Balkan Ninnisi Bölüm 1 - Fıkra Gibi Bir Aşk Hikayesi...

 Fıkra Gibi Bir Aşk Hikayesi...

iki farklı milletten iki farklı insan aynı anda aynı yerde bulunursa neler olur?. Vardar'ın iki ucunda curcuna olur!


ERTAN VE JOVANKA ÜSKÜP'E DÖNÜŞ YAPAR VE OLAYLAR GELİŞİR!..

  • Balkan Türklerinin en sevdiğim yanı duygularını dosdoğru anlatıp sözünü budaktan sakınmamalarıdır. işte hikayemizin baş karakterlerinden Ertan da tam olarak böyle biri! Ertan İstanbul'da üniversite öğrenimi görmüş, saf, iyi niyetli pirüpak bir çocuk. Dedesi Zübeyir, Annesi Neriman, Dayısı Süleyman ve Tahir ailesi onu Mimar olacak ve dedesinin  imamlık yaptığı Makedonya'nın ilk camiinin depremden sonraki onarım ve restorasyonunu yapacak diye beklerken O çok daha büyük sürprizlerle trenden iniyor!
  • Hikayemizin esas kızı olacak Jovanka ise safkan Makedon / eski Yugoslav bir ailenin iki kızından biri. Annesi Elena iş kadını, babası Daniel de antika müzayede organizatörü. Elena Jovanka'nın içinde Türklere dair en ufak bir iz bile kalsın istemiyor ve bunu her seferinde oldukça sert bir dille dile getiriyor. Ancak Jovanka yeniliğe yeni insanlar tanımaya açık bir kız ve ailesinin bu kadar üzerinde baskı kurmasından hoşlanmıyor. o da Ertan ile aynı trende seyahat ederek Üsküp'e geliyor, ancak bilmediği ve oldukça komik bir şekilde öğreneceği şeyler var! 
ERTAN'DAN EVE DÜŞEN BOMBA! BEN MİMAR DEĞİLİM!
  • Tahir ailesi Ertan'ı mimar olacak diye bekliyor demiştik ya, bunu en çok bekleyen de evin tontiş dedesi Zübeyir oluyor. yıllar önce imamlık yaptığı cami depremde yıkılıverince Zübeyir dede umudunu torunu Ertan'ın mimar olup geleceğine ve her şeyi üstlenip camiyi restore edeceğine bağlamış. o kadar ki caminin bir maketini bile hazırlamış. ancak Ertan tren garından karşılanıp eve getirildiğinde kazın ayağının öyle olmadığı anlaşılacak, bütün ailenin cami ve Ertan üzerinde kurduğu düşler Vardar'ın sularına karışacaktı. 
  • eve ve aileye neşeli bir şekilde merhaba dedikten sonra kahvaltı masasında bombayı patlatan Ertan, aslında Radyo - TV eğitimi aldığını oldukça ters köşe bir anda itiraf ediverdi. bu itirafın cami konusu açıldığı sırada gelmesi Süleyman başta olmak üzere herkesi büyük bir şoka ve şaşkınlığa uğrattı. Ertan hayallerini peşinden gitmişti. ancak bu hayallere o konakta yer yoktu.
  • dedesi ve dayısının kendisine aldığı tavra oldukça içerleyen oğlumuz camiyi yapmanın da, hayallerini gerçekleştirmenin de yollarını aramaya başladı. ama bundan önce Jovanka ile olan karşılaşmalarını anlatmalı. 
VARDAR'IN İKİ YAKASI BİR ARADA! HEM DE DAMAT GECESİNDE!
  • Jovanka'nın Balkan Türkü arkadaşı Gülbahar onu Tahir ailesinin konağında yapılacak bir damat gecesine davet etti. geleneklere göre ortamdaki bekar erkekler renkli keseler alacak, bu keseleri bekar kızlar dolduracak, hangi keseden kimin eşyası çıkarsa o çift yakınlık kuracaktı. ancak burada Neriman'ın öngöremediği çok önemli bir olay zuhur etti, Ertan'ın kesesinden Jovanka'nın bilekliği çıktı! hem de bu oyuna katılmamasına rağmen! 
  • arkadaşlarının ısrarlı engelleme çabalarına rağmen oyuna katılan Ertan ilk etapta keseyi almak konusunda düşünse de en sonunda içinde bileklik olan keseyi aldı ve ortaya açtı! bileklik Ayşen tarafından Neriman'ın Ertan'a Gülbahar'ı ayarlama planının bir parçası olarak konulmuş gibi görünse de aslında bileklik Jovanka'nındı ve kız da bilekliğini kolunda arayıp bulamayınca her şey ortaya çıktı! 
  • tüm geceyi konağın kadınlar locasından takip eden Neriman Ertan'ın bileklik kimin sorusu üzerine önemli bir aydınlanma geçirdi desek abartmış olmayız sanırım. Balkan dünür farkında olmadan oğluna Makedon kızı Jovanka'yı ayarlamanın verdiği şaşkınlık ve korkuyla kafasında binbir türlü senaryo yazmaya başladı. tabi bunda Ayşen'in dolduruşlarının etkisi de yok değildi. 

ERTAN MAKEDON RADYOSUNDA! İLK İŞ DENEMESİ!
  • Dayısı ve annesinden yediği fırçalar ve üstüne annesinin ona münasip kısmet bulma çabalarına daha fazla dayanamayan Ertan bildiği ve sevdiği işi yapmak için harekete geçmeye, Vardar'ın tersine yüzmeye karar veriyor! ilk etapta arkadaşları Luran ve Mustafa'nın sadece 5 KM çapında bir alana yayın yapabilen radyo düzeneğini deneyen genç radyocu buradan iş çıkmayacağını anlayınca soluğu taşköprünün Makedon yakasında aldı. burada büüyk bir radyo istasyonunda işe başlayan oğlumuzun işe alınmasıyla kovulması bir oldu. zira canlı yayında caminin hikayesini anlatmaya başlayınca dedesine yardım etmek için girdiği bu işten jet hızıyla kovuldu. 

BİLEKLİK SAHİBİNE GERİ DÖNÜYOR, TÜRK MAKEDON AŞKININ İLK KIVILCIMI ÇAKIYOR!

  • Üsküp'te suların kesilmesi her şerde bir hayır varmış dedirten cinsten oldu. babasının duşta cıscıbıl kaldığını gören Jovanka kardeşi Maria ile birlikte şehirde su avına çıktı. tesadüf ki bu sırada Neriman da konağın tulumbasını komşulara hibe etmiş ve Ertan'dan su çekmesini istemişti.  tam da bu noktada ortama dalış yapan Jovanka farkında olmadan platonik aşkı reelleştirmişti. 
  • ufak çaplı bir tartışmanın ardından nasıl olduğunu anlamadığım bir hızla kızla buluşma ayarlayan Ertan onun Makedon olduğunu öğrenince bir kez daha gemileri karadan yürütüp bu aşkı ilerletmeye karar verdi .ancak bilmediği bir şey vardı ki, tıpkı Süleyman ve Neriman'ın Makedonlardan hoşlanmadığı gibi  gibi Jovanka'nın annesi Elena da türklerden hazzetmezdi ve bu durum ikilinin ilişkisini nasıl bir noktaya taşıyacak şimdilik merak konusu...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Kocamın Ailesi 1.Bölüm Özeti