Tozkoparan İskender 2. Sezon 18. Bölüm ( Bölüm 44 ) - Temrenli'nin Gururu Mavi Ay'a Emanet!..

  Temrenli'nin Gururu Mavi Ay'a Emanet!

Bu Bölümün blogda yer aldığı an bilin ki ne Mavi Ay'da, ne de Pençe'de hiç bir şey eskisi gibi değildir! 


MAVİ AY'IN PENÇE İLE İMTİHANI!

  • Hakkıyla, alın teriyle ve Allah'ın inayeti ile çalışan ve her zaman bunun mükafatını en iyi şekilde alan Mavi Ay bu kez esaslı bir sınavdan geçiyor. kulüp evlerinin kapanışını ve Alp Oyunları'na katılamamayı hazmedemeyen Pençe Tayfası Mavi Ay'a öyle bir komplo kuruyor ki, şeytan görse önlerinde eğilir cinsten! 
  • Geçtiğimiz bölüm Pençe Akademi'nin kapanışını herkese ilan eden Haluk ve yancı yeğeni Cenk bu kez farklı ve İskender'i kelimenin tam anlamıyla ipe götürecek bir plan peşinde. kulübün kapanışında İskender ile el sıkışmasının bile sahteliği her halinden belli olan Cenk bu kez ipin ucunu ziyadesiyle kaçırdı! Bora ve Pelin ile kurdukları plan ilk etapta tıkır tıkır işlese de içeriden aldıkları darbe sonrası mesele disiplin kurulunda bitecek ve Mavi Ay için oldukça farklı bir noktaya evrilecekti. ancak bu meselenin başlangıcında Bora ve Pelin'in büyük bombasını anlatmakta fayda var. 
BORA VE PELİN GERÇEKLERİ ÖĞRENDİ!
  • Pençe tayfasının, en azından Haluk Efsun ve Cenk'in gizli kapaklı işleri Pelin'in canına tak etmiş olacak ki Bora ile ikisi Pençe'nin kapanış ilanından sonra Haluk'un ofisinde hafiyeliğe çıktı. Haluk'un Laboratuvarının giriş kapısını bulan ancak kapıyı açma teşebbüsünde dâhi bulunamayan zehir hafiyeler dışarıdan gelen seslerle irkilerek kendilerini ofisin içindeki depomsu bölüme attı. Tam Haluk ve Cenk kulüp konusunda ne yapacaklarını düşünerek içeri girdikleri esnada Bora ve Pelin'in, büyük bir olasılıkla da Bora'nın depodaki eşyaları yerle bir etmesiyle çıkan gürültüye uyanan dayı yeğen deponun kapısını açtıklarında karşılarında bizim hafiyeleri buldu. 
  • Bora ve Pelin tedirginlik içinde Haluk'tan gelecek tepkiyi beklerken bomba fikir Cenk'ten geldi! çocukları yalnız konuşmak için dışarı yollayan Cenk, dayısına Pelin ve Bora'ya gerçekleri anlatmak ve onları maşa olarak kullanmak konusunda Salık verince Haluk'un kafada yine ampuller yanmaya başladı ve bu fikir acemi mucidin de aklına yattı. 
  • Bora ve Pelin'i laboratuvara götüren Cenk orada dayısıyla birlikte zamanbozanların hikayesinden tutun, Mühendisbaşı Ahriman'a kadar geçmişte ve bugün olan biten her şeyi tek tek anlattı. tabi Mavi Ay'ın kötü çocuklar oldukları konusunda da kanlarına girmeyi ihmal etmedi! İşte tam da bu noktada yukarıda bahsettiğim Mavi Ay - Pençe kapışması başlayacak, iyilik timsali çocuklarımıza okulda yine rahat yüzü olmayacaktı!
TOZKOPARAN YAPMADIĞI BİR ŞEYLE SUÇLANIYOR! BU KEZ TÜM PENÇE İŞİN İÇİNDE!
  • En başından beri İskender'in güçsüze, mazluma ve düşküne fiske Dâhi vurmayacağını hepimiz biliyoruz. ama pençe bücürleri bu kez öyle bir komplo kurdular ki, salt İskender'i değil, bütün Mavi Ay'ı çileden çıkaracak olaylar dizisi peş peşe gelişti. bunlardan ilki Cenk'in tayfanın en küçüğü Emir ile hazırladığı plandı. Plana göre Emir İskender'i rahatsız edecek, İskender'in onunla tartışmasını sağlayacak ve İskender onu dövmüş gibi yaparak ekibin geri kalanının onları kayda almasını sağlayacaktı. 
  • planın ilk kısmı İskender'e dublör gelen başka bir adamın yardımıyla hallolmuştu. bu video " en montajlı haliyle " tüm okula yayılınca işler çığırından çıktı! Mavi Ay Tayfası ertesi sabah okula geldiğinde hiç beklemedikleri bir tepki dalgasıyla karşılaştı. ilk etapta çocuklar onlarla tek kelime konuşmadı, daha sonra sınıftaki sıralara hakaret dolu cümleler yazılı notlar bıraktı en sonunda da Mavi Ay'ı okulda istemiyoruz yazılı pankartlarla tüm okulu dolaştı. 
  • İskender başta olmak üzere Mavi Ay'ın hiç bir üyesi bu olup bitenlere bir anlam verememişti, ta ki Cenk ve Pençe okulda peyda olana kadar! Okulun girişinde toplanan ahalinin baktığı noktada Cenk ve Emir duruyor, Emir kolu bacağı ve bilumum kemikleri sarılı bir şekilde koltukta oturuyordu. bu durum da Mavi Ay'a garip gelse de Cenk'in haykırışı tüm okulu inletti. 
  • İskender Emir ile konuştuğunu, ancak ona bir zerre zarar vermediğini açıklamaya çalışsa da tüm okul ona karşı cephelenmiş, Mavi Ay'ı küçüklere zarar veren " olayın  kötü tarafı " olarak benimsemişti bile. hararetli bir tartışmanın ardından bu durum da müdür odasına çıkacak, Tozkoparan'ın aklanması bizzat komployu kuran taraf tarafından sağlanacaktı. 
  • Mavi Ay'ın müdür odası seremonilerine son zamanlarda Pençe de katılmaya başladı ve bu kez durum ciddi! Müdür Pençe'nin komplosunu bilmediğinden iki tarafı da yanına çağırttı ve Mavi Ay bu kez de burada kendini kanıtlamaya çalıştı. Mavi Ay tayfası Cenk'in elindeki videoyu kanıt olarak sunmuş olsalar da müdür montajın fevkaladeliğinden olayları ciddi sandı! 
  • ancak buradaki önemli ve gerçekleri açık edecek detay kolu alçıda bildiğimiz Emir'in Arda ile olan bir ikili tartışması sırasında kolundaki sargının açılarak yere düşmüş olmasıydı!  Çocuk o an öyle bir atara gelmişti ki, numara yaptığını bile unutarak kolunu sağa sola oynatmaya başladı ve bu durum Mavi Ay'ın aklanarak Pençe'nin disiplin kuruluna sevk edilmesiyle sonuçlandı. 

