Balkan Ninnisi Bölüm 2 - İmkansız Aşk...

 İmkansız Aşk

bir Türk ve bir Makedon'un imkansız aşkı. Üsküp'ün tüm ilan panolarına asılan bu cümle Vardar'ı kaynatmaya yetiyor da artıyor bile!..


JOVANKA VE ERTAN DİZİ SEÇMESİNDE! KIYAMET ALAMETİ!

  • Perde açılır ve Ertan ile Jovanka'yı aynı karede karşılıklı otururken görürüz. ama bu görüş sizin sandığınız gibi değil. ikisi de bir dizinin çekimlerinde oyuncu seçmesi için orada ve ikisi de birbirinden hazzetmiyor. dizinin teknik ekibi ikisiyle de çalışmak istiyor ancak bizim inatçı keçiler buna kati suretle karşı çıkıyor. yönetmenin asistanına kurduğu oldukça önemli ve kilit bir cümle bütün Üsküp'ü birbirine katmaya, Tahir ailesi ve Makedon tarafında soğuk duş etkisi yaratmaya yetiyor! 
  • Jovanka ve Ertan birbirinin oyunculuğunu ve performansını pek de beğenmedi ve o oynarsa ben yokum diyerek karşılıklı restleşti. yönetmen buna rağmen ikilinin rızası olmaksızın dizinin afişlerine onların fotoğraflarını bastırıp bütün şehre yaymaya başladı. bu durum ilk etapta Tahir ailesi konağına Arif sayesinde bomba olup düşecek, Neriman bir afiş temizlik timi kurarak olayı kotarmaya çalışacaktı.
TAHİR AİLESİ GİZLİ GÖREVDE! AFİŞLER TOPLANACAK BAŞKA YOLU YOK!
  • Bir gece ansızın dizi afişlerini gören ilk kişi olan Arif Ertan için yeni bir şantaj hazırlığına girişti. bu hazırlığın içinde afişlerden biri de vardı ve Ertan'dan para koparmak için bire bir yöntemdi! Ertan Arif ile ilk karşılaşmasında elinde afişi gördü ve olan bitene bir anlam veremedi. zira bu afişin basılmasında ne kendisinin, ne de Jovanka'nın rızası vardı ve bu iş Süleyman tarafından öğrenilecek olursa Ertan'a değil Üsküp, koca Makedonya dar gelecekti!
  • Arif ve Ertan'ın gizli kapaklı muhabbetlerine şahit olan Neriman Ertan'ın yırttığı afişin evvelce bir yarısını, daha sonra da zorlamayla ikinci yarısını gördü ve büyük resimde Jovanka ve oğlunun yan yana olduğunu fark etti! annesinden ilk fırça darbesini yiyen Acemi köfteci yine annesinin görevlendirmesiyle arkadaşlarıyla birlikte tüm şehirde afiş avına çıktı. 
  • Ertan Luran ve Mustafa afişleri ne kadar toplarsa görevliler o kadar yenisini asıyor ve Süleyman'ın görmemesi için bizimkiler türlü çeşit dualar ediyordu. en sonunda Arif ve Neriman Süleyman'ı dükkana götürürken bütün Türk Çarşısı'nı tavaf ettirdi. zira çarşı da afişlerle boydan boya donatıldı ve ustamızın görmemesi için her türlü çaba sarf edildi. 
  • bir noktaya kadar her şey çok güzel ilerlemiş ve yolunda gitmişti. Süleyman en büyük hobisi olan bulmacaya dalmış, Neriman kışa süre için rahat bir nefes almıştı. ancak bu soluklanma hali fazla uzun sürmedi! zira afişlerden biri Süleyman'ın dükkanının camına da asıldı ve dananın kuyruğu bu kez sokumundan koptu! 
  • evet Süleyman usta sonunda afişi gördü! gördü ve Jovanka ile ikisini yanak yanağa buldu! ilk etapta küçük bir şok geçiren ustamız kendine geldiğinde de Ertan ile orta çaplı bir tartışmaya girdi. Ertan ne yaptı ne ettiyse daykosuna afişlerden haberinin olmadığını anlatamadı. anlatamadı ve konu akrabalık ilişkilerine kadar uzandı! ikilinin ağzından dökülen cümleler iki tarafın da kalbini kırdı ve Süleyman da Ertan da o gece eve dönmedi. 
AFİŞ KRİZİ MAKEDON TARAFINDA! JOVANKA GERÇEKLERİ HAYKIRIYOR!
  • bir insanın evinin karşısına, evet evet tam karşısına neden ilan panosu yapılır merak ediyorum! bu merakımın sebebi de bizimkilerin yaşadığı afiş krizinin çok benzerinin Makedon ailesinde de yaşanmış olması. afişin asıldığı esnada pencereden dışarıyı izleyen Elena, asım tamamlanıp büyük resim ortaya çıktığında tıpkı Süleyman gibi ateş püskürdü. kızının oyunculuk konusunda yeteneksiz olduğunu düşünen süpürgesiz cadı, anlamadan dinlemeden zavallıyı patates gibi haşlamayı da ihmal etmedi. 
  • annesinden işittiği ilk azar olmamasına rağmen bu duruma ilkmiş gibi üzülen Jovanka, babasının desteği ve ilgisiyle Üsküp'te kurulan bir Türk tiyatrosunun seçme broşürünü ele geçirdi . her ne kadar kendini yeteneksiz addetmiş olsa da Daniel ısrarla onun bu seçmeye katılmasını salık verdi. aslında güzel de oldu zira Jovanka oyun metninde tam da kendini buldu ve sahne arkasından kendisi izleyen annesinden habersiz gerçekleri, olması gereken ama bir türlü olamayan gerçekleri haykırmayı başardı. 
TAŞKÖPRÜNÜN İKİ YAKASI BİRLEŞİYOR! TÜRK MAKEDON DOSTLUĞU BAŞLIYOR!
  • İlk bölümde avanak Daniel'in 50 bin Euro verip aldığı, ancak almaktan imtina ettiği Osmanlıca yazılı kağıt Tahir ailesinin evinin yapıldığı dönem yazılmış tapusu çıktı! ilk bölüm Elena'nın kolay fark edilmeyen ancak önemli problemlere yol açan finansal sorunları iki aileyi bir evde toplayacak, dünürler şimdi tam manasıyla dünür olacaktı!
  • Elena sahibi olduğu şirketin vergi ve borç yüküyle uğraşıyor, kredi bulmak için bütün Makedon bankalarını teker teker arayıp yardım istiyor ancak başaramıyordu. bunun üstüne bir de tefeci Pavel'in tüm mülküne gönderdiği haciz de eklenince bizimkiler toptan kapının önüne konmuş oldu. Daniel'in mezattan aldığı kağıdın Türkçe tercümesi yapılıp gerçekler ortaya çıktığında Elena sevinç çığlıkları atmaya başladı.. zira Tahir ailesinin sandığımız konak aslında Elena'nın atalarına aitmiş ve bu durum aileler yeniden karşı karşıya gelince resmiyete döküldü. sizin anlayacağınız keçinin sevmediği ot burnunun dibinde bitti. görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..