Balkan Ninnisi Bölüm 4 - Operasyon Balkan Ninnisi...

  Operasyon Balkan Ninnisi

Açmazlar ve çıkmazlar Ertan ve Jovanka'nın peşini bırakmıyor. bu kez olay Üsküp çapında yankı buluyor!..


ERTAN'DAN JOVANKA'YA AĞIR SÖZLER! MAKEDON AİLE ZORDA!

  • Geçtiğimiz bölüm Neriman - Süleyman - Ertan üçlüsü için hiç güzel sonlanmamış, Neriman evi terk etme noktasına gelmiş, Ertan ise gemileri ve daha kıvılcım olan aşkını yakarak Jovanka'ya konaktan gitmeleri için sert sözlerle salık vermişti. bu bölüm çiftimiz için oyunun zorluk seviyesi biraz daha artıyor ve Jovanka daha önce öğrenmesi gerekip şu an haberinin olacağı büyük bombayla yüz yüze geliyor!
  • Ertan elinde bileklikle gidin buradan diye baskı kurarken Jovanka da bölümler önce öğrenmesi gereken, ancak Elena'nın devlet sırrı gibi sakladığı batış gerçeğini bu bölüm öğreniyor. ailesinin Tahir ailesi konağına gelmesinin sebebinin bu batış ve ev dahil her şeylerini kaybetmeleri olduğunu öğrenen Jovanka çareyi dışarıda aramaya, bu konuda da Ertan'dan destek istemekte buluyor. 
SÜLEYMAN DERTLİ , NERİMAN DERTLİ, VARDAR DERTLİ, ULU AĞAÇ DERTLİ!
  • Neriman Ertan da abisi gibi ellerinden kayıp gitmesin istedikçe, Süleyman daha farklı şeyler düşünmeye ve Ertan'ı görmezden gelmeye başlamıştı. bu duruma daha fazla dayanamayan Neriman sultan, abisini karşısına alarak tüm gerçekleri bir bir kusmaya, oğlunun diğer oğlu gibi Makedonkaya gönül verip de onlardan uzaklaşmasını istemediğini dile getirmeye başlamıştı. ancak bunu öyle sert bir  dille yapmıştı ki, Süleyman ne kadar üzülse de bacısına belli edememiş, yeğeninin tüm dertleri gibi bunu da içinde yaşamaya çalışmış ancak başarılı olmamıştı. 
  • tüm bu kavgalar ve tartışmalardan sonra pes edip evi terk eden isim Neriman Sultan oldu. ailesi tarafından dinlenmediğini, anlaşılmadığını ve saygı görmediğini düşünen Neriman, çareyi eşinin mezarının olduğu yerde biten ağaçla dertleşmekte buldu. tabi benzer bir durum da Süleyman usta için geçerliydi. zira o da derdini Vardar'ın sularına akıtmaya ve o sularla birlikte sonu belki de deniz olan bir yolculuğa göndermeye karar vermişti. 
  • tüm bu olağandışı süreç içinde bir de evi terk eden Neriman rotayı pek çok kez kalbini kırdıkları Gülbahar'ın evine çevirdi. her seferinde beklenmedik durumlarla karşılaşan ve bunların sebebinin Neriman olduğunu düşünen Gülbahar için geri dönüş ve özür operasyonu başkomutan Neriman tarafından başlatıldı. bu noktada dayı - yeğenin ana kraliçeyi eve döndürmek için harikulade bir planı vardı ki, şimdi onu anlatmaya geçiyoruz.
ERTAN VE SÜLEYMAN'DAN RADYO YAYINLI GERİ DÖN ÇAĞRISI!
  • Ertan için bu bölüm de yukarı tükür sakal aşağı tükür bıyık durumu oldu. annesini eve döndürmek isteyen, ancak  Jovanka'dan ayrılmak istemeyen Ertan belki de içten içe yalan olan, ancak anacığını mutlu edecek bir planla dayosunun karşısına çıktı. Süleyman ilk etapta bu fikri hiç kabul etmese de Ertan'ın radyo programı 40 yılda bir ailenin bir işine yarayacak, Neriman sultan  yelkenleri suya indirecek ve Tahir ailesi kurban bayramını yine birlikte karşılayacaktı. 
  • bütün aileye programın mesajını gönderen Ertan bu özel yayında sazı ilk ele alan isim oldu. Süleyman'ın sabotajlarına rağmen bir iki kelam etmeyi başaran çocuğumuz annesine istediği kişiyle evlenmeye varan büyük sözler verdi. aslında Neriman'ın kafasına bayramı dank ettiren cümleler de Süleyman'ın ağzından döküldü ve ana kraliçe sırf bayramda aile derli toplu bulunsun diye eve geri dönmeye karar verdi, ancak burada da abisine soğuk davrandı. 
ERTAN İÇİN OYUNCU SEÇMELERİ! JOVANKA DÜŞMANLA EL ELE!
  • Jovanka'nın para kazanıp ailesini konak dışına çıkarabilmesinin tek yolu daha önce Ertan ile ikisinin şiddetli şiddetle reddettikleri dizi projesini kabul etmesinden geçiyordu. ancak Ertan hem kişisel, hem de ailevi sıkıntılardan ötürü bu projede yer almak istemediğini defaatle dile getirmişti. ama bu sefer de konak ve aile söz konusu olunca Ertan'ın kalına şahane, ama bir o kadar da denyoca bir fikir geldi! 
  • ikilinin aldığı ortak karar neticesinde dizide Ertan'ın yerine onun gibi yakışıklı, onun gibi renkli gözlü ve yiğit bir delikanlı bulmak için harekete geçildi. ancak burada da aileler peşlerini bırakmadı, zira Elena Gülbahar'ı, Neriman Arif'i, Süleyman  da Ertan'ın arkadaşlarını peşlerine takmıştı. 
  • Arif gibi ipe sapa gelmez bir tiple çıkılan bu bilinmeze yolculukta ilk durak izbe, garip ne idüğü belirsiz  bir mahalle oldu. Arif buranın sanatın kalbinin attığı yer olduğunu iddia etse de bunun anlaşılması ve ispatlanması biraz uzun sürdü. gelinen noktada ekip hiç olmadık işlere bulaşacak, bu meselenin altından da tanıdık ancak tanınmayan bir sima çıkacaktı!
  • ekip türlü çeşit adam içinde Ertan'a benzeyen  birini ararken Pavel denen kılıksız da boş durmuyor, Jovanka'nın boşluğunu kollamayı sürdürüyordu! son boşluk bu oyuncu arayışı sırasında eline geçti ve kılıksız soluğu bizimkilerin karşısında aldı! Ertan her ne kadar istemese ve onunla oynamak için Jovanka'yı ikna etmeye çalışsa da başarılı olamadı ve Jovanka Pavel ile oynamayı tercih etti. bu işin sonu iyiye gitmiyor bizden söylemesi!..



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tozkoparan İskender 2. Sezon 1. Birleştirilmiş Bölüm ( Bölüm 42 - 43 ) - Kazanan Mavi Ay!..

Kocamın Ailesi Bölüm 3 - Umudun Eli...

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 1 - Tanrı Misafiri...

Tozkoparan İskender 1. Birleştirilmiş Bölüm ( 6-7. Bölüm) Özeti

Eyvah Ramazan Bey Bölüm 5 - Jet İmam: Bir Teravih Macerası!..