RÜYA HOCA DAĞA KALDIRILIYOR! ZAMANBOZAN KİTAP YENİDEN DÜŞMANIN ELİNDE! 
  • Bu Bölümün bizim açımızdan ilginç, Mavi Ay açısından geç anlaşılan bir olayı da Rüya hocanın zamanbozanlarca dağa kaldırılması oldu. Pençe'nin kapanış seremonisinden sonra kafeye dönen ekip hocamızı orada göremeyince bir an için telaşlanır gibi olsa da Rüya'dan Salih'e gelen telefon yüreklere su serper gibi oldu. aslında bu telefon Rüya'ya zamanbozan tarafından açtırılmıştı! 
  • Rüya'nın başında cehennem zebanisi gibi dikilen kişi Efsun'du. Efsun Rüya'ya kitabı okuması konusunda sürekli baskı yapıyor ancak Rüya tüm gücüyle direnmeye devam ediyordu. bu direnci kıran konu da olaya sonradan Dahil olan Haluk'un Mavi Ay'ın okulunun altına bomba düzeneği yerleştirmiş olması ve kitap hakkında bir şey söylemezse düzeneği infilak ettireceğini söylemesi oldu!
  • uzun süren didişmenin ardından kitabı zamanbozanlara göstermeye karar veren Rüya çeteye kitabın daha önceki olayların tasvirini yaptığı sayfaları gösterdi. kısa bir döngünün sonrasında sayfalardan birinde dedesini gören Haluk onun bir adaya sürgün edildiğini anladı. bu sırada Rüya kendisini kurtarmaya gelen Salih Fikri ve Savaş'ın onları görüp yakalaması için uğraş verse de başarılı olamadı ve çete elde kitap ortadan kayboldu. 

MAVİ AY HAK ETTİĞİ YERDE, ANCAK BÜYÜK BİR FARKLA!
  • Haftalardır uğrunda Pençe gibi küçük sineklerle uğraştıkları, türlü zorluğu el ele vererek aşıp bütün yolları aydınlattıkları Alp Oyunları sonunda gelip çattı! ekip Pençe'nin olmadığı her yer güzel düşüncesiyle Oyunların oynanacağı salona giriş yapan ekibimizin gözlerindeki mutluluk ve yüreklerindeki heyecan görülmeye, hissedilmeye değerdi. tribünler  oyunlara katılan takımların destekçileriyle hınca hınç dolu, tezahüratların, bağrışmaların bini bir para! takımlar teker teker sahneye çıkmaya başlayıp adları anons edilmeye başlandığında Mavi Ay'ı hiç beklemedikleri bir büyük sürpriz karşıladı!  
  • tüm takımlar oyunlara başlamak için sonuncu takımı beklerken eski Pençe, yeni Pençe Zen spor akademisi öğrencileri, yani bizim küçük sinekler tam da Mavi Ay'ın yanında takım gösterisinde yerlerini aldı! bu durum iki taraf için de sonun başlangıcı mı, yoksa Tozkoparan'ın hünerlerini sergileyeceği yeni bir oyun alanı mı, hep birlikte göreceğiz...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi