korumanın yollarını ararken Asya'nın yanlış bir şey yaparak takımı ve kendisini riske atmasını istemiyordu. ancak bunu öyle bir şekilde dillendirmişti ki, zavallı biçare üzüntüden ne yapacağını bilemez hale gelmişti. 
  • İskender ile olan tartışmalarından sonra ikiye ayrılan ekipten Elif Asya'yı sakinleştirmeye, Sinan İskender'i dolduruşa getirmeye çalıştı! iki tarafa göre de kendileri haklıydı ve bu durum kapanacak kulübün belli olacağı son oyuna birkaç gün kala gerçekleşince işler kelimenin tam anlamıyla arapsaçına dönmeye başlayacak, Pençe bücürleri bizimkilerin arasını iyiden iyiye açmak için elinden geleni ardına koymayacaktı! 
  • yaşadıklarına ve aralarında geçen bu trajikomik olaylar dizisine oldukça içerleyen Asya hüngür hüngür ağlar vaziyette Elif'e neden bu kadar hırslandığını, bunu yaparken de tamamen arkadaşlarını ve takımın düşündüğünü açıklamaya çalıştı. Elif ilk etapta işlerin yoluna kolayca gireceğini, İskender'in ne kadar nazik ve düşünceli biri olduğunu salık verse de işler daha sonra değişecek, İskender ve Asya birbirlerinden özür beklemeye başlayacaktı. 
  • Kızlar arasında bu muhabbet dönerken İskender ve Sinan da olanlar hakkında kendilerince tahminler yürütüyor ve sebeplerini anlamaya çalışıyordu. bizim bildiğimiz tozkoparan arkadaşlarının bu kadar bölünmesine asla izin vermezdi, ancak Sinan öyle bir kanına girdi ki artık çocuk da Sinan'a benzer huylar edindi! Asya'nın yaptıklarını çocukça bulan İskender bir bombayı da burada patlatmış oldu ve Asya'da ipler iyice kopma noktasına geldi!
MAVİ AY RESMEN DAĞILIYOR! 
  • Sinan ve Elif'in körüklediği bu tartışmanın bir noktada dev bir yangına dönüşeceğini tahmin etmiştik, ancak bu kadarını da beklemiyorduk! Arkadaşlarının artık takıma zarar verdiğini düşündüğünü zanneden Asya çareyi kulübü ve takımı terk etmekte buldu. takımdan biri dahi eksik olsa Mavi Ay olmazdı ve bu durum artık Tozkoparan'ın canına tak etti. 
  • en başından beri yapması gereken ama Sinan yüzünden kız yaklaşıp da özür dileyemeyen İskender kasabada Asya'yı aramaya çıktı. tam gitmek üzereyken kızı yakalayan Tozkoparan hem Pençe - Mavi Ay karşılaşmasının selametini, hem de Mavi Ay'ın dirlik ve düzenin yeniden tesis edecek ve bu sefer de her açıdan kazanan Mavi Ay olacaktı! 
PENÇE'DE HİLELER BİTMEZ!
  • Haluk ve eksantrik icatlarını bilmeyenimiz yoktur. kapanacak kulübü belli edecek son müsabakadan evvel işi şansa bırakmak istemeyen Pençe tayfası yeni bir hile yöntemine girişiyor, ancak bu da zamanbozan çetesinin elinde patlıyor! Mavi Ay'ı avuçlarının içine aldıklarına emin olan ve yine çooooo....kkkk erken konuşan Pençe tayfası ilk şoku  takıma geri dönen Asya ile yaşadı. kızın takımı terk ettiğinden o kadar eminlerdi ki, İskender'in gereken özrü dileyip onu geri getirmiş olması ihtimalini dâhi göz önünde bulundurmamışlardı. 
  • ikinci bomba Haluk'un Cenk için özel olarak tasarladığı ok ve yayın yine çalışmamasıydı! her hilesi başına dönen ve hâlâ da akıllanmayan dayı yeğen bu kez de yayı çalıştırmayı başaramadı ve her zamanki gibi iyilik kazandı, dürüstlük kazandı, MAVİ AY KAZANDI!. sıralı yapılan atışların ardından kazanan ve kaybeden belli olduğunda zamanbozanların sinirini az çok tahmin edersiniz. zira artık Pençe diye bir kulüp yoktu ve bu durum en çok dayı yeğeni etkilemişti. bakalım önümüzdeki hafta neler olacak?!...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TRT 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR!!

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Bölüm (27. Bölüm) Özeti

#HayatımınGünlüğü ' nde Yaz - Sana Bir Sır Vereceğim Bölüm 5 - Aşk İçin Ölmeli...

Tozkoparan İskender Bölüm 13 - Bir Nikah Dört Kayıp...