Balkan Ninnisi Bölüm 3 - Üçüncü Balkan Savaşı...

 Üçüncü Balkan Savaşı

6 Asırlık Osmanlı, 30 Yıllık Makedonya tarihinde böyle komik ve garip bir kapışma görülmüş müdür?! sanmıyoruz!


TAHİR AİLESİ YENİ BOMBASIYLA KARŞI KARŞIYA!

  • Geçtiğimiz bölüm hem Ertan ve Jovanka için, hem de Vardar'ın öte yakası için oldukça curcunalı ve Maceralı geçmiş, Jovanka hiç beklenmedik bir anda kaçırılmıştı. bu bölüm Makedon güzeli kendini Ertan'ın radyo programı sayesinde kurtarmayı başaracak, ancak bu kez de konağa şafak baskını veren ailesiyle ve Tahirgiller ile karşılaşıp işleri daha da sarpa sardırmaya başlayacaktı!
  • Geçtiğimiz bölümün sonunda tüm mal varlığını Pavel'e kaptıran Elena ve ailesi kendilerini kapının önünde bulmuş, Daniel'in antika sevdası sayesinde yeni ufuklara yelken açmaya karar vermişti. bu bölüm bu karar ani bir şafak baskınıyla gerçekleşiyor, ancak Elena Neriman'a, Daniel Süleyman'a, Neriman da her üçüne toslayarak zincirleme bir yol kazasına sebep olacak! 
  • konağın tapusu Zübeyir dedeye gösterildiğinde dede Elena'nın elindeki kağıtlar yerine tamı tamına 6 asrı içinde barındıran Osmanlı arşivini karıştırmayı tercih etti. Dede eski toprak, Osmanlı ve Cumhuriyet tarihi hakkında bilmediği yok ve elindeki belgeler başlı başına bir arşiv dairesi oluşturacak nitelikte. Elena ve Familyası kapının önünde Neriman ile diş bileşirken dede Süleyman'a bu belgeleri taraması gerektiğini ve bunun bir müddet süreceğini açıkladı. işte ne olduysa tam da bu noktadan sonra oldu! 
DİŞE DİŞ KANA KAN İNTİKAM!
  • İlk andan itibaren konak bizimdir diye tutturan, bu yüzden de Neriman'ın sinir uçlarına oynayan Elena evde hükümranlığı ele geçirmeye kararlı. bunun için de Tahirgillere demediğini ve yapmadığını bırakmıyor. e tabi bu durum Neriman'ı içten içe çileden çıkarmaya yetiyor! ancak Süleyman ustanın amacı ve hedefi Neriman'ınkinden çok farklı! Neriman Makedon tayfası bir an evvel evden gitsin isterken Süleyman da Türk Çarşısı'nda adı Makedon ağırlayan Adam'a çıkmasın diye elinden geleni ardına koymuyor. 
  • kuş sütü eksik kahvaltılardan tutun, Doğum günü partisi hazırlamaya kadar geniş bir yelpazede çalışmalarını sürdüren ustamız konu itibar olduğunda elinden ne geliyorsa yapmaya, hatta en iyisini yapmaya hazır. Ancak Neriman bu işe bir anlam veremiyor, anlam veremedikçe de kuruluyor ve kendi evden kaçırma planlarını kurmaya kadar olayı götürüyor. bunun bir örneği de yukarıda bahsini ettiğim doğum günü hadisesiyle cereyan ediyor. 
  • Daniel ve Junior Elena, yani Maria Süleyman'ın kendilerine oyun oynadığı düşüncesiyle ona bir tuzak kurdu. bu tuzak Elena'nın aynı zamanda kayıp günü olan Doğum Günü'nün kutlanması için konakta bir parti hazırlanması ve her şeyin eksiksiz olmasıydı. tabi bu insanlar hazırlıkları yapmak için konaktan dışarı çıkmak zorunda, e Süleyman buna izin verdi mi? tabi ki hayır! 
  • partinin kusursuz olması için kanının son damlasına kadar çaba gösteren Süleyman en sonunda kafayı yeme noktasına geldi dayandı! son istekleri 3 kişi için ikişer hediye ve parti için bir orkestra olunca ustamız dayanma gücünün sınırına geldi, ancak bu görevi de ufak tefek fireler haricinde başarıyla atlatmasını bildi. 
  • tüm bu olanların Neriman ile ne ilgisi var diyebilirsiniz. Neriman ile ilgisi onun Üçüncü Balkan Savaşı'nı en kısa zamanda ve abisinden daha hızlı şekilde kazanmak istemesiydi. Neriman abisinin taktiklerini bilmeden giriştiği düşmanı evden kov harekatına kadınlar günü ile yeni bir boyut kazandırdı. Ayşen'in "bize gün yeter" diyerek kurduğu abuk, bir o kadar da ucu açık cümleden çıkarım yaparak kadınlar günü tertip eden anamız tüm bu süreç içinde Ertan'a konağa giriş ambargosu koymuş, Jovanka'dan mümkün olan en uzak noktada durmasını talep etmişti. 
AŞIKLAR MATKA'DA GÜLBAHAR TAKİPTE!
  • Her hikayenin bir saf karakteri vardır ya, bu hikayeninki de Gülbahar! Gülbahar ilk andan Beri Ertan'a yangın, ancak Ertan'ın bundan hiç haberi yok. son zamanlarda Jovanka ile ikisini çok sık yan yana ve fazlaca sıkı fıkı gören saf aşık, bu bölüm yine Ertan ve Jovanka'yı tam da kaçırılma olayının sonrasında birbirleriyle sarmaş dolaş görünce bir hışım evi terk etti ve bir daha Tahir ailesini aramadı. 
  • uzunca bir süre kendisinden haber alınamayan Gülbahar Tahir ailesi hatunlarının kadınlar gününe davet edilmesiyle ortaya çıktı. ancak burada da Ertan ve Jovanka'yı gizli gizli konaktan kaçarken gördü ve bu kez ya Allah çekip peşlerine düştü! Gülbahar'ın onları gördüğü Esnada Ertan annesi yüzünden konakta sıkıntıdan patlayan Jovanka'yı Üsküp'in gezi mekanı Matka Kanyonuna götürmek üzereydi. 
  • Uzunca bir süre çocukların peşinde hafiye gibi dolanan Gülbahar en sonunda Neriman'a haber uçurmayı başardı! başardı ve kelimenin tam anlamıyla halt etti! tam bu esnada kadınlarla gün sırasında olan Neriman duyduklarına inanamayarak orta çaplı bir şok geçirdi. öyle ki bu şok konakta kavga çıkarmaya kadar uzandı ve Neriman sinirlerini olanca hızıyla boşaltarak Elena'nın partisine kendini attı! tüm bu olanları konağın verandasından izleyen Süleyman ise kardeşini sert bir dille durdurarak kavgayı sonlandırdı. 
JOVANKA'YI KAÇIRAN VE KURTARAN YAN YANA!!!
  • evet yanlış okumadınız Pavel ve Ertan yan yana! üstelik bir alışveriş için! Jovanka'nın birileri tarafından kurtarıldığını anlayan tımarhane kaçkını adamlarına onu kurtaranın kim olduğunu ısrarlı ve tehditkar bir şekilde sordu. sorduğu esnada da yoldaki İmkansız Aşk afişini gören Pavel adamına afişteki kişinin kurtarıcı olup olmadığını sordu ve olumlu yönde teyit alarak planını kurmaya koyuldu. 
  • Ertan Luran ve Mustafa birlikte bir minibüsü satın almak için izbe bir hurdalığa doğru yola çıktı. yolun sonunda karşılarına çıkan satıcı Pavel idi ve Ertan ile ikisi minibüsün anlaşması için el sıkıştı. ancak Ertan'ın bilmediği ve başına bela açmamasını umduğumuz bu alışverişten kimin kar kimin zarar edeceği şu an için merak konusu. görelim Mevla neyler, neylerse ( inşallah ) güzel eyler!.. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..