Tozkoparan İskender 2. Sezon Final Bölümü ( Bölüm 45-46 ) - MAVİ AY UÇUŞA GEÇİYOR!..

 MAVİ AY UÇUŞA  GEÇİYOR!..

2. SEZONUN SON BÖLÜMÜNDE MAVİ AY'I ALP OYUNLARI BAŞTA OLMAK ÜZERE PEK ÇOK KONUDA SÜRPRİZLER BEKLİYOR! FİNALDE HİÇ BEKLENMEYEN  BİR MİSAFİR ZAMANBOZANLARLA MÜCADELEYE KATILIYOR!

MAVİ AY ALP OYUNLARI'NDA! TOZKOPARAN VE ARKADAŞLARINA PENÇE-ZEN ŞOKU!

  • Önceki bölümlerde Alp Oyunları'na Temrenli'yi temsilen katılmaya hak kazanan Mavi Ay Türk Sporları ekibini oyunların yapılacağı salonda büyük bir şok karşılamış, Pençe isim değişikliği ve oyunlara sponsor olarak müsabakalara katılma gibi basit numaralarla takımımızı yeniden sinir krizlerine sokmayı  başarmıştı. bu bölüm Mavi Ay hem dengesini, hem merhametini hem de becerilerini aynı anda göstermek zorunda kalacak, ancak bunun da üstesinden gelmeyi başaracaktı. 
  • İlk etapta müsabakaya dahil oyunlar arasında yer alan ancak Haluk'un müdahalesi ile müsabaka listesinden çıkarılan menzil atışlarının yerine takımlar geleneksel okçuluk üzere mücadele edecekti. bunun haricinde mangala, mas dövüşü ve alp dövüşü de karşılaşmaya dahil sporlardandı. 
  • ilk etapta 5 takımla başlayan mücadelede son etaba kalan yine Mavi Ay ve Pençe oldu. mangala ve mas dövüşünde beklenenden çok daha iyi bir performans sergileyen Pençe tüm rakipleri ezici bir üstünlükle yenerek Mavi Ay'ın karşısına çıktı. son bölüm olan geleneksel okçulukta da oldukça başarılı bir performans sergileyen pençe tayfası hilenin son damlasına kadar Mavi Ay'ı ekarte etmek için uğraş verdi. bu noktada Ceren'i çileden çıkaran bir konudan da bahsetmeden geçemeyeceğim. 

CEREN DE ZAMANBOZANLARA KATILIYOR! ARTIK HERKES GERÇEKLERİ BİLİYOR!
  • Haluk Cenk Bora ve Pelin'in şüpheli davranışlarından ve kendisinden bir şey gizlediğinden bir hayli fazla işkillenen taze Pençe Ceren bu kez Haluk ve Cenk'e oldukça büyük bir rest çekti. Yarışmaya verilen molalardan birinde bombayı patlatan Ceren, ortada bir şeyler döndüğünün farkındaydı ve artık neler döndüğünü bilmek istiyordu. o kadar ki Haluk ve Cenk bir açıklama yapmazsa oyunların geri kalan kısmında müsabakaya çıkmayacağını bile söyledi. 
  • bu durumda daha fazla kaçacak deliklerinin olmadığını anlayan Haluk ve Cenk ise çaresiz Ceren'e gerçekleri söylemeye karar verdi. Haluk ve Cenk'in zamanbozan olduğunu, Mavi Ay'ın kötü birer suçlu (!) olduklarını ve Dedelerini bu zaman getirme çabaları da dahil her şeyi kelimesi kelimesine öğrenen kızımız, mas dövüşlerine çıkarken Haluk'un ekip için yaptığı güç arttıran formalardan da giymeye hak kazandı. 

TEMRENLİ'DE BİR HIRSIZ! HEDEF YİNE MAVİ AY!
  • Haluk Alp Oyunları'nda takımıyla ter dökerken yine boş durmuyor, Mavi Ay Türk Sporları Kulübü'nün üstüne bu kez bir hırsız salıyor! bu hırsız Haluk'tan aldığı talimatla Mavi Ay'ın kulüp evi ve Rüya Kitap Kafe'nin çevresinde dolaşıyor. hedefte bu kez Fikri'nin yeni yaptığı zamangaç benzeri zaman portali açıcı alet Vakitör var. 
  • Mavi Ay'ın güvenlik zafiyetini bilen hırsız her ne kadar ön kapıdan girmeyi başaramamış olsa da arka boşluktan içeri sızmayı başardı. başarılı ön girişten sonra Salih'in odasına yönelen hırsız burada da şifreli kapı  ile karşılaştı, ancak bunu da çözmesi kolay oldu! Salih gibi önünü ardını 2 kez kontrol eden bir adamın kapının şifresini 1-2-3-4 koymuş olması bize de ilginç geldi doğrusu! 
  • tüm bu engelleri aşan hırsız Vakitör'ü çalmayı ve pürüzsüz bir biçimde oradan uzaklaşmayı başardı. tabi bu durum Haluk ve Zamanbozanların işine yaradı, Zira dede Ahriman'ı bu zaman getirmek veya herhangi bir zaman karmaşasına sebep olmak onlar için oldukça kolay olacaktı.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FİKRİ VE SALİH BİR YANDA, TOZKOPARAN VE ARKADAŞLARI ÖBÜR YANDA! GAZANIZ MÜBAREK OLA MAVİ AY!

  • Alp Oyunlarında Cenk ve Pençe'nin kışkırtmaları ve hükmen galip sevdalarına rağmen şampiyonluğu göğüsleyen Mavi Ay Tayfasını önemli ve büyük bir sürpriz kapıda bekliyor! oyunlar bitip çocuklar hocaları tarafından yalnız bırakıldıklarını anlayınca kasabaya dönmenin yollarını aramaya başladılar. tam da bu arayış esnasında çocuklara servis tahsis edildiğini ve bu servisin şoförü olduğunu iddia eden bir adam bizimkileri kandırıp arabaya attı.
  • çocuklar ilk etapta bir şey anlamadıysa da asıl bomba şoförün kasaba sapağına girmeyerek izbe bir mekana gitmesiyle ortaya çıkacak, zamanbozanlar türlü numaralarıyla yeniden Mavi Ay'ı kafaya almaya uğraşacaktı! Çocuklar şoföre kasaba sapağını kaçırdığını üstüne basa basa söyleseler de adam emir aldığı yere doğru aracı sürmeye devam etti. geldikleri yer inin cinin bile uğramayacağı harabe bir fabrika binasıydı ve çocuklar burada zamanbozanlar tarafından kıskaca alınmıştı! 
  • kendilerine yönelen elektrik oklarını gördüklerinde ufak çaplı bir şok geçiren ekibimiz bu oklardan kendilerini korumak için yarışma ödülü olarak kendilerine verilen matrak kalkanlarını kullanmaya karar verdi. tıpkı ilk bölümdeki gibi kalkan duvarı örerek oklardan kurtulmayı başaran ekibimizi asıl curcuna içeride bekliyor, Zamanın Çocuğu hiç beklemediği bir misafirle bu karmaşanın ortasında tanışıyordu!
  • Mavi Ay'ın oklarla durdurulamayacağını anlayan zamanbozanlar çareyi fabrikanın içine kaçmakta buldu, ancak burada da Tozkoparan'ın üstün yetenekleri peşlerini bırakmadı! dörtlünün birbirinden ayrıldığını anlayan bizimkiler de ayrılarak aramayı tercih etti ve İskender ayrı diğerleri ayrı yönlere dağıldı. 
  • burada ilk köşeye sıkışan zamanbozanların saftrik yardımcılarından oluşan üçlü oldu. bu noktada daha önce kendilerine verilen elektrik yaylarında bulunan okları daha kapıda tükettikleri için silahsız kalan çakma zamanbozanların Mavi Ay'ın şefkatli kollarında yakayı ele vermesi çok da uzun sürmedi!  bu kısa süreli arbedenin ardından maskelerin altında bilin bakalım kimler çıktı?! Pelin Bora ve Ceren! evet yanlış okumadınız Pelin Bora ve Ceren sıkı dövüşçü olsalar da maskelerinin düşüp kellerinin görünmesine engel olamadı. 
  • aynı harabenin başka bir noktasında da İskender - Cenk savaşı en can alıcı noktasında devam ediyor, bir Tozkoparan vuruyor bir zamanbozan karşılık veriyor! Tozkoparan'ın artık canına tek ettiği anda güç kontrol bilekliğini salıp kendini yeniden toplamasıyla başlayan asıl macera tam ikilinin birbirlerine  yay doğrulttukları anda bambaşka bir noktaya evirilecek, Zamanbozan kitabının aslında bir yazarı olduğu ortaya çıkacaktı! 
  • Tüm bunlar yaşanırken Fikri ve Salih'in de kendince planları vardı tabi! vakitör'ün çalınmasına bilerek izin veren hocalarımızın aklına şeytanın aklına gelmeyecek bir plan gelmişti. Plana göre kapı şifresi değiştirilecek, Vakitör göz önünde bir noktaya konacak ve çalıştırıldığında zamanbozanları Fikri'nin belirlediği noktaya getirmesi sağlanacaktı, nitekim öyle de oldu! 
  • Fikri'nin Vakitör'e belirlediği yer de en az Mavi Ay'ın fabrika binası kadar izbeydi ve zamanbozanlar dedeyi bulmak uğruna çıktıkları yolculukta soluğu hocalarımızın karşısında alıverdi! bir çetin aksiyon da burada yaşandı ancak burada ortaya çıkanlar biraz daha ilginçti. zira Haluk ve Efsun Fikri ve Salih'ten okkalı bir Osmanlı Tokadı yedikten sonra maskelerinin düşmesiyle ortaya çıkmış, Efsun'un zamanbozan olabileceğini akıllarına dâhi getirmeyen Savaş ve Fikri bu duruma en çok şaşıranlar olmuştu.

ZAMANBOZAN KİTABIN YAZARI ESKİLERDEN! HATTA MAVİ AY'I İYİ TANIYAN BİRİ!

  • Haftalardır Mavi Ay'ı en zor anlarında koruyup kollayan, zamanbozanlara karşı güçlendiren ve her gördüğünü en ince ayrıntısına kadar aktaran Zamanbozan kitabın yazarı Mete çıktı!  Mete Mavi Ay'ı çocukluğundan beri ( Takımlar Mavi Ay - Karayel olarak isimlendirilirken ) tanıyor ve bu kez zaman yolculuğu yapan taraf Mete oluyor. 
  • Zamanbozan kitabı Mavi Ay'a destek olması ve gerektiğinde onları koruması için Salih'in evine bırakan Mete, Şimdi kitabın gerçek koruyucusu ve Tozkoparanların yeni savunucusu olarak ekibin karşısında. yeni sezonda Mete İskender ilişkisini, Mete'nin ortama uyum sürecini ve yeni gelişecek olayları biz de çok merak ediyoruz!...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Osmanlı Tokadı Bölüm 5/1-Fatih Sultan Mehmet Komedisi

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti